Morten Kirckhoffs 10 tips til kør-selv-ferie i Bøhmen

Tips, tricks og tanker om Bøhmen

Eventyreren Morten Kirckhoff er, efter eget udsagn, ikke typen, der tager på kør-selv-ferie. Han er mere til shelterture og rejser til "ukendte" destinationer som Kirgisistan eller Nul Stjerners-eventyr... Men vi lokkede ham alligevel til at prøve en kør-selv-ferie for at se, om det alligevel ikke var noget for ham og familien. Og så sendte vi ham til Bøhmen i Tjekkiet i 8 dage. 

Læs med her og få Mortens umiddelbare tanker, tips og tricks til kør-selv-ferie i Bøhmen - og se billeder og videoer fra deres rejse på vores instagram.

Vil du rejse i hans fodspor? Så se hans personlige kør-selv-forslag, der er fyldt med anbefalinger til oplevelser undervejs. 

Morten Kirckhoffs familie foran lejebil i Tjekkiet - Morten Kirckhoffs familie

1. Se mindre - oplev mere

Jeg troede, jeg skulle nå alt på turen - men jeg måtte sænke ambitionsniveauet. Besøg hellere færre steder, men brug mere tid hvert sted. Det får man bedre oplevelser af

2. Lad vejret bestemme tempo og oplevelser

Vi måtte justere løbende pga. vejret. Der var plus 30 grader hele ugen, så vi lavede masser af stop ved søer, offentlige pools og et oversvømmet stenbrud. Men alle stederne er også de lokales "oaser", så vi mødte masser af sjove mennesker. 

3. Sproget er umuligt

Sproget er umuligt! Men af tjekkiske ord har "robot", "tunnel", "polka" og "pistol" infiltreret det engelske sprog. Og selvfølgelig ordet "pilsner"!! Alt sammen rigeligt til en sjov aften i en lokal bar. 

4. Noget for alle

Som familie fik alle noget ud af turen: Sport, kulturelle oplevelser, historie og arkitektur - og vilde hoteloplevelser!

5. Prøv Jested Tower

Jested Tower, et tv-tårn med hotelværelser er et helt unikt sted.

6. Spis godt og billigt

Konge mad! Til få penge. Og endnu billigere pilsner. 

7. Undgå Prag

Det eneste aber-dabei var, at vi tog til Prag på en éndagstur. Der var packed og overrendt af turister. Vi skulle nok være blevet ude på landet på vores oplevelsestur og så besøgt byen på en separat rejse en anden gang. 

8. Sæt dig ind i P-reglerne

Det er ikke helt nemt at forstå byernes p-regler/p-betalings-systemer. Så konsekvent tog vi chancen. Men undgik tilsyneladende p-bøder. 

9. Og trafikreglerne

Og fartbøder

10. Nyd det!

Det bliver nok svært at få familien med på sheltertur i Sverige igen.

Om Morten Kirckhoff

Morten Kirckhoff

Morten Kirckhoff er eventyrer, TV-vært, iværksætter og foredragsholder. Siden 2013 har han været medlem af Eventyrernes Klub og kan sætte knappenål på rejsekortet i mere en 120 lande verden over. Sammen med Jan Elhøj laver han bl.a. tv-programmet 'Nul Stjerner', som har kørt på DR siden 2019, samt 'Jagten på Elefantordenen' fra 2022 . Morten har desuden kone og tre børn, som han har haft med på masser af sine eventyr.