Spørgsmål om flyrejser

Spørgsmål og svar om flyrejser

Jeg har en mellemlanding på min rejse - er der tilstrækkelig tid til at skifte fly?

Alle viste flyforbindelser er godkendte forbindelser, og der er altid taget hensyn til minimumkravet i den enkelte lufthavn (den såkaldte minimum connection time).

Hvad er forskellen på direkte flyvning, nonstop-flyvning og mellemlanding?

Ved direkte flyvning kan der forekomme et teknisk stop undervejs til eksempelvis tankning af brændstof eller påstigning af flere passagerer. Nonstop-flyvning foretages uden tekniske stop og mellemlanding. Afgange med mellemlanding betyder, at der skal skiftes fly undervejs.

Samme afgang fremgår flere gange i min søgning, men med forskellige flyselskaber. Hvorfor gør den det?

Flyselskaber indgår partnerskaber, såkaldte codeshares på deres rutenet. Det betyder at en flyrute beflyves af et flyselskab, men kan markedsføres af flere flyselskaber. Man kan sige, at der kan være flere flyselskaber om at sælge billetter på én afgang.

Hvor lang tid i forvejen kan jeg bestille mine flybilletter?

Flyselskaberne åbner oftest op for salget omkring 11 måneder før afrejse.
 

Hvordan kan jeg være sikker på, at flyselskabet opfylder og lever op til de gældende regler/krav fra myndighederne?

Find relevant information her : http://www.trafikstyrelsen.dk/DA/Luftfart/Flyvesikkerhed.aspx

Serveres der mad om bord på flyet?

Dette afhænger af flyselskab og billettype. Se flyselskabets hjemmeside for relevant information.

Jeg vil sidde på en bestemt plads i flyet. Kan I hjælpe med at bestille denne plads?

På flyvninger, hvor det er muligt at ønske siddepladser på forhånd, assisterer vi gerne med dette. Du skal blot være opmærksom på, at mange flyselskaber opkræver ekstra betaling for denne service og vi også kan opkræve servicegebyr for dette. Man kan ofte også selv foretage seating på flyselskabets egen hjemmeside mod betaling eller gratis i forbindelse med online check in, som typisk er muligt fra 24 timer før afrejse.

Vær opmærksom på at visse luftfartsselskaber samarbejder med andre og derfor sætter sæder til salg via såkaldte codeshares. Ifald din billet er købt på en codeshare forbindelse skal du være opmærksom på, at der oftest ikke kan købes sæder til afgangen; men at sæder tildeles/vælges ved online check in fra 24 før afrejse

Kan jeg bestille specialmad på flyet?

FDM travel hjælper gerne med at forespørge om specialmåltid. Dette kan gøres på flyvninger, hvor måltider er inkluderet. Der kan være servicegebyr for dette 

Hvorfor er der forskellige priser på samme flyafgang?

Flyselskabet udbyder flere forskellige pristyper på samme afgang, og det er derfor udbud og efterspørgsel, der afgør en given pris på booking tidspunktet.

Findes der en liste over flyselskaber og hvilke alliancer, de er med i?

Vi har ikke en decideret liste, men de mest kendte alliancer er Star Alliance, One World og Skyteam. Du kan se en komplet liste over selskaberne på alliancernes egne hjemmesider.

Kan jeg bestille en flyrejse med et eller flere stop undervejs?

Du kan godt bestille flyrejse med et eller flere stop undervejs. Kontakt venligst vores rejsekonsulenter.

Kan jeg flyve ud til en destination og hjem fra en anden?

Du kan godt flyve ud til en destination og hjem fra en anden. Kontakt venligst vores rejsekonsulenter.

Kan jeg bruge enkelte flyvninger på min billet, men ikke bruge hele billetten, fx bruge hjemrejsen, men ikke udrejsen?

Som udgangspunkt skal man iflg. flyselskabernes regler benytte alle strækninger i den rækkefælge, de flyves i. Kontakt venligst vores rejsekonsulenter og hør nærmere.

Er det muligt at få sin hund med på flyrejsen?

Ønsker du at medbringe et husdyr på din flyrejse skal det forespørges ved bestilling. De fleste flyselskaber tager betaling for at rejse med dyr/kæledyr, og der er regler sat op for om du må have det med i kabinen eller om det skal i lastrummet. Du kan læse reglerne på det pågældende flyselskabs hjemmeside og det er en god idé at læse op på inden bestilling. 

Man skal også huske at undersøge betingelser for medbringelse af dyr/kæledyr til det land rejse går til, og går rejsen via flere lande, skal disse regler også undersøges. Du skal derudover have alle nødvendige dokumenter til rejsen om kæledyrets helbred, pas etc.

Kan der laves navneændring på en flybillet? 

Ikke alle flyselskaber tillader navneændring, eller navnerettelser. Ønsker du at bestille en flybillet hvor navneændring eller navnerettelser er muligt, kontakt venligst vores rejsekonsulenter her

Er det muligt at bestille en flybillet, som senere kan ændres?

Hvis du ønsker at købe en flybillet, som skal kunne ændres, skal du kontakte vores rejsekonsulenter.