Hengifoss og Litlanesfoss vandfaldene

Hvilket vandfald er det flottest?

Hengifoss, som betyder det hængende vandfald, er Islands næsthøjeste vandfald med sine 128 imponerende højdemeter. Hengifoss er karakteriseret ved sine sandwich-lignende lag af rødt ler, der er klemt sammen mellem store basaltklipper. Det kræver en stejl vandring på en times tid for at nå op til vandfaldet, der ligger 145 meter over havets overflade, hvorfra det falder ned i kløften Hengifossárgljúfur.

På vejen op til Hengifoss vil du komme forbi et andet smukt vandfald. Lidt over halvvejs oppe af stigningen møder du Litlanesfoss. Dette vandfald kan slet ikke sammenlignes med Hengifoss. Litlanesfoss bliver også kaldt Stuðlabergsfoss, som betyder ”Basaltsøjlernes vandfald”. Det imponerende vandfald er flankeret af store hexagonale basaltsøjler, hvilket giver det 30 meter høje vandfald et ekstraordinært udtryk. Mange besøgende synes Litlanesfoss er væsentlig flottere end sin storebror længere oppe. Snør vandrestøvlerne og begiv dig ud på vandreturen til vandfaldene, så kan du selv bedømme, hvilket vandfald du synes er det flotteste.

Vandfaldene ligger en kort køretur sydvest for byen Egilsstaðir, der er et godt udgangspunkt for seværdighederne i den østlige del af Island

Kenneth - Vejle

Af de mange oplevelser jeg har fået, må mine favoritdestinationer være Australien, New Zealand og Island. De 3 lande byder på et sammensurium af naturlige seværdigheder – alt fra høje bjerge, lange hvide sandstrande, gletsjere, aktive vulkaner, storslåede gejsere, regnskove, brusende floder til et enestående og unikt dyreliv. Det opleves bedst på en kør-selv-ferie, da man har friheden til at forfølge den ultimative rejsedrøm. Det kan være i et motorhome, på motorcykel eller i bil. Man er ikke tvunget til at tage den lige vej – men har muligheden for at tage en omvej, smutvej eller bagvej.

Kort

Vis på kort