Bjergbyen Pradollano i Sierra Nevada

Europas sydligste skisportsted og centrum for bjergaktiviteter

Lad os bare få lagt kortene på bordet. Byen Pradollano i Sierra Nevada-bjergene er i sig selv ikke den mest spændende by i verden. Ej heller ikke i Andalusien. Men den kan noget, som ingen andre byer kan: Ligge oppe blandt Spaniens højeste bjerge på langt over 3.000 meter – og samtidigt være under to timers timers kørsel fra Middelhavets turkisblå bølger.

Pradollano er en rendyrket resortby, der kun eksisterer i kraft af at fungere som udgangspunkt for aktiviteter, som fx slalomskiløb, mountainbiking, klatring og vandring. Men det er til gengæld også noget, byen i den grad kan. Europas sydligste skisportssted kun tre kvarters kørsel fra Granada, byder på oplevelser for hele familien, når kør-selv-ferien i Andalusien skal krydres med aktiviteter for alle.

Inspiration

Mountainbiking, hvor alle kan være med

Det er særligt downhill, som Pradollano satser på. Siden sommeren 2014 er der etableret flere ruter i Sierra Nevada Bike Park, der tager udgangspunkt i de eksisterende slalombakker. Bakkerne har flere sværhedsgrader – også for børn, og dem, der stifter bekendtskab med downhill for første gang. Er du ikke lige typen, der hungrer efter adrenalinoplevelser? Ingen problemer. I området er der masser af stier, der inviterer til crosscountry mountainbiking i verdensklasse. Al cykeludstyr kan lejes i byen.

Smukke vandreture med mageløse udsigter undervejs

Sierra Nevada er et sandt eldorado for bjergvandrere, der ikke nødvendigvis ønsker at gå så langt – eller forcere en masse højdemeter af egen kraft. Flere stier begynder for enden af skilifterne, der kører hen over sommeren. Særligt et af Sierra Nevadas højeste bjerge, mægtige Veleta, giver dig storslåede panoramaer af både de omgivende bjerge og Middelhavet – samt på en god dag selveste Afrika i det fjerne.


"Vejen op til Pradollano er af høj standard, så er du i Granadas stegende hede, kan du med en lejebil hurtigt komme op til Pradollanos svalende briser."

- Nicolai, rejsespecialist i Lyngby


Kort

Vis på kort