Mpala Safari Lodge

Et sted skabt af drømme

I udkanten af det verdensberømte naturreservat Kruger National Park ligger Mpala Safari Lodge og venter på at give jer en ægte sydafrikansk safarioplevelse. Omkranset af den vilde og utæmmede natur er Mpala Safari Lodge et perfekt udgangspunkt for at opleve det farvestrålende og mangfoldige dyre- og fugleliv, der til alle tider har fascineret naturelskere og tiltrukket eventyrlystne rejsende til Sydafrikas fantastiske vidder.

Mpala Safari Lodges jordnære atmosfære og omfavnende personale står parat til at give jer en oplevelse for livet. Her kommer I til som gæster, men rejser hjem som nære venner med kufferten fuld af storslåede naturoplevelser.

Fra 21.954 kr.
Pris pr. person inkluderet flyrejse tur/retur til Hoedspruit og 7 nætter ophold i dobbeltværelse på Mpala Safari Lodge inkl. aktiviteter og besøg i Kruger Nationalpark person pr. uge i dobbeltværelse

Rejseperiode:
Hele året

Ankomst- og afrejsedag:
Mandag

 

Vi skræddersyer din kør-selv-ferie
- kontakt vores rejsespecialister:

få et tilbud

Information

Lodgen ligger naturskønt og roligt på Olifant River

Det danske ægtepar Helle og Peter Grunert forelskede sig for mange år siden i Sydafrikas imponerende og rå natur; en forelskelse, der hurtigt forvandlede sig til en brændende drøm om at skabe deres egen unikke og fredfyldte oase i den sydafrikanske bush.

I 2003 gik drømmen i opfyldelse, og de åbnede Mpala Safari Lodge ved bredden af Olifants River i udkanten af den verdensberømte Kruger Nationalpark. Her har de siden da gjort safaridrømmen til virkelighed for rigtig mange gæster, når de byder indenfor i deres sydafrikanske paradis.

Midt i Sydafrikas vilde natur

Allerede når I nærmer jer Mpala Safari Lodge, bliver I mødt af synet af bushens fascinerende dyreliv. Lodgen ligger naturskønt og roligt på Olifant Rivers frodige bred midt i et stort safriområde, der er forbeholdt lodgens gæster. Her springer antiloperne lystigt forbi, girafferne går middagstur og flodhestene brøler nede ved floden. Mpala Safari Lodge er netop opkaldt efter antilopen, Mpala, som det smukke dyr kaldes af den lokale Sotho-stamme, der ofte er at se uden for lodgen.

Vis på kort

Luksuriøse omgivelser i bushen

Det smukke Main House med sin zebrastue og fine terrasse, hvor I samles til skønne middage og fredfyldte morgenmåltider, er rustikt indrettet med en træstamme midt i rummer til at understøtte taget, tunge møbler og en strålende lysekrone, der let leder tankerne hen på Blixens afrikanske eventyr.

Det smukke hus danner en unik og hyggelig ramme om jeres aftener i selskab med gæster og ansatte, der akkompagneres af løvebrøl og bushens forunderlige lyde. Om morgenen kan I betragte elefanterne taske af sted til floden for at friske sig op med et bad, imens I selv forbereder jer til dagens udflugter med en opkvikkende kop kaffe. De frække bavianer springer afsted med drilske skrål og højt humør, når I tager en forfriskende svømmetur i den lækre pool. Mpala ligger virkelig midt i Sydafrikas vilde natur.

Middag i bushen

Uanset om det er en middag på terrassen eller i zebrastuen sammen med de øvrige gæster og det søde personale eller en romantisk middag i bushen, sørger Mpala Safari Lodge for at jeres dage bliver forsødet med kulinariske oplevelser. De overdådige og sunde måltider, ofte med vildtkød fra området, er et velsmagende indblik i, hvad det sydafrikanske køkken kan byde på. Lodgens velassorterede vinkælder med udsøgte sydafrikanske vine og bushens fantasifulde lyde fuldender den kulinariske oplevelse.

Cuisine i Bomaen

Flere gange om ugen tilberedes middagen over åben ild og nydes under den stjernedryssede himmel i den intime Boma; et romantisk lille indhegnet område i bushen, hvor I fornemmer dyrene, der smyger sig afsted i tusmørket omkring jer. Et glas perlende champagne, hyggeligt selskab og bushens sarte dufte gør dette til en fantastisk sanselig oplevelse.

Her bor i

Mpala Safari Lodge er bygget i samarbejde med lokale arkitekter og afspejler med sin stil, atmosfære og indretning det bedste af det traditionelle Sydafrika krydret med moderne komfort og luksus. Med blot tre gæstehuse og i alt seks dobbeltværelser med privat toilet og bad er Mpala Safari Lodge en afslappet og behagelig ramme om jeres safarioplevelse.

Alle værelserne er lyst og elegant indrettede med store, komfortable senge, hvor et stort myggenet danner en romantisk himmelseng og giver rummet en intim og hyggelig atmosfære. Panoramavinduerne med udsigt til floden giver jer følelsen af at sove midt i den vilde sydafrikanske bush, hvilket forstærkes af lyden af brølende løver i det fjerne.

Mpala Safari Lodge er parat til at modtage jer uanset sæson og har aircondition med både køling og opvarmning, lette tæpper og tykke dundyner, så I altid vil føle jer godt tilpas.

 

Inspiration

Et væld af udflugter er inkluderet i opholdets pris

På Mpala Safari Lodge ønsker de at give jer den ultimative safarioplevelse, så derfor er der et væld af spændende udflugter inkluderet i prisen. I vil opleve euforien over at komme helt tæt på det vilde sydafrikanske dyreliv, men rangernes (guidernes) kærlighed, entusiasme og viden om naturen, er det der gør jeres oplevelse helt unik.

To dages safari i Krüger National Park

Hos Mpala Safari Lodge får I en enestående mulighed for at komme helt tæt på den majestætiske sydafrikanske natur. I den verdensberømte Kruger Nationalpark, et område på størrelse med Jylland, foregår det hele på dyrenes præmisser, når I bevæger jer blandt knejsende giraffer og brølende løver, der får hjertet til at banke. Oplev det specielle nærvær med de imponerende dyr, når I kører igennem bushen, og dyrene kigger lige så nysgerrigt efter jer, som I efter dem. Bliv opslugt af det rørende syn af de familiære elefantflokke, der spule sig i søen eller leoparderne, der gemmer dagens bytte i træet. Her får I naturoplevelser ud over det sædvanlige.

Som noget helt specielt tilbyder Mpala Safari Lodge to dages safari, så I får større chance for at opleve ”The Big Five” og de antiloper, store kattedyr, reptiler, giraffer, hyæner og fugle, der også lever i parken. I overnatter i parkens camps, hvor I kan opleve den sitrende fornemmelse, når de nataktive dyr pusler rundt i mørket, imens I nyder en dejlig middag i stearinlysenes skær her i hjertet af Sydafrika.

Game Drive

De robuste biler kæmper sig igennem det ujævne terræn i bushen helt hen til dyrenes tilholdssteder. Et næsehorn krydser stien uden at ænse bilen, og længere fremme står der en nysgerrig giraf og kigger hen over trætoppen mod jer, mens I knipser løs med kameraet. På game drives i åbne safaribiler i Mpalas eget safariområde vil I sammen med de alvidende rangers opleve, hvordan bushens beboere lever livet i de rolige omgivelser. Når solen er gået ned i horisonten, og der kommer gang i den på bushens legeplads, tænder I for projektørerne og får et unikt indblik i de nataktive dyrs færden.

Bush Walk

Det sarte morgenlys giver en blid start på dagen, selvom klokken kun er halv seks om morgenen. I bushen er dyrene så småt begyndt at rumstere, og I lister jer af sted for at betragte deres morgenritualer. Det er en helt speciel og adrenalinfremkaldende følelse at gå rundt i vildnisset blandt dyreskrig og legende bavianer uden at være beskyttet af et køretøj. Derimod er I i fuldstændig trygge hænder hos de erfarne rangers, der rutineret følger giraf- og elefantsporene og deler ud af deres viden om den vilde natur. Mpala Safari Lodge er én af de få steder, der tilbyder denne unikke oplevelse af at komme helt tæt på den sydafrikanske natur til fods.

Fotosafari på ATV

Få en spændende dag i bushen, når I sætter afsted på ATV’er (firehjulet motorcykel) ad små snoede stier ind igennem vildnisset. Hen ad aftenen, når I har fået skyllet Sydafrikas støv af jeres ansigter, kan I betragte den røde solnedgang fra bush-campen, mens der dækkes op til en idylliske middag tilberedt over bål. Imens stjernerne begynder at vise sig på den kulsorte nattehimmel, skåler I i champagne, for som Karen Blixen sagde: ”Safari uden champagne er ikke rigtig safari, blot en oplevelse”.

 

Oplev den sydafrikanske lokalkolorit

Besøg den lokale skole

Det har altid været vigtigt for Helle og Per Grunert, at Mpala Safari Lodge giver tilbage til lokalsamfundet. Derfor har de dedikeret en del af overskuddet fra Mpala Safari Lodge til den lokale landsbyskole Diputa, hvor der går omkring 800 elever. De har bl.a. været med til at udvide skolen og sponsorerer i dag skoleuniformer til skolens fattigste familier, ligesom de hvert år holder en erhvervsmesse på Mpala Safari Lodge for skolebørnene. På jeres rejse får I mulighed for at besøge skolen i det lille Township og se, hvordan skolens arbejde er med til at sikre børnenes fremtid.
Bemærk at besøg på skolen pt. er indstillet grundet Covid19, for beskyttelse af både eleverne og lodgens gæster. Mpala fortsætter dog med at støtte skolen, og besøg genoptaget så snart det er forsvarligt for alle.

Traditionel stammedans

De inciterende trommer lyder i det fjerne og bliver højere og højere. Sotho-stammens unge mennesker kommer livligt dansende i deres traditionelle tøj med hvide fjer og dekorativ ansigtsmaling. Rytmen og glæden i dansen og de smilende ansigter er smittende og livsbekræftende. Denne traditionelle dans, der var ved at gå i glemmebogen, blev for nyligt genopfundet i det lille Sotho-samfund i samarbejde med Mpala Safari Lodge, og de unge dansere er blevet undervist af deres bedsteforældre for at holde de gamle traditioner i hævd. I får fornøjelsen af at opleve sydafrikansk folklore bragt til live på Mpala Safari Lodge. 

Priser

Fra 21.954 kr.

Priser inkluderer:

 • Flybillet København - Hoedspuit t/r
 • Transfer lufthavn-Mpala Safari Lodge t/r
 • 7 nætter i delt dobbeltværelse
 • Helpension - inkl. udflugter
   

Udflugtsprogram:

 • 2 x Bush Walk
 • 2-dages safari i Kruger NationalPark med overnatning
 • Safari i det naturskønne reservat
 • Game Drive i solopgangen
 • Stammedans af Sotho-stammen
 • Besøg på Diphuti Landsbyskole 
 • Natsafari (Game Drive)
 • Safari på 4-hjulet motorcykel (ATV)
 • Romantisk middag under åben himmel i bushen
 • Game Drive med Sundowner i solnedgangen
 • Transport fra/til Hoedspruit el. Phalaborwa lufthavn t/r 
   

Ikke inkluderet:

 • Drikkepenge

 

Om Mpala Safari Lodge

 • Danskejet og drevet.
 • Ved bredden af Olifant River
 • 3 hyggelige dobbelthuse
 • Overflod af aktiviteter.


 

 

Tilbud: 

Gælder kun på lodge opholdet.

2. uge for halv pris.
Ved ophold i 2 uger gives 50% rabat på uge 2.
Gælder ikke i oktober, november samt juleugen (uge 51)

Børnerabat i sommerferien.
I juni, juli og august gives 50% i børnerabat for børn i alderen fra 6 - 17 år.

35% rabat i maj og juni.
I maj og juni 2024 er der 35% rabat for 7 dages ophold.
Rabatten kan ikke kombineres med andre rabatter, f.eks. børnerabatten, der allerede gælder for juni måned samt for fler-ugers rabatten.
Hvis du ønsker at forlænge opholdet kan du udnytte, at vi i forvejen giver 50% rabat for ugerne ud over den første uges ophold.

Generelt: Rabatterne gælder ikke for enkeltsengstillægget.