9 gode råd til din kør-selv-ferie i autocamper i USA

Hvad skal du vide, inden du bestiller?

USA er som skabt til en kør-selv-ferie i autocamper. Du får masser af frihed til fx at opleve de storslåede nationalparker, du får komfort for hele familien og selvfølgelig får du mulighed for at komme tæt på amerikanerne i campingpladsernes hyggelige omgivelser. Inden eventyret skydes i gang, kan der være mange spørgsmål og ting, du lige skal have på plads. Hvor stor skal jeres autocamper være? Hvordan får I mest ud af rejsedagene? Hvordan planlægger du din rute?

Her har vi har samlet ni gode råd, der er gode at følge, når du tager på kør-selv-ferie i autocamper i USA.

9 gode råd til din kør-selv-ferie i autocamper

1. Hvor er det bedst at rejse med autocamper i USA?

Du kan i princippet tage på kør-selv-ferie i autocamper over hele USA. Hvis du gerne vil gå på opdagelse i de amerikanske nationalparkers storslåede natur, så er det oplagt at tage til det vestlige USA og Rocky Mountains. De største af dem har primitive naturcampingpladser, som har plads til autocamper - de er dog meget eftertragtede, så det er vigtigt at bestille plads i god tid, især i højsæson.

Vil du udforske strandene og det varme klima i Florida, så er campingpladserne tæt på de smukke kyster især et hit for familiens yngste. Med deres placering, der ofte ligger helt ned til vandet, kan de kaste sig næsten direkte ud i bølgen blå.

2. Hvilken autocamper passer til din ferie?

Din autocamper er dit hjem, når du er på kør-selv-ferie i USA. Det er derfor en god idé at sørge for at vælge et køretøj med god plads. Så er der mest mulig komfort til dig og hele familien. Vi samarbejder bl.a. med firmaerne Cruise America, Road Bear og El Monte omkring udlejning af autocampere i USA. De tilbyder forskellige størrelser af autocampere, så det passer til hvor mange personer, I skal være på turen. Se de forskellige størrelser og priser inden du beslutter hvilken autocamper, der passer til din rejse.

3. Kan du køre en autocamper?

De fleste kan køre en autocamper. Også selvom mange danskere bliver overvældede, når de første gang står ansigt til ansigt med en stort amerikansk autocamper. Det er nemlig en del større end en gennemsnitlig europæisk autocamper. Heldigvis er de amerikanske veje bygget til sådanne køretøjer, og en autocamper er trods sin størrelse nemt at navigere rundt med i trafikken. Du skal blot vænne dig til de store dimensioner. Amerikansk lovgivning tillader, at personer med et lille dansk kørekort må køre en lejet amerikansk autocamper, selvom totalvægten i nogle tilfælde overstiger 3.500 kg.

4. Hvordan får du mest ud af rejsedagene?

Nogle selskaber tilbyder en ”Early Bird”, hvor du kan få mest muligt ud af dine dage. Så kan du afhente din autocamper allerede om formiddagen og aflevere om eftermiddagen. Det koster lidt ekstra, men du får en ekstra dag ud af det. Og så er det godt at komme hurtigt ud på turen, når du alligevel vågner tidligt om morgenen efter din ankomst til USA på grund af tidsforskellen.

5. Hvordan planlægger du din rute?

Vælger du en autocamper som ferieform i USA, skal du være indstillet på, at din rejseradius bliver lidt mindre, end hvis du vælger en udlejningsbil. Det tager simpelthen længere tid at køre fra sted til sted i et autocamper i USA – især på de mindre veje. Vælg derfor en kortere rute eller brug nogle ekstra dage, så du ikke skal spendere hele dagen bag rattet. Du skal jo også have tid til at stoppe op og opleve de spændende naturområder og nyde aftenerne på campingpladserne.

Se vores spændende kør-selv-forslag med autocamper her

6. Hvor langt kan du køre i autocamper?

Den samlede pris på en autocamper afhænger bl.a. af det antal miles, som du kører. Vi anbefaler derfor, at du planlægger ruten og tæller miles, for at afgøre om det bedst kan betale sig at købe et ubegrænset antal miles eller et par pakker a' 500 miles.

Du skal være opmærksomme på, at det ofte er lidt dyrere at leje en autocamper i forhold til en almindelig udlejningsbil. De penge du sparer på overnatning, kan ikke altid opveje udgiften til benzin, overnatning på campingpladser og lignende. Desuden betaler du et beløb pr. kørt kilometer i en autocamper, mens udlejningsbiler er med fri kilometer. Til gengæld skal du ikke pakke bilen hver dag, og så vågner du bogstaveligt talt op med naturen lige uden for døren.

7. Hvor kan du Campere i USA?

En kør-selv-ferie med en autocamper er en fremragende måde at komme tæt på amerikanerne. Amerikanerne er nemlig selv vilde med autocampere, og på de forskellige campingpladser er der rig mulighed for at falde i snak – måske over en kold Budweiser eller en omgang barberque.

Kampgrounds of America – KOA – er det amerikanske svar på Danmarks Camping Union, og organisationen driver campingpladser over det meste af USA. Fidusen ved at bruge KOA’s campingpladser er bl.a., at du om morgenen kan reservere en plads til om aftenen på en anden af KOA’s campingpladser – så har du sikkerhed for, at der også er plads, når du kommer frem om aftenen.

8. Skal du have Internationalt kørekort?

Udlejningsselskaberne anbefaler, at du får lavet et internationalt kørekort, inden du rejser til USA. Det er ganske vist ikke noget krav for at kunne leje autocampere i USA, men bliver du stoppet af en amerikansk færdselsbetjent et sted ude på landet, er det er fordel at kunne fremvise et internationalt kørekort.

Læs mere om internationalt kørekort

9. Find pris og bestil din autocamper her

Prisen på autocamper er baseret på udbud og efterspørgsel, og den ændres løbende. Det kan derfor betale sig at bestille turen i god tid, da der tidligt på sæsonen er et stort udbud og ofte en rabat til ”early bookers”.

Ønsker du at starte i en by og slutte i en anden by, er det en rigtig god ide at undersøge prisen i begge retninger, for efterspørgslen giver ofte meget forskellige priser afhængig af, hvor du starter og slutter dit lejemål.

Find pris og bestil din autocamper her.

Har du spørgsmål eller ønsker hjælp til at bestille en autocamper, kan du kontaktet vores rejsespecialister her.

 

Skab din egen historie

Autocamper i USA