Smagen af Norge

Smag på Norges gastronomi

Norge byder på utallige madoplevelser. Prøv fx æblekage på Frognerseteren, Skillingsbolle hos Baker Brun, Svele på færgeturen eller Bacalao på Baklandet Skydsstation.

Skillingsbolle er en traditionel kanelbolle, som Bergen er kendt for. Den koster nok lidt mere end en skilling i dag, men er hver en krone værd. Den bedste skillingsbolle finder du hos Baker Brun, som sælger over 800.000 skillingsboller om året.

Frognerseteren i Oslo er en historisk café og restaurant fra 1881. Stedet er især kendt for den fantastisk gode æblekage, og mange osloborgere tager turen op til Frognerseteren kun for at sætte tænderne i lækkerierne.

En svele er en klassisk, tyk norsk pandepage lavet med natron og hjortetakssalt som hævemiddel. Dette giver den sin karakteristiske smag. I 1970'erne begyndte man at sælge sveler på færgene på Vestlandet, og i dag sælges sveler efterhånden på de fleste færger over hele Norge. For mange nordmænd er svelen et fast indslag, når de tager en færge. Typisk spises svelen sammen med creme fraiche (rømme på norsk) og syltetøj.

Eller prøv at smage bacalao lavet på tørfisk på den uformelle restaurant Baklandet Skyddstation, der serverer mad lavet på norske råvarer. Der kan du også nyde fiskesuppe eller vildtgryde af rensdyr.

Velbekomme!