Den historiske handelsby Mosjøen

Byen midt i Norge

Selv om man føler, man er kommet langt mod nord, ligger Mosjøen i midt i Norge. Det siger lidt om, hvor store afstandene er i det nordlige Norge. Mosjøen er det historiske handelscentrum i regionen Helgeland, hvilket den historiske bykerne og havnefront er et levende vidensbyrd om. Derfor er det et oplagt stop, hvis din kør-selv-ferie går til midten af Norge

I dag er Mosjøen en moderne handelsby med ca 10.000 indbyggere, og som et centrum for et større område har byen et overraskende stort udvalg af kultur- og madoplevelser.

Gå en tur i det hyggelige og historiske område omkring Sjøgatan og besøg nogle af de mange cafeer og restauranter i området. Vefsn Museum er også et besøg værd, hvis man vil vide mere om byens historie.

Har du taget vandreskoene med, kan vi anbefale Helgelandstrappen lige udenfor Mosjøen. Den udbygges kontinuerligt af Sherpaer fra Nepal, og består allerede af over 3.000 trappetrin lavet af store natursten. Når den står færdig til tippen af Øyafjellet, vil den være Norges længste stentrappe.

Kort

Vis på kort