Naturområder i Sydafrika

Mangfoldighed er nøgleordet

Sydafrika har en spektakulær natur, der overrasker de fleste. Se de vældige Drakensbjerge syd for Lesotho rejse sig som en massiv væg i horisonten. Hils på flodheste, zebraer, løver og giraffer i Kruger National Park, der regnes som en af verdens absolut bedste safariparker. Eller oplev de bølgende vinmarker tæt på Cape Town, der giver det sydafrikanske landskab et næsten sydeuropæisk skær.

naturområder

Vis på kort

inspiration

Krüger National Park - verdens bedste safaripark

Krüger er en af verdens bedste safariparker. Hverken mere eller mindre. Den nu over 100 år gamle park kan med sin store variation af dyr og natur sagtens hamle op med opkomlinge både andre steder i Sydafrika og resten af kontinentet. Og vejene er gode. Mange dyr er efterhånden vant til selskab af de underlige firhjulede væsener, så du kan komme tæt på dem.

Garden Route - paradis i Sydafrika

Det smalle stykke land mellem bjergene og havet langs Det Indiske Ocean har gennem årene fået status som paradis på jord. Det er det stadigvæk, hvis du undgår de mest overrendte steder - især i den populære højsæson. Garden Route er stedet for den aktive turist til søs, på floderne eller oppe i bjergene. Og for livsnyderen med golfkøllerne i bagagerummet. Eller på stranden under en parasol.

Panoramaruten - dragebjerge og Grand Canyon

Drakensbjergene – Dragens Bjerg på afrikaans – er Sydafrikas længste og højeste bjergkæde. Den strækker sig fra Hoedspruit vest for Krüger til syd for Lesotho. På grænsen mellem KwaZulu-Natal og Lesotho når de op over 3.000 meter. Vest for Krüger byder naturen på et andet fænomen, en 60 km lang meget dyb canyon, der brutalt skærer sig gennem landskabet. Med stejle sider og eventyrlig udsigt.

Vinlandet ved Cape Town - alt godt til ganen

Det er de varme, tørre somre, der gør det. Sammen med de kølige, våde vintre og den frugtbare jord mellem de syleskarpe bjergtoppe. Indimellem ligger de romantiske vingårde, mange af dem bygget i traditionel Cape Dutch-stil med hvidkalkede mure og takkede gavle. Overalt er der masser af godt til ganen.