Nationalparker i USA

Det ypperste af amerikansk natur

 

De amerikanske nationalparker og naturområder er et festfyrværkeri af naturoplevelser, som I ikke finder mange andre steder i verden. Et bombardement af sanseindtryk, der byder på brusende vandfald, pirrende dufte af friskhed, klart kildevand lige til at drikke, smukke gåture op til storslåede udsigter, bjørne, elge og ulve i skumringen og et fantastisk vue over enorme kløfter og særprægede klippepartier - med rig mulighed for at se de smukkeste solopgange og solnedgange i fantastiske farver, der kastes henover klipperne.

Hvilke nationalparker vil du besøge?

Se filmen
Nationalparker i USA

Modtag vores eksklusive e-hæfte med 12 nationalparker

Tilmeld dig FDM travels´ nyhedsbrev og du modtager vores eksklusive e-hæfte om 12 udvalgte nationalparker i USA, som vi mener, hver især repræsenterer noget ganske unikt blandt USA´s 62 nationalparker. Tilmeld dig nyhedsbrevet her

E-hæfte om 12 nationalparker i USA

Information


Reserver tid for at få adgang

Flere nationalparker i USA vil i 2023 kræve at du reserverer tid for at få adgang til parken. Denne praksis er ny og skyldes det stigende antal gæster, som presser nationalparkernes kapacitet. Se en oversigt over hvilke nationalparker, der kræver reservation.

Køb et nationalparkpas

Køb et nationalparkpas - og få adgang til mere end 2.000 statslige nationalparker og rekreative områder. En kør-selv-ferie rundt i det vestlige USA er for de fleste familier ensbetydende med masser af nationalparker. Derfor er et nationalparkpas en rigtig god investering.

Pris: 80 dollars, hvis I køber et nationalparkpas - America the Beautiful Annual Pass – for hele familien (typisk koster det 25 dollars pr. nationalpark at komme ind i parken).
Indhold: Passet gælder for 4 voksne i samme køretøj, og børn under 16 år følger gratis med. 
Gyldig: America the Beautiful gælder et år fra købsdato - så I kan nå at bruge kortet flere steder.

I kan købe passet ved indgangen til de fleste nationalparker eller på National Park Service hjemmeside.

Fra de store byer til nationalparkernes oplevelser

De fleste nationalparker ligger et par timers kørsel eller tre fra de store byer. Men så ligger herlighederne også parat til jer på rad og række. I de fleste parker er der anlagt veje, så I nemt kan komme ud og rundt til de unikke oplevelser. I nogle nationalparker som fx Zion og en del af Grand Canyon må I dog ikke køre rundt på egen hånd. Her hopper I ombord i en af parkens busser, der så kører jer rundt til nationalparkens oplevelser og områder.


 


Overnat inde i parken

I flere af de store nationalparker er det muligt at overnatte inde i selve parken. Dermed er I helt tæt på naturen og kan nyde solopgang eller solnedgang uden at skulle køre frem og tilbage. Hotellerne inde i parkerne er dog ekstremt populære, så det gælder om at være ude i god tid, når I planlægger ferien.

Parkhotellerne er ikke overraskende lidt dyrere end de hoteller, der ligger længere væk. Ofte er der mange gode hoteller til rimelige priser lige uden for parkerne og her tilbydes ofte en række faciliteter som fx swimmingpool, der kan være attraktive for børnefamilier.

Hver nationalpark har sit eget udtryk

Og tro nu ikke, at I har set landskabet i hele det vestlige USA, fordi I har stået og set ud over Grand Canyon. Hver nationalpark har sin helt egen geologi og sit helt eget dyreliv. Zion Canyon i Utah er fx fuldstændig forskellig fra Bryce Canyon, der kun ligger en times kørsel væk. Ligeså er der kæmpe forskel på nationalparker i det vestlige USA - nationalparker som Yosemite og Sequoia er frodige og med kæmpe træer, der tårner op i luften, mens Death Valley minder om et goldt månelandskab.

Husk at bruge parkernes besøgscentre, der bugner af information om naturen, dyrelivet og geologien i hver park. Det samme gør nationalparkernes park rangers, som gerne deler ud af deres enorme viden.


 

Nationalparker i USA

Vis på kort