Rauðasandur Strand

Spadser langs ”det røde sand” ved Rauðasandur

Ved bugten Breiðafjörður, i den sydligste del af Westfjords, finder du Rauðasandur Strand. Rauðasandur betyder ”det røde sand” – og det er noget af dette, som du vil kunne se på denne unikke strand. De farverige nuancer varierer alt efter, hvornår du besøger denne stranden. Strandsandet har fået sine mange nuancer fra pulveriseret kammuslingeskaller og sorte lavakrystaller.

På en solrig dag er det meget spektakulært at se sandet glimre, som det var fuldt af diamanter – og dernæst skifte karakter, når en sky skygger for solens skudlinje, så sandet bliver helt gult. På en regnfuld dag vil sandet ændre karakter igen, og kan variere fra kontraster af hvid, pink og rød. Efter blæsevejr kan sandet endda være helt sort. Stranden er altså som et orkester, der spilles af tidevandets tangenter, solens gennemslagskraft, strygende skyer og blæsende havvinde.

Anbefalet af Kenneth, rejsespecialist i Vejle

Af de mange oplevelser jeg har fået, må mine favoritdestinationer være Australien, New Zealand og Island. De 3 lande byder på et sammensurium af naturlige seværdigheder – alt fra høje bjerge, lange hvide sandstrande, gletsjere, aktive vulkaner, storslåede gejsere, regnskove, brusende floder til et enestående og unikt dyreliv. Det opleves bedst på en kør-selv-ferie, da man har friheden til at forfølge den ultimative rejsedrøm. Det kan være i et motorhome, på motorcykel eller i bil. Man er ikke tvunget til at tage den lige vej – men har muligheden for at tage en omvej, smutvej eller bagvej.

Kort

Vis på kort

Oplev Island - skab din egen historie