Steinvikholm Slot

Ærkebiskopens stærke fæstning

Lige nord for Stjørdal, 5 minuter kørsel fra hovedvej E6 finder I den velbevarede ruin af Steinvikholm Slot. Slottet blev bygget i årene 1524-1532 af den magtfulde ærkebiskop Olav Engelbrektson i Nidaros (Trondheim). Fæstningen var den stærkeste på denne tiden, og var det største byggeri i middelalderens Norge. Reformationen var startet op nogle år inden byggeriet startede, og for at have en sikker skanse i denne urolige tid fik ærkebiskoppen bygget denne stærke fæstning, som også fungerede som hans faste bolig indtil reformationen ramte Norge i 1537 og ærkebiskoppen blev tvunget til at forlade landet.

Udover at være et populært udflugtsmål, benyttes slotsruinerne i dag til kulturformål som teater og operaforestillinger.

Steinvikholm Slot ligger på en lille ø let par meter fra kysten, og er tilgængelig via en gangbro. Det er gode parkeringsforhold ved gangbroen. Benyt også muligheden for at besøge det private Skatval Krigshistorisk Museum som ligger blot et par minutter kørsel fra slotsruinerne. Museet ligger i et gammelt ammunitionslager tyskerne bygget under krigen, og indeholder masser af rekvisitter og billeder fra krigen. Specielt knyttet til den tyske flåde som havde en stor base i området.

Kort

Vis på kort

Oplev Norge - skab din egen historie