Autentiske Pals

Ikke et men hundredevis af besøg værd

 

Hvis nogen sagde charmerende og autentisk i samme sætning som byen Pals, så er det bestemt ingen overdrivelse.

Pals ligger på toppen af en bakke og var oprindeligt bygget rundt om en fæstning. Byen ligger få kilometer fra Middelhavskysten og har formået at fastholde sit middelalderlige islæt, som kan nydes på en spadseretur rundt i de snoede og brostensbelagte gader. Byens centrum er flot restaureret med respekt for sin oprindelse og blandt bygningerne ses facader med spidsbuede vinduer og stenbalkoner. Idet byen ligger højt kan du fra udsigtspunktet Josep Pla få en smuk udsigt mod Middelhavet. Du kan også lægge din vej forbi den romanske kirke Sant Pere, som gennem hundrede af år er blevet ændret og i dag fremstår af flere forskellige arkitektoniske stilarter. Startende med et romansk fundament, gotiske og barokke tilføjelser samt et klokketårn fra det 18. århundrede. Når du har udforsket byen og måske fået gjort en god handel i de små kunstgallerier, så tillad dig selv et hvil eller måske en frokost på en af byens mange caféer eller restauranter, hvor oplevelserne af denne betagende lille by får lov at bundfælde sig.

Udover denne smukke og historiske bymidte, så byder Pals området også på vådområder, rismarker, flotte klitter og lækre strande.

På vej mod Pals bymidte bliver du mødt af sætningen ”Pals er ikke ét, men hundredvis af besøg værd”. Betydningen forstår du, når du igen forlader byen og allerede tænker på, hvornår du kan vende tilbage.

Kort

Vis på kort