Glas og krystalmuseum i Malaga

Genstande fra hele verden

Midt i Malagas centrum, lige ved siden af Malagas måske smukkeste barokkirke, St. Philip Neri, i et smukt 1800-tals hus, ligger der et privatejet glasmuseum. Om du er godt bevandret i glaskunstens facetter eller om det slet ikke er noget for dig, så kommer du ikke til at kede dig. Museo del Vidrio y Cristal de Malaga fremviser en privat samling af mere end 3.000 glasgenstande fra hele verden, som spænder fra antikken og op til det 20. århundrede. Det hele fremvises i de smukkeste omgivelser og glas- og krystalmuseet er bestemt et besøg værd, når kør-selv-ferien går forbi Malaga.

Guidet rundtur på museet

Selve museet er inddelt i rum, der hver repræsenterer én periode, og det særlige er, at hvert rum ikke kun indeholder udstillinger af glas, men også fremviser andre artefakter som fx møbler og malerier fra netop den samme periode. Ligegyldigt hvor du kigger hen, ser du smukke genstande, som alle har en særlig historie eller anekdote bag sig. Og historierne og anekdoterne kan du ikke undgå at komme til at kende. Du kan nemlig kun opleve museet på guidede ture, da samlingen er så unik og skrøbelig, at gæster ikke ”slippes løs” uden en guide.

De guidede ture er netop grunden til museets popularitet. Det er nemlig museets ejer, der viser rundt. Hans viden er enorm, og han fortæller begejstret og underholdende om udstillingen. De guidede ture afholdes på spansk, engelsk, fransk og italiensk, og du skal altid kontakte museet først, så I kan arrangere en tur på dit foretrukne sprog.

Kort

Vis på kort