Tromsø - Nordens Paris

Storbyen langt mod nord

Med 65.000 indbyggere er Tromsø Nordnorges største by. Byens mange studerende skaber en ung og livlig stemning i bybilledet. Som en af verdens nordligste større byer kan byen fremvise mange "verdens nordligste"-oplevelser og -seværdigheder. Et eksempel er verdens nordligste bryggeri, Mack.

Tilnavnet "Nordens Paris" fik Tromsø omkring 1840, hvor byen var kendt som en både livlig og kultiveret by - måske specielt i kontrast til naturen og de mindre fiskerbyer i området.

Når du besøger Tromsø, anbefaler vi, at du opsøger et af de hyggelige stederne med udendørs servering ved havnen. Bestil f.eks. en fiskeret og en Mack-øl på Vertshuset Skarven.

Tromsø er også centrum for Norges engagement i Arktis, og Polarmuseet i byen fortæller om livet og udforskningen af Arktis. Tromsø regnes også blandt de bedste steder at opleve Nordlyset i perioden slut august til og med april.

Tromsø ligger, som navnet antyder, på en ø. Tag broen over til fastlandet hvor gondolbane eller stentrappe tager jer til toppen af bjerget Storsteinen.

En god udflugt fra Tromsø er Sommarøy, en øgruppe helt ude i havgabet, som er kendt for sine flotte sandstrande og hyggelige stemning. Køreturen fra Tromsø tager en time og går over en række mindre broer. Tag eventuelt vejen forbi Hella som har god udsigt til Rystraumen, en kraftig tidevandsstrøm.

Kort

Vis på kort