Besalù - middelalderbyen med den store romanske bro

En jødisk fortid

Besalú er en af de bedst bevarede middelalderlige byer i Catalonien, og med sin beliggenhed ved bredden af floden Fluviá for foden af Pyrenæerne ligger byen utrolig spektakulært.

Byen er kendt for sin imponerende romanske bro, der spænder over floden Fluviá og er den naturlige indgang til byen. Broen og resterne af de oprindelige bymure fra det 12. århundrede med mange porte ind til byen, understreger Besalú’s lange andel i den catalanske historie, og bosættelserne på stedet går tilbage til den romerske periode.

Inden for bymuren er en charmerende labyrint af brostensbelagte gader, der stort set er uberørte siden middelalderen. Byens centrum er Plaça de la Llibertat, hvor I finder både restauranter og butikker med lokale håndværk.

Besalú har været hjemsted for en jødisk bosættelse, der levede og arbejdede side om side med det kristne samfund indtil det 15. århundrede, hvor en række pogromer fandt sted. I dag kan I fortsat finde spor fra den jødiske fortid, og byen er berømt for den velbevarede mikwa – et jødisk badehus – og synagogen, som er bevaret i byens gamle del.

Kort

Vis på kort