Castilla y León for livsnydere

10 dages kør-selv ferie på den spanske højslette

Castilla y León -  der blev dannet i 1983 af regionerne Kastilien og Leon - ligger centralt på den spanske højslette med grænse op til Portugal mod vest og Baskerlandet i nord. Regionen er den største og centrale i Spanien, og navnet angiver meget præcist, hvad I kan finde her - nemlig historie og castillos. Kastilien var udgangspunktet for den spanske generobring af landet fra maurerne, og med ægteskabet mellem Isabella af Castilien og Ferdinand af Aragonien i 1479 blev Kastilien tillige sprog- og kulturmæssigt eksponent for hvad der var spansk.

På kør-selv turen kommer igennem den ene kulturbærende by efter den anden fra Segovia, der er en af de ældste byer i Spanien med et stærkt romerske islæt, til UNESCO fæstningsbyen Àvila. Undervejs følger I Jacobsvejen med de hellige steder fra korsriddertiden, men der er også mulighed for at opleve og smage på lokal gastronomi og vin fra de områder, som I kommer gennem.

En spændende kør-selv tur i et Spanien, som de færreste danskere kender.

Overnatningerne på denne tur er lagt på Parador hoteller eller andre unikke overnatningssteder, så I her kan slappe af og nyde jeres ophold på smukke og historiske steder.

Fra 12.738 kr.
pr. person inkl. flybillet, ophold i dobbeltværelse i 9 nætter samt 8 dages billeje

Rejseperiode:
Marts - oktober.
Vi anbefaler maj - september.

Startdag:
Daglig

Varighed:
10 dage/9 nætter

Længde:
1.035 km

1.890 kg CO2 samlet for 2 person - mere om grønnere kør-selv-ferier

Dette er blot et kør-selv-forslag, der kan skræddersys efter dine ønsker.

Du vælger selv:

 • evt. type lejebil
 • rejserute
 • antal dage
 • hotelstandard
 • oplevelser undervejs

Få et tilbud

Dagsprogram

Ankomst Madrid lufthavn - Madrid (25 km)

Vel ankommen til Madrid lufthavn anbefaler vi, at I tager en taxa fra lufthavnen direkte til jeres hotel. Turen er kun lige over 20 kilometer og tager godt 20 minutters tid, hvorefter I kan nyde opholdet i byen uden at tænke på parkering og omkostninger til billeje. 

Men vælger I at hente jeres udlejningsbil allerede i dag, så sparer I tiden med at hente den, når I drager videre ud af Madrid.

Vel ankommet til hotellet checker I ind, og så har I resten af dagen til at gøre jer bekendt med Madrid.

Overnatning på Barcelo Torre de Madrid, Madrid

Madrid

Vi kan klart anbefale en tur rundt i Madrid, så I får en fornemmelse af byen med fx de symbolske Neptuno- og Cibeles-fontæner, det kongelige palads og den travle hovedgade Gran Vía. I kan også vælge at besøge nogle af byens mange museer, hvor vi klart kan anbefale et af verdens bedste kunstmuseer: Prado-museet.

Eller er I til afslapning og shopping, så tage en tur på Gran Via, hvor I finder et utal af mærker og butikker.

Overnatning på Barceló Torre de Madrid, Madrid

Madrid - Segovia (95 km)

I forlader nu  Madrid og begiver jer ud på de store højsletter i Castilien, som findes lige nord for byen.

Den første by, som I skal besøge på jeres kør-selv tur er Segovia. Byen er domineret af den store romerske akvædukt, der går lige gennem centrum, og rundt om møder I den afslappede spanske provinsagtige atmosfære, hvor traditioner kan ses på hvert eneste hjørne. Besøg byens fæstning Alcázar de Segovia med den flotte udsigt inden I finder den tapasbar, hvor I skal nyde jeres aftensmåltid tilsat spansk vin.

Overnatning på Áurea Convento Capuchinos i Segovia

 

Segovia - Penafiel - Burgos (220 km)

Kør-selv turen fortsætter mod nord videre på højsletten, hvor I kører gennem landskaber præget af vindyrkning.

Gør et stop i den lille by Pedraza, hvor I næsten kan mærke at tiden er gået i stå inden I fortsætter gennem vinområdet Ribera de Douro mod Penafiel.  I Penafiel kan I lægge vejen op til den højt beliggende befæstning, som I har kunnet se langvejs fra, da I nærmede jer byen. Tag en runde i byen og se torvet El Coso, der ud over at være byens center tillige kan ombygges til en tyrefægterarena.

Vel ankommen til dagens slutmål i Burgos kan I pakke ud, finde et sted at spise aftensmad og få et overblik over byen til morgendagens oplevelser.

Overnatning på Silken Gran Teatro i Burgos

 

Burgos - Fromista - Leon (200 km)

Fra Burgos skifter I retning mod vest, hvor turen fortsætter langs højsletten i retning mod byen León.

I tager den behagelige version af en pilgrimstur langs Jakobsvejen og kommer forbi landsbyer og kirker med relation til der er viet til pilgrimslivet. Undervejs anbefaler vi et besøg på den romanske San Martín-kirke i Frómista, der er en af de smukkeste og mest interessante kirker på pilgrimsruten. Her får I et indtryk af historien omkring pilgrimsruten og dens betydning for livet i denne egn af Spanien.  besøger i på vejen.

At Fromista er langt fra alfarvej får I et indtryk af ved Canal de Castilla, der er et egnsudviklingsprojekt fra 1700-tallet som tog sigte på at forbedre transportvejene i området og derved udvikle den lokale produktion og handel.

Vel ankommen til Leon kan I tage en runde i byen, hvor I ser alt fra den lokale basilika over Gaudis bygnings til det historiske centrum Barrio Húmedo, hvor vi anbefaler jer at finde en tapasbar til aften. Og mon ikke I kan finde et hyggeligst sted et sted i de små stræder ?

Overnatning på Parador de Leon

Leon - Astorga - Benavente - Zamora (190 km)

Turen går mod syd, hvor dagens endemål er Zamora.

På vejen mod Zamora kan I lave et stop i den gamle by Astorga for et besøg i katedralen og ikke mindst biskoppaladset, som er tegnet af Gaudí. 

I fortsætter af den gamle såkaldte Sølvvej mod byen Zamora ved Duero-floden, og ankom i så god tid at I har tid til at få en overblik over byen, så I kan vælge, hvad I vil se i denne by præget af religiøse bygninger primært i romanske arkitektur.

Overnatning på Parador de Zamora

Zamora - Salamanca - Ávila (180 km)

Kør-selv turen går videre sydpå til universitetsbyen Salamanca, hvor I kan  besøge universitetsbygningerne, Las Conchas-huset, de to katedraler og Plaza Mayor, som er centrum for hverdagslivet. Tag tid til at opleve Salamanca, da der herfra kun er 1 times kørsel til dagens endemål i Ávila, hvor I blot skal checke ind på jeres hotel, pakke ud og nyde aftenen.

Overnatning på Parador de Ávila

Ávila - afrejse Madrid lufthavn (125 km)

Jeres kør-selv ferie rundt om den spanske højslette med dens mange historier og historiske steder lakker mod enden, så I dag går det retur mod lufthavnen i Madrid, hvor I efter at have afleveret jeres lejebil fortsætter i fly mod Danmark. 

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 12.738 kr.

Prisen inkluderer

 • Flybillet København/Billund-Madrid retur
 • 9 overnatninger på Parador-hoteller eller andre unikke hoteller
 • 8 dages billeje gruppe C
   

Prisen inkluderer ikke

 • Afbestillings- & rejseforsikring

 

Om rejsen

 • 2 overnatninger på Barcelo Torre de Madrid i Madrid
 • 1 overnatning på Áurea Convento Capuchinos i Segovia
 • 2 overnatninger på Silken Gran Teatro i Burgos
 • 1 overnatning på Parador de Leon i Leon
 • 1 overnatning på Parador de Zamora i Zamora
 • 2 overnatninger på Parador de Ávila i Ávila

Ekstra oplevelser

Turen kan også køres omvendte, eller I kan vælge en eller flere overnatninger undervejs samt kombinere med en ekstra badeferie.

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation
 • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister
 • 6 x vinder af Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Sønder Allé 6, 1. sal
8000 Aarhus
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011