Gunnuhver geometriske område

den dampende undergrund

På den sydvestlige del af Reykjanes-halvøen ligger Gunnuhver, et meget aktivt geotermisk område, som rummer boblende mudderpøle, sprøjtende kilder og ildelugtende gasser. I parken kan du se Islands største aktive mudderpøl, som er fantastiske 20 meter bred. Går du rundt kan du mærke hvordan jorden under dig syder og bobler. Farverne ændrer sig også efter årstid, og udtrykket kan være et helt andet om sommeren, med flotte klare farver, end om vinteren hvor jorden ser mørk ud mod den hvide damp som stiger op fra undergrunden.

Området blev opkaldt efter en kvinde fra området

Gunna, som området er opkaldt efter, var en kvinde som boede i området. Hun havde en uoverensstemmelse med en lokal mand, Wilhelm, og da Gunna gik bort var deres strid fortsat ikke afsluttet, men Wilhelm deltog alligevel i hendes begravelse. Næst dag blev Wilhelm fundet død, med knoglerne knuste og en krop som var helt blå. Han blev ført til den lokale kirke, hvor præsten måtte kæmpe en brav kamp mod Gunna, spøgelset, som var fast besluttet på at trække Wilhelm i helvede. Gunna måtte se sig slået af præsten og blev tosset, hun startede derfor med at sabotere livet for beboerne - en efter en døde de, eller blev gale.

For 400 år siden besluttede to lokale bønner sig for at Gunnas tyrani måtte få en ende. De tog derfor kontakt til Erik, nabopræsten, og bestak ham med brændevin, som han var særligt glad for. Han fortalte dem hvordan de ved hjælp af et ræb skulle få lokket Gunna væk. Ræbet de gav Gunna trak hende med i dybet i de varme kilder i det geometriske område. For at mindes hendes skæbne kaldte man området for Gunnuhver.

Anbefalet af Kenneth, Rejsespecialist

Af de mange oplevelser jeg har fået, må mine favoritdestinationer være Australien, New Zealand og Island. De 3 lande byder på et sammensurium af naturlige seværdigheder – alt fra høje bjerge, lange hvide sandstrande, gletsjere, aktive vulkaner, storslåede gejsere, regnskove, brusende floder til et enestående og unikt dyreliv. Det opleves bedst på en kør-selv-ferie, da man har friheden til at forfølge den ultimative rejsedrøm. Det kan være i et motorhome, på motorcykel eller i bil. Man er ikke tvunget til at tage den lige vej – men har muligheden for at tage en omvej, smutvej eller bagvej.

Kort

Vis på kort

Oplev Island - Skab din egen historie