Den lyseblå Kløft Brúarhlöð

På tur omkring Reykjavik? Opdag denne gemt perle på Den Gyldne Cirkel

De 3 mest populære seværdigheder på den berømte rute "Den gyldne cirkel" nær Reykjavik er uden tvivl Þingvellir, Geysir og Gullfoss. Men er der ikke andet at se på denne rute?
Jo, det er der. Én af de gemte perler på ruten er den smukke kløft Brúarhlöð.

Skåret af den hvide flod

Brúarhlöð er er en ekstraordinær smal kløft, som er blevet dannet af den kraftfulde flod Hvitá, som igennem årtusinder har skåret sig gennem landskabet i det sydvestlige Island.

Kløften rummer fantastiske stenformationer, turkisblåt vand og massere aktivitet i form af river rafting og udspring. Så du kan sikkert regne ud, at floden der løber gennem Brúarhlöð, er særdeles kraftfuld med stærke strømme.

I dag er der en bro hen over kløften, som blev bygget i 1959. Broen blev bygget efter de to første broer blev skyllet væk i henholdsvis 1929 og 1930.

Hvis du er taget på den Gyldne Cirkel på din kør-selv-ferie på Island, så skal du unde dig selv at finde frem til denne oversete lille perle. Du vil ikke fortryde det!

Anbefalet af Kenneth, rejsespecialist i Vejle

Af de mange oplevelser jeg har fået, må mine favoritdestinationer være Australien, New Zealand og Island. De 3 lande byder på et sammensurium af naturlige seværdigheder – alt fra høje bjerge, lange hvide sandstrande, gletsjere, aktive vulkaner, storslåede gejsere, regnskove, brusende floder til et enestående og unikt dyreliv. Det opleves bedst på en kør-selv-ferie, da man har friheden til at forfølge den ultimative rejsedrøm. Det kan være i et motorhome, på motorcykel eller i bil. Man er ikke tvunget til at tage den lige vej – men har muligheden for at tage en omvej, smutvej eller bagvej.

Kort

Vis på kort