Det geotermiske Hveravellir

En oase i det islandske højland

Midt inde i det centrale højland – placeret på kanten af det 8000 år gamle lavafelt, Kjalhraun – finder du et af Islands smukkeste geotermiske områder. Området hedder Hveravellir, som oversat betyder ”De varme kilders land”. Det er en bemærkelsesværdig naturperle, som ligger i et naturreservat 650 meter over havets overflade. Hveravellir ligger nærmest som et fatamorgana langt væk fra alt ting, og efter at du har kørt over stok og sten gennem det uberørte højland, er det meget specielt at møde sådan en oase. 

Hveravellir bliver af mange kaldt det smukkeste geotermiske område på Island, hvor de mineralfarvede kilder, sprøjtende mudderpøle og dampende fumaroler præger det aktive landskab. Første gang man hørte om Hveravellir var i 1752, da de to rejsende Eggert Ólafsson og Bjarni Pálsson skrev om stedet i deres rejsedagbog. Du kan gå i de to rejsendes fodspor, hvor vi anbefaler at du slår et smut forbi de varme kilder Eyvindarhver, Bláihver, Grænihver, Rauðihver og Gamli Fagrihver.

Efter at du er blevet fortryllet af de smukke naturfænomener, kan du slutte af med lidt afslapning i områdets varme kilde. Her kan du hoppe i badetøjet på og lade din krop forfriske i vildmarkens eget spabad. Den varme kilde ved Hveravellir er lokaliseret i nærheden af en varm strøm af vand, som bringer den lille pool op på kropstemperatur.
 

Anbefalet af Kenneth, rejsespecialist i Vejle

Af de mange oplevelser jeg har fået, må mine favoritdestinationer være Australien, New Zealand og Island. De 3 lande byder på et sammensurium af naturlige seværdigheder – alt fra høje bjerge, lange hvide sandstrande, gletsjere, aktive vulkaner, storslåede gejsere, regnskove, brusende floder til et enestående og unikt dyreliv. Det opleves bedst på en kør-selv-ferie, da man har friheden til at forfølge den ultimative rejsedrøm. Det kan være i et motorhome, på motorcykel eller i bil. Man er ikke tvunget til at tage den lige vej – men har muligheden for at tage en omvej, smutvej eller bagvej.

Kort

Vis på kort