Puente Nuevo i Ronda

Balsam for sjælen

Rondas mest kendte vartegn er uden tvivl Puente Nuevo - den nye bro - som forbinder den ældste, mauriske del af Ronda, La Cuidad, med den nyere del, El Mercadillo. Står du på toppen af broen, er scenen i den grad sat; udsigten over El Tajo-kløftens stejle skrænter er, uanset tidspunkt på dagen, balsam for sjælen og en solnedgang kommer for alvor til sin ret, når den langsomt daler ned bag bjergene i horisonten. Det er et absolut must at krydse den ikoniske bro, når kør-selv-ferien går forbi Ronda.

En arkitektonisk perle

Rondas menneskeskabte 120 meter dybe vartegn er i sandhed en arkitektonisk perle og én af Andalusiens mest ikoniske seværdigheder. Broen blev bygget for at skabe lettere adgang mellem de to bydele og stod færdig i 1793 efter 42 års byggearbejde. Der er anlagt tre buer, hvor den midterste er 98 meter lang, og alle tre buer er 66 meter brede. Broen repræsenterer også en mørk side af den spanske historie. Under broens midterste bue findes et kammer, der blev benyttet til fængsel og torturkammer, bl.a. under Den Spanske Borgerkrig. I dag er der et museum, hvor broens historie er formidlet.

Se Ronda fra kløftens bund

Broen er i sig selv spektakulær, men udsigten fra bunden af kløften er mindst lige så overvældende. Fra den gamle bydels vestlige udkant er der anlagt stier, der fører jer sikkert ned langs kløftens skrænter til vandfaldet og Guadalevin-flodens bredder. Stierne kan til tider være smalle, men har I gode ben, må I ikke snyde jer selv for en tur ned i dybet. Jo længere ned I kommer, jo mere overmenneskelig og betagende bliver Puente Nuevo. Duften af mandeltræer og anden flora er overvældende, flodens brusen giver genlyd langs de stejle skrænter - og højt oppe i himmelen cirkulerer alpekrager og sangfugle.


"Puente Nuevo er et godt udgangspunkt for at se hele Ronda. Går I mod nord og ind i den nye bydel, er i kun 100 meter fra den imponerende tyrefægterarena, Plaza de Toros. Går I mod syd, bliver I introduceret til maurisk stil som Almocábar-porten"


Kort

Vis på kort