Barokbyen Noto

Finkultur og afslapning

Parkér bilen uden for det historiske centrum og benyt den flotte byport som indgang til barokbyen. Noto er et arkitektonisk mastodont-værk, og for dig, der godt kan lide smuk arkitektur som den barokken mestrede, så er Noto ubetinget et must at besøge på din kør-selv-ferie på Sicilien. Mange af bygningerne er bygget af samme arkitekt (Rosario Gagliardi), hvilket giver byens historiske centrum et sjældent helhedsindtryk.

For dig, der er pjattet med charmerende italienske bymiljøer og historiske byer, er Noto også et besøg værd. For her er der i den grad skruet op for charmen. Det er den perfekte kombination af finkultur og afslapning. Byen ligger kun 30 minutters kørsel sydvest for Siracusa i Asinaro-dalen, som er dækket med citron-, oliven og palmetræer.

Pladderromantikkens by

I den der time, når solen er på vej ned, og lyset nærmest er helt magisk og varmt. Der skal du gå en tur ned ad hovedgaden. Limstensbygningerne skifter farve på dette tidspunkt af døgnet til en rødlig guldfarve. Og selvom dagen går på hæld, så liver byen op i denne time. Byens drenge holder liv i drømmen om en karriere som fodboldspiller på byens små torve, hvor de hver dag spiller en kamp. De ældre mødes på bænken til en snak om dagens begivenheder, og de forelskede par falder i staver, når de går arm i arm på vej til deres livs aften. Selvom det lyder pladderromantisk, så er det virkelig sådan Noto er. Der er ikke lagt låg på noget som helst.

Byens smukkeste udsigt

Byens fantastiske og UNESCO-beskyttede helhedsindtryk og synet af den smukke katedral får du allertydeligst fra Chiesa di San Carlos tag, som ligger på hovedgaden. Du skal dog ikke lide af højdeskræk eller være typen, der hurtigt bliver svimmel, for vindeltrappen op er nemlig stejl og smal, og det eneste du har til at holde dig fast i er et reb. Men det er et ualmindeligt flot syn, der venter dig deroppe. Du kan betragte hele hovedgadens travlhed imellem de mange palazzis, og når blomsterfestivalen, Infuriata di Noto afholdes får du det allerbedste billede af Via Corrado Nicolaici, der dekoreres med blomster i sirlige og smukke mønstre. Sug byen ind fra taget inden du går ned igen og selvfølgelig lige stikker hovedet ind i den flotte katedral, som af mange betragtes som den sicilianske baroks mesterværk.


"Når du er i Noto, så gå ind i Gelati Bianci, der ligger tæt på katedralen, og smag deres chokoladeis! Den er intet mindre end himmelsk!"


Kort

Vis på kort