Kragerø - et sommerparadis

Den skjulte kystperle

Kragerø ligger nord for Risø og er kendt for sine malede træhuse og beliggenhed ved vandet. Byen var en af de største søfartsbyer tilbage i 1600-tallet i sejlskibenes storhedstid. Om sommeren forvandler byen sig til en livlig havneby, hvor befolkningstallet fordobles pga. de mange sommerhusgæster og turistbesøg, og så kan du rigtig mærke, hvordan byen summer af liv.

Den maritime atmosfære kan mærkes

Kragerø centrum byder på en masse smalle gader, gamle træhuse og små pladser. I byen kan du mærke den maritime atmosfære ved de lange moler forbundet af broer, samt marinaen, hvor du kan gå langs havnepromenaden. Du finder også her en masse lokale caféer og små fiske restauranter. Fra centrum kan du nemt gå rundt i hele byen med de hvidmalede huse, som er bygget op ad klipperne.

Tilbage i tiden var arbejdsbygningerne malet røde og beboelseshusene havde flere forskellige farver, hvor den hvide farve var den dyreste. Det var derfor kun de mere velhavende, som havde råd til at male deres huse hvide - en tradition, som er bibeholdt flere steder i de norske kystbyer, blandt andet her i Kragerø. I de smalle gader i byen finder ud mange små hyggelige butikker, som byder på alt fra lokal kunst og håndværk til tøj og sko.

Gå langs havnen over molen til Gunnarsholmen, hvor du på en varm sommerdag kan finde folk liggende på den lille strand lige ned til havnen. Lige overfor ligger der også en lille pool hvor du kan dyppe tæerne, mens du nyder udsigten ud over havet fra en plads i græsset sammen med de andre mennesker, som har fundet vej til dette hyggelige sted. Du finder næppe et bedre sted at bruge en varm sommerdag.

Edvard Munch boede i Kragerø

Maleren Edvard Munch boede i Kragerø fra 1909-1915, og nogle af hans mest berømte værker blev malet her, heriblandt "Solen". På udsigtspunktet Skrubben, har der siden 1998 stået en skulptur af Edvard Munch, som står og kigger ud over vandet,. Det er netop her, man mener, han malede Solen. Vil du gå i Edvard Munchs fodspor, kan du hente et kort med den afmærkede rute "I Edvard Munchs fodspor" på turistkontoret eller på Kragerø bibliotek.

Kort

Vis på kort