El Caminito del Rey

Adrenalinkick på klippevæggen

Når I står foran El Caminito del Rey i Ardales Nationalpark, en times køretur fra Malaga, er det absurd at tænke på, at hvad der for få år siden var en af verdens farligste klatre- og vandrestier, nu er en af de bedste vandreoplevelser for op til 1.100 turister om dagen. Over klipperne på den hårrejsende tur danser gribbene, og I er garanteret et adrenalinkick i særklasse på den gamle kongesti i El Chorro-kløften. Og alt imens I tilbagelægger små 8 kilometer, hvoraf de 3 kilometer er på smalle gangstier langs de 400 meter høje klippevægge, er I vidne til en fascinerende industrihistorie i vidunderlige omgivelser.

Fra praktisk sti til adrenalinjunkiernes legeplads

El Caminito del Rey blev bygget i starten af 1900-tallet af et vandforsyningsselskab, der skulle bruge adgang mellem to vandkraftværker, der lå i hver sin ende af El Chorro-kløften. For at gøre det lettere at transportere materialer gennem kløften, fik man sømænd, der var vant til at arbejde oppe i høje skibsmaster, til at hugge en sti ind i den stejle klippeside. Stien fik i 1921 navnet El Caminito del Rey – ”Den lille kongesti” efter at Kong Alfonso XIII gik ruten. Med tiden gik stien i forfald, og som konsekvens blev ruten lukket for industriel transport. I stedet tiltrak kløften adrenalinjunkier i massevis, der satte livet på spil på de lodrette klippevægge, men på grund af flere tragiske dødsulykker blev ruten definitivt lukket i 2001.

 

En tidsrejse

Genåbningen af Caminito del Rey i 2015 er ikke kun en fantastisk tidsrejse for Malagas indbyggere og turister. Det har også muliggjort bevarelsen af områdets historie og kulturarv - fra de ældste spor af liv til 1900-tallets industrielle revolution. I de tektoniske plader af kalksten og dolomit finder I adskillige aftryk af fortidens havdyr samt hulrum, der er skabt af erosion. Ligeledes er den oprindelige gangsti fra starten af 1900-tallet, der var en del smallere og uden rækværk, bevaret op til flere steder på ruten. Her får I et angstprovokerende indtryk af hvilke vilkår, der var præmissen for arbejdet i 1900-tallets kløft. En vandretur på El Caminito del Rey er én af de smukkeste og mest nervepirrende naturoplevelser i Andalusien.


”Tag turen med en guide og få den fulde oplevelse. Rutens fascinerende historie og kløftens tilblivelse er så fascinerende, at I skylder jer selv at få alle informationer sat i kontekst. hvis I tager turen med børn, har I dog mere frihed i både tempo og pauser uden guide”


Kort

Vis på kort