Vulkanen Etna

SICILIENS TEMPERAMENTSFULDE DRONNING

Majestætisk troner vulkanen Etna over landskabet på den østlige del af Sicilien, og ofte vil du på din kør-selv-ferie til Sicilien ane dens karakteristiske silhuet i horisonten. Med sine 3.323 meter er den Europas største aktive vulkan. Etna har et hidsigt temperament og oplyser gerne nattehimlen med sit dramatiske fyrværkeri med et par års mellemrum. De talrige udbrud har skabt et fascinerende landskab af kratere og grotter, som du kan komme helt tæt på via snoede veje og små stier. Med fødderne plantet på de sorte lavasten er det svært ikke at blive fascineret – og skræmt – af Moder Naturs kræfter.

Inspiration

Etna er et spektakulært naturfænomen

På de nedre skråninger af Etna ser du citrus- og vinmarker, tættere på møder du størknede lavamarker, og landskabet skifter drastisk til et mere dystert og mørkt udtryk. Et fascinerende syn venter dig, når de sorte lavasten står i stærk kontrast til den evige sne på toppen af Etna. Når du rejser til Sicilien, vil du opdage, hvor meget indflydelse Etna har haft på øen. Sicilien er notorisk frodig og naturskøn takket være sin knejsende dronning, der med sin næringsrige lava har medført et rigt plante- og dyreliv.

Etna for de eventyrlystne

Det spektakulære landskab og de vidunderlige panoramaudsigter over Sicilien venter jer på Etna, der uden tvivl er den største naturattraktion på Sicilien. Et oplagt valg for de adrenalinsøgende er at bestige Etna og komme helt tæt på de imponerende, men også ildelugtende kratere, som du nærmest kan mærke varmen fra, når du kommer helt tæt på. Hele familien, også de yngste, kan sagtens være med, hvis I vælger at tage kabelbanen det meste af vejen. Der altid er en smule køligere på Etna end på det øvrige Sicilien, så medbring noget ekstra lunt tøj.


"Etnas lavastrømme har skabt særprægede grotter, du kan komme ned i under jorden. De bedste er Gelo, Lamponi, Ladroni og Serracozzo – skabt af naturen er de sorte tunneler af lavasten fantastiske, men også skræmmende at vade rundt i."

- Morten, Europa-specialist


 

Kort

Vis på kort

Oplev Sicilien