Drypstenshulerne Cuevas de Nerja

Dyk ned i de historiske drypstenshuler tæt på Malaga

I 1959 gjorde fem unge spaniere et historisk fund i byen Nerja ved Andalusiens kyst. Et fund, der skete ved en tilfældighed, men som skulle vise sig at rumme et imponerende syn og mange årtusinders historie. Lige under jordoverfladen lå et overvældende, mystisk og æstetisk underjordisk grotterige, der ikke var offentligheden bekendt. Cuevas de Nerja bliver i dag anset som nogle af de største og flotteste drypstenshuler i verden.

At opleve hulerne er som en rejse til jordens indre, der kombinerer naturens skønhed med hulemalerier af dyr og symboler. En oplevelse, du absolut ikke må misse på din kør-selv-ferie i Andalusien

 

Inspiration

"Naturens Katedral i Costa del Sol"

En januaraften i 1959 sad fem drenge på en klippeside uden for byen Nerja og betragtede flagermus flyve ind og ud af klippehullet, der blandt de lokale var kendt som minen, La Mina.

Med en ungdommelig nysgerrighed begyndte de at udforske hullet, og da de på vej ned mærkede et vindsus, var de overbeviste om at hulen måtte gemme på noget mere. Noget større!

Dagen efter, udstyret med værktøj, fortsatte de deres spændende færd videre ind i hulen til en stor åbning - så stor, at lygtens lys blev opslugt af mørket. Inde i de gigantiske huler gemte sig utallige spørgsmål.

Besøg et skattekammer af historiske opdagelser

Efter drengenes opdagelse gik arkæologer i gang med at udforske drypstenshulerne i Nerja, 'Cuevas de Nerja'. Skeletterne, lerkrukkerne og værktøjet beviste, at drypstenshulerne havde været beboet fra 25.000 f. Kr. og frem til bronzealderen. Siden 1959 er der fundet mere end en million genstande.

I 2012 gjorde forskerne et historisk fund af hulemalerier fra stenalderen, der blev vurderet til at være ca. 43.000 år gamle, og dermed de eneste kendte malerier lavet af neandertalere. Med respekt for konservering af hulemalerierne, er disse områder ikke tilgængelige for offentligheden.

I drypstenshulerne i Nerja kan du til gengæld få syn for verdens største naturligt skabte søjle, der er formet af en stalaktit (fra oven) og en stalagmit (fra neden). Søjlen er 31 meter høj og er vokset sammen via seismisk bevægelse gennem 800.000 år. Derfor omtales drypstenshulerne også som "Naturens katedral i Costa del Sol".

Kun 45 minutters kørsel fra Malaga

Nerja ligger ca. 50 km øst for Malaga (kun 45 minutters kørsel), hvilket gør drypstenshulerne til et oplagt besøg, hvis du er på kør-selv-ferie i Andalusien eller hvis du vil på en spændende dagsudflugt fra Malaga.

Det kan være en fordel at bestille billet online, hvis du vil være sikker på et fast tidspunkt, men det kan somme tider også lade sig gøre at bestille ved indgangen.

Om sommeren afholdes der få koncerter og balletopvisninger i drypstenshulerne, hvilket blot gør oplevelsen endnu mere unik.

Vil du se, hvad der ellers venter af fantastiske oplevelser på din ferie i Andalusien? Så tjek vores anbefalinger her


"Drypstenshulerne er oplagte at kombinere med et par timer i Nerja, hvor du kan nyde en frokost, slentre på stranden og måske tage en dukkert i Middelhavet"

- Jannick, rejsespecialist i Lyngby


Kort

Vis på kort