4 unikke landsbyer i Toscana

Besøg Toscanas historiske byer

På en kør-selv-ferie i Toscana kan I komme langt omkring. Uanset hvor I lægger jeres kør-selv-ferie, kan det betale sig også at slukke GPS’en og forvilde jer ud på de snoede veje for at opdage jeres eget Toscana. De charmerende småbyer ligger tæt, og her emmer det af middelalder, toscansk lækkerhed og historie. Vi har udvalgt 4 unikke landsbyer, hvor den toscanske lokalstemning, afslappede skønhed og spændende fortid stadig hersker i gaderne. Hvilken landsby drømmer I om at besøge på jeres kør-selv-ferie? 

inspiration

1. Pienza, en renæssance-perle i Val D'orcia

Pienza i Toscana

 

Det går gennem stejle hårnålesving på vejen op til Pienza, der ligger og troner på en bakketop. Men præmien for at presse motoren er en vidunderlig udsigt over Val d'Orcias frodige landskab og en storslået UNESCO-beskyttet kulturskat. Bag de tykke bymure, finder I nemlig en perle af en renæssance-by, hvor det elegante paveslot, haveanlæg og domkirken stadig står næsten fuldstændigt uberørt. En gåtur gennem de smalle gader fyldt med renæssance-arkitektur, er en eventyrlig rejse tilbage i tiden; en rejse I absolut bør unde jer selv, når I besøger Toscana.  

 

2. Pitigliano, lille jerusalem i sydtoscana

Pitigliano i Toscana

 

De okkerfarvede huse, der balancerer fareturende tæt på plateauets afgrund, får byen til at ligne en forlængelse af den lodrette klippevæg. De smalle gader er svøbt ind i flere århundredes historie med bl.a. et spændende jødisk kvarter, der har givet byen tilnavnet Lille Jerusalem. Også Palazzo Orsini, middelalderkatedralen og den velbevarede akvædukt vidner om områdets fascinerende historie. Byens hemmelige skat er dog netværket af tunneller under byens huse og de mystiske etruskiske stier, kaldet vie cave, der er hugget ind i klippen lige uden for byen. Her kommer I tæt på historien.

 

3. Montecatini Terme, spa-mekkaet i Nordtoscana

 

I Toscana findes der et væld af småbyer med Terme i navnet. Når I støder på sådan en, er det tid til at parkere bilen og overgive jer til en omgang selvforkælelse. Varme, healende kilder har gjort disse byer til populære feriemål helt tilbage til romersk tid. Ingen steder er dog lige så appellerende som Montecatini Terme, der må siges at være spa-byernes hovedstad. I Il Parco delle Terme finder I hele 9 skønne kurbade, hvoraf det mest imponerende, Tettuccio, har eksisteret siden 1400-tallet. Efter I har marineret kroppen i de livgivende kilder, bør I besøge den gamle bydel, Montecatini Alto, og den fortryllende Grotta Maona

Læs mere om Montecatini Terme

 

4. Buti, toscanas sjæl inkarneret

Gammel bygning i Toscana

 

I mellem Monte Pisanos tætte pinjetræer, olivenlunde og kastanjer ligger landsbyen Buti, der tager imod jer med hele den toscanske sjæl og varme. Med stejle gader og gyder, der samles på torvet i midten, en af Medici-familiens berømte villaer og det eventyrlignende Castel Tonini, der våger over byen, er der lagt i kakkelovnen til en særligt charmerende middelalderoplevelse. I de mange specialforretninger kan I smage på områdets mange delikatesser, eller begive jer ud på den smukke rute Via dei Molini og gå på svampejagt på Monte Serras bjergsider. Buti er en oplevelse for både sjæl og sanser.

Kort

Vis på kort

Oplev Toscana