Panoramaruten og Mpala Safari Lodge

12 dages kør-selv-forslag, på panoramaruten til Mpala Safari lodge

Nyd et kør-selv-eventyr fra Johannesburg til Mpumalangas mange scenerier. Tag en dyb indånding og nyd denne spektakulære del af Sydafrika. Billedskønne udsigtspunkter, vandfald og imponerende dale indhyllet i bløde skyer. Spændende historie og hyggelige landsbyer i skøn kombination med Mpala Safari Lodge og fascinerende dyreliv. Eventyr fra start til slut.

Turen er vores forslag til en kør-selv-rundrejse, hvor der er masser af spændende oplevelser undervejs. Vi kan naturligvis tilpasse turen efter jeres ønsker og behov, så I får netop den skræddersyede tur, der passer til jer.

 

Fra 15.310 kr..
pr. person i dobbeltværelse i 11 nætter inkl. morgenmad , 4 dages billeje og ophold i Mpala Safari Lodge med helpension og game drives

Rejseperiode:
2018

Varighed:
12 dage/11 nætter

Længde:
652 km

Vi skræddersyer din kør-selv-ferie
- kontakt vores rejsespecialister:

Få et tilbud

 

 

Dagsprogram

Dag for dag

 • Dag 1: Johannesburg
 • Dag 2: Johannesburg - Dullstrom (256 km)
 • Dag 3: Dullstrom - Hazyview (167 km)
 • Dag 4: Hazyview - White River (50 km)
 • Dag 5: White River - Hoedspruit - Mpala Safari Lodge (179 km)
 • Dag 6-12: Mpala Safari Lodge

Johannesburg

Ved ankomsten til Johannesburg lufthavn bliver i budt varmt velkommen af vores samarbejdspartner. Johannesburg eller Joburg som den ofte kaldes, er det økonomiske centrum i Sydafrika og med sine mere end 6 mio. indbyggere en af de største byer i Afrika. Byen er fyldt af kontraster, der afspejler både den økonomiske udvikling og den store forskel i velfærd i befolkningen. Alt efter flyankomst, har I tid på egen hånd i byen.

Johannesburg - Dullstrom (256 km)

Start dagen tidligt med at aftente jeres bil. Kør nordpå ud af storbyen og ca. 50 km til Sydafrikas hovedstad, Pretoria. Nyd et par timer med sightseeing i regeringsbyen. Pretorias centrum er et stort skakbræt. Gaderne ligger vinkelret på hinanden. Det er nemt at finde rundt, lidt sværere at finde en P-plads. Kig efter et af de store P-huse og lad bilen stå. Udgangspunkt for en spadseretur kan passende være Church Square, hvor boerne mødtes og deres gamle parlament lå. Efter nogle spændende timer fortsætter I nu vestpå mod mere landlige omgivelser. Dagens mål er Dullstrom, en hyggelig landsby i Mpumalanga højlandet.

Dullstrom - Hazyview (167 km)

I dag begynder eventyret rigtigt. Start igen tidligt, selvom antallet af km ikke er langt, skal der være tid til mange stop. Kør nordpå via Lydenburg og ind i området omkring, Long Tom Pass. Fra landbyen Sadie, begynder den navnkundige Panoramarute. I området kan I fx nyde udsigten ved God´s Window, se Bourke´s Potholes og vandfald samt de imponerende klippeformationer, Three Rondavels. Tag herefter evt. omvejen til Pilrims Rest en gammel guldgraver by, før I kører det sidste stykke vej til Hazyview.

Hazyview - White River (50 km)

Dagens direkte kørsel er begrænset, men gør nogle afstikkere og få ekstra oplevelser i dette smukke naturområde. Besøg fx Nelspruit botaniske have og Jane Goodalls imponerende Chimpanse reservat ligeledes i Nesspruit. Dagens mål er White River, en lille landbrugs- og ferieby nord for Nelspruit og i kort afstand til den sydlige del af Kruger National Park.

White River - Hoedspruit - Mpala Safari Lodge (179 km)

Turens sidste kør-selv dag går nordpå stort set på grænsen af Kruger nationalparken. På vej mod Hoedspruit har i mulighed for at besøge Moholoholo Rehabilitation Centre i det nordøstlige Drakensberg, som tager sig af behandling af sårede dyrearter med sigte på frigivelse til naturen igen. Her er også spændende projekter som fx et avlsprogram af truede dyr igen til genudsættelse i naturen. Et andet spændende center er Hoedspruit Endangered Sepcies Centre, som i samarbejde med lokale stammer, gør et stort arbejde for beskyttelse af truede dyrearten.  Jeres køretur slutter i Hoedspruit lufthavn, hvor I afleverer bilen. I bliver nu hentet af bilen fra Mpala Safari Lodge, og kørt til lodgen.

Mpala Safari Lodge og Kruger National Park

Mpala ligger i udkanten af Kruger ved Olifant River. Jeres ophold på denne skønne lodge, er fuld at spændende oplevelser med dyrene og naturen i centrum. Det hele krydret med dejlige oplevelser, god mad og afslapning på Mpala Safari Lodge. På sidste dag af dette eventyr bliver I kørt tilbage til lufthavnen med bagagen fuld af vilde oplevelser.

Eventyr ved Olifant River
Oplevelserne står i kø ved Olifant River. Om morgenen trasker elefanterne til floden for deres morgenbad, imens I med en kop varm kaffe forbereder jer på dagens eventyr i bushen. Jeres ophold på Mpala inkluderer

 • Opvisning af Sotho-stammens traditionelle sang og dans
 • Flere Game Drives
 • Flere Bush vandringer med guide
 • Dagstur til Town Ship Oaks med skolebesøg
 • Safari på Quadbikes (4-hjulet motorcykel)
 • Middag under åben himmel i bushen
 • 2 dages safari i Kruger National Park


Mpala Safari Lodge
Danskejede Mpala Safari Lodge er bygget i samarbejde med lokale arkitekter og afspejler med stil, atmosfære og indretning det bedste af det traditionelle Sydafrika krydret med moderne komfort. Med blot tre gæstehuse og i alt seks dobbeltværelser med privat toilet og bad er Mpala Safari Lodge en afslappet og behagelig ramme om jeres safarioplevelse.

Alle værelserne er lyst og elegant indrettede med store, komfortable senge, hvor et stort myggenet danner en romantisk himmelseng og giver rummet en intim og hyggelig atmosfære. Panoramavinduerne med udsigt til floden giver jer følelsen af at sove midt i den vilde sydafrikanske bush, hvilket forstærkes af lyden af brølende løver i det fjerne.
Mpala Safari Lodge er parat til at modtage jer uanset sæson og har aircondition med både køling og opvarmning, lette tæpper og tykke dundyner, så I altid vil føle jer godt tilpas.

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 15.310 kr.

Prisen inkluderer

 • Modtagelse i Johannesburg lufthavn 
 • 4 dages billeje, standardbil fx Toyota Corolla inkl. forsikring med super cover, fri km, gps og envejsleje
 • 1 nat i Johannesburg inkl. morgenmad
 • 2 nat i Dullstrom inkl. Middag og morgenmad
 • 1 nat i Hazyview inkl. morgenmad
 • 1 nat ved White River inkl. morgenmad
 • 7 nætter på Mpala Safari Lodge inkl. helpension, transport, sightseeing og game drives

Prisen INKLUDERER IKKE

 • Flybilletter
 • Visum

 

Om rejsen

På denne tur overnattes på hyggelige mindre steder, udvalgt for deres charme, kvalitet og ikke mindst placering.

 

 

Få et tilbud

Intern kommentar

Kombinationstur af &Beyond og Mpala Safari Lodge.

&Beyond: FDM - 4 night Panorama route

Mpala Safari Lodge: 7 nætters ophold (husk at tage højde for ankomst dag Lørdag på Mpala)

Mandag - tirsdag: Johannesburg
Tirsdag - torsdag: Dullstrom
Torsdag - fredag: Hazyview
Fredag - lørdag: White River
Lørdag - lørdag: Mpala