Telemark i børnehøjde

6-dages kør-selv-forslag med oplevelser for hele familien

Dette kør-selv-forslag tager jer som familie ud på et eventyr til alt det, Telemark har at byde på. Fra hyggelige kystbyer til høje bjerge og dybe dale.  Telemark byder på masser af natur uanset hvor I kigger hen, og vi har fundet frem til en masse sjove og lærerige aktiviteter, som familien kan lave sammen. Og det hele finder I kun en kort sejltur fra Danmark og med korte køreture mellem højdepunkterne.

Fra 1.656 kr.
pr. person i familieværelse

Rejseperiode:
Hele året
Vi anbefaler maj-september

Startdag:
Daglig

Varighed:
6 dage/5 nætter

Længde:
560 km samt t/r Danmark

 

Vi skræddersyer din kør-selv-ferie
- kontakt vores rejsespecialister:

Få et tilbud

 

 

Dagsprogram

Udrejse Danmark-Langesund (0 km)

I dag går rejsen fra Danmark til Norge. Uanset hvor i Danmark I kommer fra, foreslår vi færge fra Hirtshals til enten Langesund eller Larvik - begge færgeruter tager i underkant af 4 timer. 

Vi foreslår overnatning i Langesund de første to nætter, så hvis I sejler til Langesund, er hotellet kun 3 minutter væk, når I ankommer. Fra Larvik er der en god halv time til hotellet.

Hvis I ønsker at benytte Oslobåden, kan I tage den første overnatning om bord på færgen og køre direkte til Langesund ved ankomst. Det er lige over 2 timer at køre fra Oslo til Langesund.

Overnatning i Langesund.

Telemarks kyst (0 km)

Vi foreslår, at I i dag udforsker det maritime Telemark. Besøg en den kendte kystbyen Kragerø, der svirrer af liv om sommeren, eller besøg mere ukendte Brevik med dens træhuse. Brevik-området byder også på familievenlige vandreture.

Tag også turen ind til Porsgrunn, hvor det det moderne maritime videncenter DuVerden byder på sjove oplevelser for børn i alle aldre.

Overnatning i Langesund.

Bø Sommarland (131 km)

Det er tid til at bevæge sig længere op i Telemark, og hvis I holder af vand, så foreslår vi, at I bruger store dele af dagen i Bø Sommarland. Dette er skandinaviens største vandland og byder på masser af sjov for hele familien. Køreturen fra Langesund er 1 time og 20 minutter, så tag af sted lige efter morgenmaden. 

Fra Bø er der en times kørsel til søen Buvannet, hvor det hyggelige Søstrene Storås Hotel ligger. Hotellet ligger på grænsen mellem de historiske amter Telemark og Buskerud.

Er Ihistorieinteresseret, kan vi anbefale nogle minutters omvej for at se Heddal stavkirke fra 1200-tallet.

Overnatning hos Søstrene Storås Hotel.

 

Gaustatoppen og Rjukan (144 km)

I dag foreslår vi, at I tager turen til det højde bjerg Gaustatoppen, som ligger en time fra hotellet. Sporvogn og kabelbane tager jer hele vejen op til toppen af bjerget, hvor der er udsigt til store dele af det sørlige Norge. For bunden af Gaustatoppen ligger den historiske industriby Rjukan som er på UNESCOs verdensarvliste, og som er kendt for "kampen om det tunge vand" under Anden Verdenskrig.

Udvider man opholdet med en dag, kan vi anbefale et besøg i sølvminen i Kongsberg der ligger en halv time med bil fra hotellet. Her kan I tage med en spændende tur ind i de gamle sølvminer.

Overnatning hos Søstrene Storås.

Vestlige Telemark (165 km)

I dag går turen mod det vestlige Telemark, med dens historiske gårde og Telemarkskanalen.

Vi foreslår et besøg på Aktivitetsparken i Eidsborg, som blandt andet byder på en 105 meter lang model af Telemarkskanalen, hvor børn i alle aldre kan sejle både igennem de mange sluser. Aktivitetsparken ligger i tilknytning til frilandsmuseet Vesttelemark Museum, så I kan nemt få en halv dag til at gå.

Fra Eidsborg foreslår vi, at I tager de sjove hårnålssving ned til Dalen, hvor den rigtige Telemarkskanalen slutter. Vil I ud på en kortere eller længere vandretur, så starter en godt afmærket vandretur langs Telemarkskanalen lige inde nedkørslen til Dalen.

Overnatning i Vraadal.

Hjemrejse til Danmark (114 km)

Den naturlige vej tilbage til Danmark er med færgen fra Kristiansand til Hirtshals. Ruten betjenes af både Color Line og Fjordline. Færgeturen tager lige over 3 timer.

Alternativt kan I forlænge jeres Norgestur med "Fjordnorge for livsnydere" eller "Oslofjorden rundt", som er to af vores andre kør-selv-forslag.

kort

Vis på kort

Galleri

priser

Fra 1.656 kr. pr. person

Prisen er beregnet ud fra en familie på 2 voksne og 2 børn der sover i egen seng.

Prisen inkluderer

 • 5 overnatninger i familieværelse
 • Morgenmad er normalt inkluderet

Prisen INKLUDERER IKKE

 • Eventuelt færge til/fra Norge
 • Brændstof og parkering
 • Kørselsafgifter i større byer, på nyere motorveje samt ved større tunneller og broer
 • Entréer mm.

FÆRGER OG VEJAFGIFTER

Pris på færger, tunneller, broer og nyere motorveje afhænger af, om I har benzin/diesel eller el-bil. I tillæg er vejafgift ind til byerne afhængig af tid på døgnet. Vejledende vejafgifter for en diesel-bil er ca. 50 norske kroner for den foreslåede rute. Autocampere vil være dyrere, el-bil billigere.

 

Få rabat på færger og vejafgifter ved at bruge din Brobizz.

Læs mere om færger, vejafgifter og Brobizz i Norge her.

 

  ekstra oplevelser

  I kan også køre ruten "omvendt", forlænge opholdet med kør-selv forslaget Sørlandet i børnehøjde eller Fjord og fjeld i børnehøjde.

  Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

  Få et tilbud

  Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

  • Vi er altid tæt på dig med 4 butikker
  • Få personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister 
  • Vi er kåret til Danmarks Bedste Ferierejsebureau 2019

  X

  Gammel Havn 1
  9000 Aalborg
  Danmark

  mail 70116011
  X

  Firskovvej 32
  2800 Kgs. Lyngby
  Danmark

  mail 70116011
  X

  Firskovvej 32
  2800 Kongens Lyngby
  Danmark

  mail 70116011
  X

  Kongensgade 9, 1 etage
  5000 Odense
  Danmark

  mail 70116011
  X

  Dæmningen 47
  7100 Vejle
  Danmark

  mail 70116011