Sevilla

Flamencoens hovedstad

Er du på kør-selv-ferie i Andalusien? Så bør du absolut lægge vejen forbi regionens måske meste festlige by. I Sevilla finder du nemlig alt det bedste fra Spanien. Du skal blive forført af passioneret flamenco på intime, overfyldte bodegas. Du skal opleve et festfyrværkeri af smagsnuancer på tapas-crawl til restauranter med savsmuld og tandstikker på gulvene og delikate varianter af den lokale specialitet, sherry de Jerez. Du skal nyde nogle af Andalusiens smukkeste seværdigheder. Og så skal du også dykke ned i tyrefægterhistorien i Andalusiens største arena. Sevilla er Andalusien og intet sted opleves kulturen så levende, som i flamencoens uofficielle hovedstad.

Inspiration

Hvad skal du se i Sevilla

Sevilla er en helt igennem fascinerende by fuld af kulturskatte. De snævre labyrintiske gader i Sevillas gamle jødiske kvarter, Barrio Santa Cruz, lokker med sjove småbutikker, Alcázar-paladset og de skønne haver er et maurisk særsyn, Spaniens største katedral og Giralda-tårne tager vejret fra én og den imponerende smukke Plaza de España, der godt nok er en stegepande i højsommeren, er overvældende med sine gyldne nuancer i solen. Tyrefægterarenaen Real Maestranza er én af de ældste i Andalusien og uanset, hvad du føler for sporten, så er en tur ind bag de røde porte en oplevelse, du bør unde dig selv.

Lokalsteming i Triana

Ægte folkelige stemning finder du i kvartererne Triana og La Macarena. I disse historiske bydele er gaderne snævre, husene dekoreret med smedejernsbalkoner og bodegaerne mange. Men her er også en ungdommelig og kreativ sjæl, der har skabt unikke små oaser rundt omkring i byrummet, der på smuk vis får fortiden til at at følge trop i den moderne by. Her bør du også tage på uhøjtidelig tapas-crawling og opleve byens mange smagsnuancer, der ligesom bydelene er mangfoldige og vanedannende.

Flamboyant Flamenco

Her i den uofficielle flamenco-hovedstad er det også oplagt at overvære den passionerede spanske dans, der opføres mange steder i byen. Du kan selvfølgelig købe billetter til de imponerende professionelle shows, der vises i byen og besøge Flamenco Museet, men der er noget helt specielt rørende ved at sidde tætpakket på en lille bodega med en guitarist og en danserinde, der brager sine følelser ud igennem dansetrinnene og lige ind i hjertet på dig. Kvaliteten er ikke den samme som ved sceneshows, men dansen er derimod 100 procent ægte spansk passion.

Kort

Vis på kort