Hvide trøfler i Alba

En af verdens fineste fødevarer

De ligner mest af alt små ubetydelige knolde for den, der aldrig har set en hvid trøffel før. Men hvis du er så heldig at finde én af de lokale specialiteter under den norditalienske muld, så har du skudt papegøjen. Landskabet omkring Alba er nemlig kendt som et Eldorado af hvide trøfler. Det er et af de eneste steder i verden, hvor den lille svamp vokser, og det betyder, at det også er det bedste sted at nyde dem helt friske. Hvis du er til  jord under neglene og unikke gastronomiske oplevelser, så sæt GPS'en mod Alba på din næste kør-selv-ferie i Italien. 

  

Inspiration

Små velduftende skatte

Der er mange dikkedarer, når de hvide trøfler serveres, men ikke så mange, når de skal findes. Selvom de sælges for en pris, der løber fra 30.000 kr. per kilo, så er det med krumspring og snuden i jorden, at trøffeljægerne går på jagt med deres hunde efter de små, hvide skatte. Svampene er fyldt med krummelurer og eftertragtet over det meste af verden. De bedste eksemplarer finder man i Piemonte omkring Alba, hvorfra de bliver solgt til fine restauranter over hele verden.

Skovtur og trøffeljagt

Natur, hunde, gourmet og gode vine ­– What’s not to like? Tag med på skovtur uden stivstikkeri med de to brødre og deres hunde på La Casa del Trifulau i Langhe. De er tredje generation af trøffeljægere på gården, og de deler gerne ud af tips og tricks. De fortæller, uden alt for meget fiksfakseri, hvordan man garderer sig mod, at hundene selv spiser trøflerne, hvordan man finder den hvide svamp, og hvordan man anvender dem. Efter turen bydes I på smagsprøver på lokale specialiteter med trøfler perfekt akkompagneret af et godt glas vin. Tag gummistøvlerne på og sæt kurs mod Piemontes indbydende landskab.

Kort

Vis på kort