Kirkjufell og Kirkjufellfoss

det perfekte billede

Ved den lille fiskerby Grundarfjörður ligger det mest fotograferdet bjerg på hele Island – Kirkjufell. Et prominent vartegn for hele Snæfellsnes halvøen, og mange mener, at det i sin helhed er det flotteste bjerg på hele Island. Danske sejlere, som ofte besøgte området i gamle dage, kaldte bjerget for ”Sukkertoppen”, men direkte oversat fra islandsk betyder det kirkebjerget. Kirkjufell er 463 meter højt og står som en top i landskabet. Bjerget er omringet af vand, hvilket betyder, at du, når solen står korrekt og skyerne er væk, kan få det helt perfekte billede, hvor Kirkjufell spejler sig i vandoverfladen.

De seneste år er området omkring Kirkjufell blevet meget populært, og dette er ikke kun grundet Kirkjufell men også takket være vandfaldet, Kirkjufellfoss, som er opkaldt efter bjerget. Kirkjufellfoss er blevet et populært fotostop blandt besøgende pga. dets flotte beliggenhed med Kirkjufell i baggrunden. Vandfaldet er med sine 16 meter ikke så højt, men med flere mindre fald fordelt over sine 17 meters bredde og den store forskel i udtryk fra sæson til sæson, må du bestemt ikke gå glip af det imponerende syn. Fra en lille parkeringsplads, kan du via en sti gå om bag vandfaldet. Her har mange fotografer fået det nærmest perfekte postkortfoto med hjem.

Anbefalet af Kenneth, Rejsespecialist

Rigtig mange fotografer samler sig bag det smukke vandfald Kirkjufellfoss. Dette giver selvfølgelig god mening, da man både kan fange vandfaldet og Kirkjefell i et klik, og dermed få det perfekte billede. Samtidig anbefaler jeg også, at du går ned omkring havet og den lille sø, hvor Kirkjufellfoss løber ned i. Herfra vil du kunne se Kirkjufell spejle sig i vandet.

Kort

Vis på kort

Oplev Island - Skab din egen historie