Dagsudflugter fra Lissabon

Oplev Lissabons opland

Start bilen og brug en dag af ferien på at opleve nogle af Portugals største historiske og kulturelle seværdigheder. Dem kan du kombinere med et besøg i den charmerende fiskerby, Nazaré, hvor du meget passende også kan indtage frokosten. Tre af de 7 vidundere, som du kan besøge på en éndagsudflugt fra Lissabon er Obidos, Alobaca-klostret og Batalha-klosteret. Det er let at komme omkring med bil i Portugal og bestemt en tur værd, at besøge de mange byer og klostre omkring i Portugal.

Obidos

Fra Lissabon kører du nordpå og gør det første stop i Obidos. Denne smukke middelalderby med de fine, hvide huse er godt beskyttet af den omkringliggende bymur. Den er højtbeliggende på en bakketop med et flot kig ud over det omkringliggende landbrugsområde.

Alcobaça-klostret

Kør videre til Alcobaça-klostret, der er på UNESCOs World Heritage Site-liste og det største gotiske kirkebyggeri i Portugal. Klosteret blev opført i 1153 af hærlederen Afonso Henríques som en tak til Gud for at have vundet et slag over Maurerne. Ved frokosttid er du fremme i Nazare, der er kendt som en af landets mest traditionelle og farverige fiskerbyer. Her kan du slappe lidt af og få et kig ud over Atlanterhavets bølger.

Batalha-kloster

Du kører nu ind i landet og når frem til det smukke Batalha-kloster – endnu et mesterværk på UNESCOs liste og herfra til den verdenskendte pilgrimsby, Fatima. Her viste Jomfru Maria sig i 1917 for 3 børn, der vogtede husdyr. Tag en spadseretur rundt i byen og se lidt nærmere på helligdommen. På vejen tilbage til Lissabon kommer du gennem et frugtbart landbrugsområde, så du kan sætte dig godt til rette bag rattet og nyde turen og afslutningen på en dejlig dag.

Kort

Vis på kort