Kap det gode håb

På kanten af Afrika

Det er en udbredt myte, at Kap det gode håb er det afrikanske kontinents sydligste punkt og stedet, hvor det sydlige Atlanterhav og det Indiske Ocean kæmper en brav kamp om herredømmet. På trods af, at dette ikke er korrekt, er Kap det gode håb ikke desto mindre et must, hvis man passerer forbi Cape Town på en kør-selv-ferie eller rundrejse. På Kap det gode håb bydes du velkommen af en generøs natur, som med forrygende sans for dramatik sætter scenen med frådende bølger og forblæste klipper.

Inspiration

Mere end elementernes rasen

Det er ikke uden grund, at bare navnet kan fremkalde nervøs sved på panden hos selv de mest hærdede sømænd. Her dikterer voldsomme uvejr og oprørt hav ofte dagsordenen. Men bestemt ikke altid, og Kap det gode håb er meget mere end det. Fx er stedet lidt af et fugleeldorado med mere end 250 observerede arter. Fine sandstrande mellem klipperne tilfører landskabet blidere nuancer – og er du heldig, kan du se en hval eller to passere forbi i havet under dig.

Turen til fyrtårnet er et must

Kap det gode håb ligger omtrent 50 kilometer fra Cape Town, så afsæt en dag for at få det meste ud af besøget. En kort, men stejl, sti fører op til det gamle fyrtårn fra parkeringspladsen. Der er desuden mulighed for at få stillet sulten i den nærliggende restaurant, Two Oceans, der ud over dejlig gastronomi også tilbyder panoramaudsigt af lige så høj kvalitet. Husk vindtæt jakke og masser af solcreme til vandreturen – der er hverken meget skygge eller læ.


"Vandreturen til fyrtårnet er helt fantastisk. Her står man på kanten af verden ved Chapmans Peak, der er hugget ud i klippesiden.”


 

 

Kort

Vis på kort