4 unikke landsbyer i Toscana

Besøg Toscanas historiske byer

På en kør-selv-ferie i Toscana kan I komme langt omkring. Uanset hvor I lægger jeres kør-selv-ferie, kan det betale sig også at slukke GPS’en og forvilde jer ud på de snoede veje for at opdage jeres eget Toscana. De charmerende småbyer ligger tæt, og her emmer det af middelalder, toscansk lækkerhed og historie. Vi har udvalgt 4 unikke landsbyer, hvor den toscanske lokalstemning, afslappede skønhed og spændende fortid stadig hersker i gaderne. Hvilken landsby drømmer I om at besøge på jeres kør-selv-ferie?

inspiration

1. Pienza, en renæssance-perle i Val D'orcia

Pienza i Toscana

 

Det går gennem stejle hårnålesving på vejen op til Pienza, der ligger og troner på en bakketop. Men præmien for at presse motoren er en vidunderlig udsigt over Val d'Orcias frodige landskab& og en storslået UNESCO-beskyttet kulturskat. Bag de tykke bymure, finder I nemlig en perle af en renæssance-by, hvor det elegante paveslot, haveanlæg og domkirken stadig står næsten fuldstændigt uberørt.

Læs mere om Pienza.

 

2. Pitigliano, lille jerusalem i sydtoscana

Pitigliano i Toscana

 

De okkerfarvede huse, der balancerer fareturende tæt på plateauets afgrund, får byen til at ligne en forlængelse af den lodrette klippevæg. De smalle gader er svøbt ind i flere århundredes historie med bl.a. et spændende jødisk kvarter, der har givet byen tilnavnet Lille Jerusalem.

Læs mere om Pitigliano.

 

3. Montecatini Terme, spa-mekkaet i Nordtoscana

 

I Toscana findes der et væld af småbyer med Terme i navnet. Når I støder på sådan en, er det tid til at parkere bilen og overgive jer til en omgang selvforkælelse. Varme, healende kilder har gjort disse byer til populære feriemål helt tilbage til romersk tid. Ingen steder er dog lige så appellerende som Montecatini Terme, der må siges at være spa-byernes hovedstad. I Il Parco delle Terme finder I hele 9 skønne kurbade, hvoraf det mest imponerende, Tettuccio, har eksisteret siden 1400-tallet. Efter I har marineret kroppen i de livgivende kilder, bør I besøge den gamle bydel, Montecatini Alto, og den fortryllende Grotta Maona.

Læs mere om Montecatini Terme

 

4. Buti, toscanas sjæl inkarneret

Gammel bygning i Toscana

 

I mellem Monte Pisanos tætte pinjetræer, olivenlunde og kastanjer ligger landsbyen Buti, der tager imod jer med hele den toscanske sjæl og varme. Med stejle gader og gyder, der samles på torvet i midten, en af Medici-familiens berømte villaer og det eventyrlignende Castel Tonini, der våger over byen, er der lagt i kakkelovnen til en særligt charmerende middelalderoplevelse.

Læs mere om Buti.

Kort

Vis på kort