Gejserne Geysir og Strokkur

Fuld valuta for pengene

Vil du se geotermisk aktivitet i Island, må du ikke snyde dig selv for et stop ved Geysir og Strokkur i Haukadalurdalen. Her er der fuld valuta for pengene, når det gælder om at se det spektakulære naturfænomen for fuld damp - bogstaveligt talt. De to aktive gejsere er opstået fra den nærliggende vulkan Hekla, og de har gennem århundrede været skiftevis aktive og helt stille. Heldigvis har de begge sprunget siden 1960'erne og er af samme grund en af Islands største attraktioner den dag i dag.

Inspiration

Stil dit ur efter Strokkur

Geysir er verdens mest kendte og ældste springkilde, og har lagt navn til naturfænomenet "Gejser". Du skal dog kigge langt efter dens oprindelige 60 meter høje stråle, da den kun er i udbrud et par gange om dagen, og kun springer op til sølle 10 meter. Til gengæld kan du næsten stille dit ur efter gejseren Strokkur, der, med sin 20 meter høje stråle, sender kogende vand mod himlen ca. hver 8. minut. Og selvom du også bliver mødt af en stank af svovl, belønnes du med et fascinerende syn ned i undergrunden og farverige mudderpøle, der syder og bobler.


 

"Det er gratis at gå rundt blandt gejserne og mudderpølene, men bliv ikke fristet af at røre vandet der pibler op fra undergrunden – det er brændende varmt."

- Charlotte, Rejsespecialist i Aarhus


 

 

Kort

Vis på kort

Oplev Island - Skab din egen historie