Tomathuset Friðheimar

Her får du én af Islands helt specielle madoplevelser

På Friðheimar venter der flere spændende oplevelser. Her, midt i "The Golden Circle" kan I opleve en anden side af Island. Her dyrkes tomater i lange baner, drives restaurant og avles heste. Friðheimar ligger centralt og kan nemt kombineres med besøg ved Geysir, Gullfoss og Þingvellir National Park.

Her kan I nyde frokosten i Friðheimar's restaurant inde i selve drivhuset med kig til de tusinder af tomatplanter, der vokser lige ved siden af jer. Den næsten ikoniske ret er tomatsuppe med friskbagt brød, men der serves også andre småretter. Ikke mange kan påstå at have spist frokost i et drivhus omgivet af tomatplanter.

inspiration

Friðheima gróðurhúsi

I Friðheimar's drivhuse dyrkes planterne på den mest skånsomst og miljøvenlige måde. Energien til lys kommer naturligvis fra Islands naturlige kraftværker og drivhusene opvarmes med varmt kommer fra undergrunden. Utøj bekæmpes med naturlige midler og man har importeret 600 humlebier fra Holland til bestøvning af planterne. Og for at have pollen nok til de mange bier, har man desuden mange blomster rundt om i drivhusene. Lys, varme og fugtighed styres automatisk i samspil med vejret udenfor.

Friðheimar veitingastaðnum 

Restaurantens ikoniske hovedret er "Friðheimar Tomat Soup" med creme fraiche, friskbagt brød med smør, agurkesalsa og friske urter er næsten et must. Men der serveres også stenbagt Tortilla med tomat, basilikum og Mozarella , friske ravioli eller friskdampede muslinger. Og naturligvis desserter som "Grøn-tomat og æblepie à la Friðheimar" med flødeskum, hjemmelavet "Tomatis à la Friðheimar" eller den lækre cheesecake med syltetøj af grønne tomater, kanel og lime. Af af drikkevarer tilbydes tomatøl, tomatsnaps og Bloody Mary samt naturligvsi mere almindelige drikkevarer.

Friðheimar Hestasýningar

Ud over tomatdyrkning avles også heste og i løbet af sommeren afholdes flere shows med islandske heste. Her får I lidt om historien om disse specielle heste, som kom til Island med skandinaviske bosættere omkring år 900. Siden har hesten haft stor betydning for islændingene og selv den dag i dag rider bønderne op i højlandet på deres heste, når de skal hente får om efteråret. Her kan I både opleve de berømte gangarter "tölt" (firtaktet gangart) og "skeið" (flyvende løb).

 

kort

Vis på kort