Landmannalaugar

Månen, Mars, Merkur? Nej… Landmannalaugar!

Du behøves ikke være astronaut eller arbejde hos NASA, for at få spektakulære naturoplevelser, som virker helt overnaturlige, mysteriøse og eventyrlige. Det hårrejsende landskab ved Landmannalaugar giver dig netop dette. De farverige bjerge i denne geotermiske oase, ligner mest af alt en angrebskrig mellem Leonardo da Vinci, Vincent van Gogh og Michelangelo, hvor hele farvepaletten har været brugt som kasteskyts.

Landmannalaugar kan findes i det sydlige højland, hvor området ligger på en fjern tundra i Fjallabak Naturreservat. Vandrere, fotografer og naturelsker som besøger dette enestående område, bliver fortryllet af Landmannalaugars bølgende landskaber, farverige bjerge, boblende kilder, dybe dale og glimtende lavafelter. Naturen er selvfølgelig den mest spektakulære seværdighed her. Bjergene er lavet af bjergarten rhyolit, samt kombinationer og koncentrater af geologiske elementer, såsom svovl, jern og mos. Disse elementer giver bjergsiderne forskellige nuancer af orange, gul, rød, blå og grøn. 

Blandt de mest spektakulære bjerge, som Landmannalaugar har at byde på, er der værd at nævne Brennisteinsalda og Bláhnúkur, som betyder hhv. ”Svovlbølgen” og ”Den blå top”. Disse bjerge kan man vandre til, og ligger heldigvis tæt på hinanden.

Når du har været ude at vandre i bjergene, fortjener du næsten noget afslapning. Den bedste måde at gøre dette på i Island, er selvfølgelig ved at marinere de ømme stænger i de geotermiske kilder. Hvis du oversætter Landmannalaugar, betyder det ”Folkets pool”. Ikke langt fra parkeringspladsen finder du en stor pool, hvor rejsende igennem årtier har nydt de kropsvarme kilder. 

Anbefalet af Kenneth, rejsespecialist i Vejle

Af de mange oplevelser jeg har fået, må mine favoritdestinationer være Australien, New Zealand og Island. De 3 lande byder på et sammensurium af naturlige seværdigheder – alt fra høje bjerge, lange hvide sandstrande, gletsjere, aktive vulkaner, storslåede gejsere, regnskove, brusende floder til et enestående og unikt dyreliv. Det opleves bedst på en kør-selv-ferie, da man har friheden til at forfølge den ultimative rejsedrøm. Det kan være i et motorhome, på motorcykel eller i bil. Man er ikke tvunget til at tage den lige vej – men har muligheden for at tage en omvej, smutvej eller bagvej.

Kort

Vis på kort