Ølspa på Island

Nu behøver du ikke kun at drømme om at bade i øl 

Har du nogensinde siddet en varm sommerdag og stirret intenst på en iskold fadøl, hvor duggen forførende løber ned ad det gyldne glas, og drømt om at tage en dukkert i den skønne drik? Så behøver du ikke at hælde dåseøllene ned i badekaret derhjemme. I stedet kan du tage på kør-selv-ferie på Island. Her kan du nemlig bade i øl, hvis du besøger mikrobryggeriet Kaldi i den lille nordislandske havneby Litli-Árskógssandur i det nordlige Island. Og det er ikke som du tror. Der venter nemlig ægte wellness i deres fine ølspa. Det er sundt for både huden og sindet.

Inspiration

Tættere på "ølhimlen" kommer du ikke

Du forventer sikkert, at en kraftig duft af øl vil møde dig, når du bevæger dig ind i dit private baderum. Men det er kun en blid og underspillet duft, der kommer fra det varme ølvand i trækaret. Og selvom den ufiltrerede væske i det store trækar nok ikke normalt er noget, som du ville træde ned i, så er det som om at omgivelserne lægger op til det. Der er for eksempel en ølhane ved siden af karet til fri afbenyttelse. Du kan altså med andre ord bade i øl, imens du drikker øl. I baggrunden blive der spillet afslappende musik. Tættere på "ølhimmelen" kommer du næppe. Det varme øl er kun syv dage gammelt og har derfor ikke alkohol i sig. Til gengæld er der tilsat humle-hops, som gør dig grøn i håret og under fødderne. Efter badet bliver du "lagt til tørre" i et roligt lokale omsvøbt i tæpper. Det er himmelsk!

Islands første mikrobryggeri

Det er Òlafur og Agnes' datter, der viser dig rundt i mikrobryggeriet Kaldi. Det ligger lige ved siden af den berømte beerspa. Mikrobryggeriet er Islands første og største, og det er faktisk inspireret af danske mikrobryggerier. På grund af en knæskade kunne Ólafur ikke længere arbejde som fisker. Efter at have set en udsendelse om et dansk mikrobryggeri besluttede han og hans hustru sig for selv at starte et op. Sammen med Agnes hentede de erfaring fra både Danmark og Tjekkiet, og i dag er Kaldi vokset sig stort nok til at have 29 ansatte. Ølspaen er en sjov og dejlig oplevelse, som efter åbningen har fået stor opmærksomhed fra både nær og fjern.

Christina - Lyngby

Efter besøget i ølspa venter der dig masser af gode oplevelser i nærheden. Cirka 30 km. inde i Eyjafjördur ved Akureyri ligger skisportområdet Hlidarfjall og kører du yderligere en time mod sydøst lander du ved de smukke varme kilder i Mývatn.

Kort

Vis på kort