Drypstenshulerne Cuevas de Nerja

Oplev Historiske drypstenshuler i Nerja

Den 12. januar 1959 gjorde fem unge spaniere et historisk fund. Et fund, der skete ved en tilfældighed, men som skulle vise sig at rumme et imponerende syn og mange årtusinders historie. Lige under jordoverfladen lå et overvældende, mystisk og æstetisk underjordisk rige, der ikke var offentligheden bekendt. Cuevas de Nerja bliver i dag anset som nogle af de største og flotteste drypstenshuler i verden, og når man står i dem, forstår man hurtigt hvorfor. Ikke mindst ved tanken om, at kun en tredjedel af grotterne er åbne for offentligheden. At opleve hulerne, er som en rejse til jordens indre, der kombinerer naturens skønhed med hulemalerier af dyr og symboler.

Inspiration

"Naturens Katedral i costa del sol"

En januaraften sad fem drenge på en klippeside uden for byen Nerja og betragtede flagermus flyve ind og ud af klippehullet , der blandt de lokale var kendt som minen, La Mina. Med en ungdommelig nysgerrighed begyndte de raskt at udforske hullet, og da de på vej ned mærkede et vindsus, var de overbeviste om at hulen måtte gemme på noget mere. Noget større! Dagen efter, udstyret med værktøj, fortsatte de deres spændende færd videre ind i hulen til en stor åbning - så stor, at lygtens lys blev opslugt af mørket. Inde i de gigantiske huler gemte sig utallige spørgsmål. 

Efter drengenes eventyr gik arkæologer i gang med at udforske drypstenshulerne i Nerja, 'Cuevas de Nerja'. Skeletterne, lerkrukkerne og værktøjet beviste, at drypstenshulerne havde været beboet fra 25.000 f. Kr. og frem til bronzealderen. Siden 1959 er der fundet mere end en million genstande. I 2012 gjorde man et historisk fund af hulemalerier fra stenalderen, der blev vurderet til at være ca. 43.000 år gamle, og dermed de eneste kendte malerier lavet af neandertalere. Med respekt for konservering af hulemalerierne, er disse områder ikke tilgængelige for offentligheden.

I drypstenshulerne i Nerja kan du til gengæld få syn for verdens største naturligt skabte søjle, der er formet af en stalaktit (fra oven) og en stalagmit (fra neden). Søjlen er 31 meter høj og er vokset sammen via seismisk bevægelse gennem 800.000 år. Derfor omtales drypstenshulerne også som "Naturens katedral i Costa del Sol". 

Kun 45 minutters kørsel fra Malaga

Det kan være en fordel at bestille billet online, hvis du vil være sikker på et fast tidspunkt, men det kan somme tider også lade sig gøre at bestille ved indgangen. Nerja ligger ca. 50 km øst for Malaga (kun 45 minutters kørsel), hvilket gør drypstenshulerne til et oplagt besøg, hvis du er på kør-selv-ferie i Andalusien. Om sommeren afholdes der få koncerter og balletopvisninger i drypstenshulerne, hvilket blot gør oplevelsen endnu mere unik.


"Drypstenshulerne er oplagte at kombinere med et par timer i Nerja, hvor du kan nyde en frokost, slentre på stranden og måske tage en dukkert i Middelhavet"

- Jannick, rejsespecialist i Lyngby


 

Kort

Vis på kort

Oplev Andalusien - Skab din egen historie