Bjergbyen Castelmola

Måske Italiens smukkeste by

Er drømmen bag din kør-selv-ferie på Sicilien at forgabe dig i øens smukke kyststrækninger, frodige bjerge og ikke mindst den fascinerende vulkan Etna, så skal du tage forbi den lille bjergtop, hvor en af Italiens smukkeste byer, Castelmola ligger. Vi er på østkysten på toppen af det bjerg, som Taormina også bor på. Herfra har du nemlig udsigt til blandt andet den Ioniske kyst, Etna, Messina sundet og den Calabriske kyst. Alle steder er ufatteligt smukke og sammen med de romantiske og historiske landsbyer er de med til at gøre den østlige del af øen så fortryllende at besøge.

Labyrintiske trappegader og rødternede duge

Fra små intime piazzaer, der har alt hvad et italienskhungrende hjerte kan begære, løber smalle labyrintiske trappegader ud imellem de gamle huse. Piazza Chiesa Madre er fyldt til randen af rødternede duge på borde under parasoller. Det er her, at byens største kirke ligger. Den imponerer med sit kuppelformede klokketårn, og hvis du går over foran indgangen, er det blandt andet her, at du kan opleve den smukke udsigt. Som en fin kulisse til byen ligger ruinerne fra et gammelt normannisk slot. Når I står på Piazza Sant’Antonio, der også er et fantastisk udsigtspunkt, kan I se resterne af den gamle byport, der stammer fra samme tid som slottet.

Sådan har du aldrig drukket vin

Castelmola er, ud over at være kendt som en af Italiens smukkeste byer, også kendt for mandelvinen, Vino di Mandorla. Det er familien Turrisi fra Castelmola, der sidder på opskriften, og du kan gudskelov få lov til at smage den i deres lille etablissement, Bar Turrisi, der ligger på torvet ved kirken, men du skal ikke være alt for sart, for baren er tæt dekoreret med penisser i alle størrelser. Glassene, dørhåndtaget, vandhanden og faktisk næsten alt, der normalt har en aflang form er tilpasset barens tema. Det er en sjov bar hvor I kan få mulighed for at smage på vinen samtidig med, at I få løftet stemningen lidt.


"Går turen videre op nord på efter jeres besøg i Castelmola, så gør et holdt i den lille by Savoca, hvor I kan drikke en drink på Bar Vitteli, som var med i de berømte Godfather-film"

- Alan, rejsespecialist i Lyngby


Kort

Vis på kort