Guide: Sådan foregår en typisk dag på MC i USA med dansk guide

Nysgerrig på dagsprogrammet?

Inden du tager på MC-tur med dansk guide, er det rart at kende lidt til de daglige rutiner, så du ikke bliver overrasket, når du står i USA. Dagene kan selvfølgelig variere alt afhængig af hvad der er på programmet, men alligevel har vi her forsøgt at beskrive en typisk dag på en af vores MC-ture i USA med dansk guide.

MC USA parkering Joshua Tree NP


Godmorgen

Vækkeuret ringer mellem 6:30-7:00 og du klæder om med det samme, så du er klar til dagens strabadser på de amerikanske highways.

Morgenmaden indtages i hotellets restaurant og består typisk af toast med tilbehør samt cereal. Nogle gange er der mulighed for at lave en vaffel eller en amerikansk pandekage.

Så tilbage til værelset for at lukke kufferten og finde udstyr til saddeltasken.

På motorcykel i USA - MC ture med dansk guide - følgevogn pakkes med kufferter


Infomøde ved følgebilen

Klokken 7:30-8:00 bærer du selv din kuffert ud til følgevognen på parkeringspladsen.

Når alle er samlet ved følgebilen afholdes et kort infomøde, hvor guiden gennemgår dagens rute, distancen der skal tilbagelægges, attraktioner undervejs, mødesteder samt andre praktiske detaljer.

Herefter er det på med jakke og hjelm og opstart af de brølende maskiner.

På motorcykel i USA - MC ture med dansk guide - klargøring på p-plads


Afgang fra hotellet

Der er afgang fra hotellet umiddelbart efter infomødet. Der startes altid op i samlet trop, dvs. kolonnekørsel hvor du følger guiden.

Første stop er typisk en benzintank i nærheden af hotellet eller i udkanten af byen.

Når alle motorcykler er tanket helt op, fortsætter turen i kolonnekørsel med guiden som fortrop og følgevognen bagerst.

På motorcykel i USA - MC ture med dansk guide - tankning på benzinstation


Formiddagskørsel

Alt afhængig af dagens rute, kan formiddagens kørsel fortsætte som kolonnekørslen eller evt. som frikørsel, hvor du kører på egen hånd frem til næste attraktion eller samlingspunkt. Triptælleren nulstilles altid inden frikørsel, så du ikke er i tvivl om hvor mange miles du skal tilbagelægge for at nå samlingspunktet, som kan være et truck stop ved en intersection (vejkryds) eller lignende.

Det er altid muligt at følges med guiden, så du er sikker på at nå frem til rette tid og sted.

Der afholdes pauser hver halvanden time og forfriskninger kan købes direkte fra følgevognen.

På motorcykel i USA - MC ture med dansk guide - kolonnekørsel på highway


Frokost

Efter formiddagens kørsel og højdepunkter skal der tankes igen - og her tænker vi ikke kun på motorcyklerne - det er nemlig tid til frokost! Det foregår gerne på en klassisk roadside diner henad 12-13-tiden og udvalget varierer fra de kendte fastfood kæder til mere etablerede american diners som Applebee's, Chili's, Denny's m.m.

Det er ikke altid muligt at planlægge frokosten på klokkeslet, husk derfor en snack, müslibar eller lign. i saddeltasken til at tage den værste sult.

Langt de fleste dage nydes frokosten i samlet flok, men er der flere spisesteder på samme lokation, kan du sagtens vælge noget andet.

Frokostpausen varer 1 times tid og derefter er der samlet afgang. 

På motorcykel i USA - MC ture med dansk guide - frokosttid


Eftermiddagskørsel

Eftermiddagens kørsel forsætter som en kombination af kolonnekørsel og frikørsel på egen hånd. Der aftales altid et samlingspunkt.

Som om formiddagen, kan kan der være spændende attraktioner på ruten, ligesom der også besøges nationalparker iht. programmet.

Pause hver halvanden time med forfriskninger fra følgevognen.

På motorcykel i USA - MC ture med dansk guide - pause langs en highway


Ankomst til hotellet og briefing

Henad 16-17-tiden er det endelig tid til at børste støvet af tøjet. Ankomsten til hotellet sker som regel i samlet flok og der gøres altid en dyd ud af at parkere motorcyklerne, så de holder på en snorlige række.

Følgevognen er måske ankommet lidt i forvejen og nøgler til værelserne udleveres på parkeringspladsen.

Ligesom om morgenen afholdes der et kort briefing-møde på ca. 10 min. Her informeres der om hotellet, spisesteder, andre muligheder i nærheden samt morgendagens mødetidspunkter. Kufferter udleveres først efter briefingen.

Det er ikke ualmindeligt, at der lige nydes en kold øl inden værelserne indtages til et velfortjent bad, en lille eftermiddagslur, måske efterfulgt af et besøg i baren eller en tur i poolen - alt efter temperament.

På motorcykel i USA - MC ture med dansk guide - kolonnekørsel gennem by


Aftensmad

Aftenerne er til fri disposition og du vælger selv om du vil bestille take-away som roomservice eller gå ud og spise på en nærliggende restaurant. De fleste vælger at gå ud - enten alene eller i små grupper.

Har du overskud kan du vælge at se nærmere på lokalområdet.

På motorcykel i USA - MC ture med dansk guide - spisested undervejs


Godnat og sov godt

Du bestemmer selv hvornår det er sengetid, men de lange dage på motorcyklen gør, at de fleste går til ro omkring kl. 21:30.

På motorcykel i USA - MC ture med dansk guide - parkering på P-plads ved hotel


Generelt for alle dage

  • Det er ikke ualmindeligt at ca. 50% af dagens kørsel er kolonnekørsel og 50% er frikørsel på egen hånd.
  • Der holdes pause ca. hver halvanden time. Pauserne varer 10-15 min. Her kan du skifte tøj (dog kun fra saddeltasken), gå på toilettet eller købe drikkevarer fra følgebilen.
  • Det er ikke muligt at komme til sin kuffert i pauserne.
  • I nationalparkerne er der typisk frikørsel. Indgangen betales af guiden og gruppen mødes ved udgangen efter 4-5 timer.