Kystbyen Nazare

Surfer på monsterbølge satte byen på verdenskortet

De lille kystby levede en anonym tilværelse indtil 2011, hvor surferen Garrett McNamara besejrede en monsterbølge på mere end 30 meter. Bølgen og ikke mindst den vanvittige bedrift satte Nazare på verdenskortet. Siden da har byen og Big Wave Challenge fra stranden Praia do Norte været i fokus hos surfere, og Nazare blev et rejsemål for dedikerede surfere og rejsende fra hele verden. Men alt handler ikke om surfing – Nazare er stadig en vidunderlig bade- og fiskerby, hvor traditionerne holdes i hævd.

Nazare Surfer Wall

Den store bølgesæson begynder i november og slutter i februar. Det er frygtindgydende og vildt fascinerende at se, når surfere begiver sig ud til de enorme bølger, der er på størrelse med 12 etagers højhuse. I dag kan du besøge ”Nazare Surfer Wall” i Fort of São Miguel Arcanjo, hvor surfere der har besejret bølger på mere end 20 meter, har doneret deres surfbræt.

Fiskerbåde- og koner i klare farver

Du kan ikke undgå at beundre Nazarés gamle fiskerbåde lavet af træ og malet i de flotteste nuancer. De samme gælder fiskerkonerne, der går klædt i farverige nederdele i syv lag.

Den bedste udsigt over Nazare

Du får den absolut bedste udsigt over kystbyer fra Sítio-distriktet. Du kan tage kabelbanen, der er en oplevelse i sig selv.

Casa Museu do Pescador

På det lille museum Casa Museu do Pescador, kan du se hvordan en typisk fiskerfamilie boede i starten af 1900-tallet.

Nazarés kystlinje

Det er en særlig oplevelse at slentre langs Nazares kystlinje, hvor du stadig fornemmer en hyggelig og autentisk atmosfære. Måske er du heldig og ser fiskere, der er i gang med at trække fangsten i land, blandt badegæsterne, der slikker sol.
Rejser du med børn, kan du køre otte kilometer sydpå til den børnevenlige strand, São Martinho do Porto. Den ligger som en næsten lukket cirkel, der beskyttet de badene fra Atlanterhavet.


" Tip: Prøv den lokale specialitet, Caldeirada à Nazarena - en rig stuvning baseret på fisk fanget fisk eller hvad med tørret hestemakrel, carapau? "

- Alan, rejsespecialist i Lyngby


Kort

Vis på kort