Middelalderbyen Obidos

Portugals måske smukkeste middelalderby

Obidos er bare én af Portugals mange hyggelige byer fra middelalderen, der er bygget omkring en borg, der spejder ud over området. Obidos er den absolut mest populære af dem alle, hvilket også har givet en strøm af turister – specielt om sommeren. Lad ikke det skræmme dig - du kan enten komme tidligt til byen, inden turistbusserne kommer for at aflevere ”lasten” eller vælge at bo i byen.

Er du på kør-selv-ferie i det centrale Portugal, kan dit første stop være i Obidos, der ligger en times kørsel i nordlig retning fra Lissabon. Du bliver mødt af en atmosfærefyldt middelalderby med en labyrint af snævre brostenbelagte gader og gamle hvidkalkede huse med små forretninger, cafeer og restauranter. Obidos ligger på en bakketop med en storslået panoramaudsigt og godt beskyttet af bymuren og borgen Castelo de Óbidos. Byen har ca. 3.000 indbyggere, hvoraf mange stadig bor inden for bymuren.

Obidos – en lille by med mange arrangementer

Obidos er en aktiv by med masser af arrangementer og festivaler. Nogle af de mest kendte er fx middelalderfestivalen, der afholdes om sommeren og musikfestivalen i oktober. Et par andre vi kan anbefale er:

  • Obidos chokoladefestival i slutningen at marts, er to uger spækket med chokoladeopskrift-konkurrencer, musik og aktiviteter for børn og enorme mængder af chokolade.
  • Obidos Vila Natal – et anderledes og meget spændende julearrangement, som varer en uge i starten af december. Obidos Vila Natal er 'verdenskendt' i Portugal og lige noget for børn.

Top 5 Seværdigheder i Obidos

  • Castelo de Obidos – Borgen og borgmuren er Obidos vartegn. Du kan gå hele vejen rundt på den restaurerede borgmur, hvorfra du har en fantastisk udsigt til byen og området.
  • Aqueduto de Obidos – akvædukten er et tre kilometer langt og ikke mindst imponerende bygningsværk fra 1500-tallet, der skulle forsyne alle byens fontæner.
  • Igreja de Santa Maria – Obidos største kirke har været alt fra tempel, maurisk moske til katolsk kirke. Kirken er er udsmykket indvendigt med de traditionelle azulejos, som er håndmalede blå og hvide fliser.
  • Praia d'El Rey Golf Resort – ligger ca. 15 kilometer vest for Obidos med en 18-hullers golfbane, der kan måle sig med de bedste i verden. Golfbanen ligger i forbindelse med en skøn sandstrand.
  • Lagoa de Obidos – lagunen ligger ca. 15 kilometer fra Obidos, hvor du kan bruge dagen til at dase på stranden eller prøve kræfter med kitesurfing, windsurfing eller vandski.

Kort

Vis på kort