Vandfaldet Gullfoss

Vandfaldet over dem alle

Når du parkerer bilen ved Gullfoss besøgscenter, er der ikke umiddelbart noget der indikerer, at du er tæt på et af de mest imponerende vandfald i det sydvestlige Island - og måske i verden. Men jo tættere på vandfaldet du kommer, des mere overrasket bliver du.

For dig der elsker at blive taget med storm, når det gælder spektakulær naturscenerier, må Gullfoss være kærlighed ved første blik. Det er ikke overraskende, at vandfaldet er ét af de mest besøgte turistattraktioner i Island - og populariteten er ganske fortjent, da vandfaldets skønhed næsten ikke findes i bedre format.

Du må ikke gå glip af dette vidunderlige naturscenerie på din kør-selv-ferie i Island

 

Inspiration

Fra susen til øredøvende buldren

Det starter med en stille susen. I takt med at du kommer tættere på, bliver lyden højere og højere - og gåturen ender til sidst ud i en øredøvende buldren.

Millionvis af liter vand fosser ud over en storslået kløft, og du står tilbage med et ”wow” og et van(d)vittigt syn, som for evigt har printet sig ind på din nethinde. Dette spektakulære naturfænomen slider på stemmebåndet, da lyden af fossende vand, tvinger dig til at tale et par decibel højere end normalt.

Eminemt chance for det perfekte billede

Gullfoss ligger på floden Hvita, hvor gletsjeren Langjökull sørger for, at op til 2 millioner vand i sekundet strømmer 32 meter ned i dybet. Det er et fascinerende skue, og når solen skinner, er der ideelle betingelser for at der dannes regnbuer. Chancen for det perfekte billede er derfor overordentlig god. Du kan betragte vandfaldet fra to udsigtspunkter - en nedre og en øvre platform - men udsigten er lige spektakulær på begge.  


"Der findes mange vandfald i Island - men Gullfoss er et must. Og så er det et vandfald der er let tilgængeligt for alle. Stierne er pæne og brede og du skal ikke ud på en længere vandretur"

- Kristine, Rejsespecialist i Lyngby


 

 

Kort

Vis på kort