Nordlys over Island

5 dages kør-selv-ferie på jagt efter nordlyset

Island er med sin fabelagtige natur, storslåede landskaber og små spredte bysamfund uden for meget kunstigt lys, det helt ideelle sted at drage på jagt efter det smukke og flygtige Aurora - Nordlyset. De mere jordnære men ligeså store oplevelser inkluderer også Gullfoss vandfaldet, geysere og nationalparker.   

Vil I have mere tid undervejs tilbyder vi også gerne længere rundture, hvor I har mulighed for at komme tættere på mange af Islands vidundere. 

Fra 7.956 kr.
pr. person inkl. flybillet. Ophold i dobbeltværelse på standard hotel i 4 nætter inkl. morgenmad, 5 dages billeje, entrebillet til Aurora Reykjavik og 2 timers nordlyssejlads fra Reykjavik

Rejseperiode:
Nordlyset kan ses september-april
De bedste måneder er oktober-marts

Startdag:
Daglig

Varighed:
5 dage/4 nætter

Længde:
Ca. 805 km

Klimapåvirkning:
1.824 kg CO2 samlet for 2 person - læs mere

 

Dette er blot et kør-selv-forslag , der kan skræddersys efter dine ønsker.

Du vælger selv:

 • lejebil/autocamper
 • rejserute
 • antal dage
 • hotelstandard
 • oplevelser undervejs

Få et tilbud

 

 

Dagsprogram

Keflavík - Blå Lagune - Reykjavik (77 km)

På denne tur kan I leje en ganske almindelige bil. Vejene rundt om Island kræver ikke firhjulstræk, men I skal naturligvis overholde de regler der gælder for hvor I må køre i en lejebil. I vil blive orienteret om forholdene ved afhentning af bilen.

Start evt. dagen med en tur gennem det bemærkelsesværdige lavalandskab og et besøg i den berømte Blå Lagune, og oplev fornemmelse af at bade i det mineralholdige vand. I bør bestille plads på forhånd på www.bluelagoon.com.

Derfra går turen ind til Islands hyggelige hovedstad Reykjavik. Hvis I kommer med en sen ankomst anbefaler vi evt. at udsætte Blue Lagoon til afrejsedagen.

Overnatning: Hotel Reykjavik Centrum eller lignende

På opdagelse i Reykjavik og jagten på nordlys

Brug dagen til at gå på opdagelse i den meget hyggelige hovedstad. Reykjavik og forstæderne har tilsammen ca. to tredjedele af hele Islands befolkning på godt 330.000.Byens historie går tilbage til 1616, hvor Kong Christian IV købte gården Reykjavik og først da Landfoged Skúli Magnússon med 12 indfødte islandske embedsmænd stiftede et selskab, som skulle drive virksomhed på Island, kom der gang i tingene. Men langt ind i 1700-tallet var byen blot en bydg med landbrug og fiskeri, Først i 1786 fik byen købstadsrettigheder, og efter at Altinget blev genoprettet i 1843 kom der for alvor gang i byen. Men det var først i starten af 1900-tallet, da byen havde fået et gasværk, et vandværk og elektrisk belysning i 1921 at byen udviklede sig til en moderne hovedstad. 

Brug evt. noget tid på forberedelse til aftenens nordlystur.  Vi har inkluderet et besøg på, Aurora Reykjavik - Center for nordlys. Her får I en grundig interaktiv og spændende forklaring på det fabelagtige fænomen Aurora, også kaldet nordlys.

Der er mange muligheder for at komme på nordlysjagt fra Reykjavik. Vi har midt på aftenen inkluderet en ca. 2 timers sejlturen ud fra havnen i byen til Faxafloi bugtens mørke, hvor chancen for det smukke "lysshow" er størst.

Sidst på aftenen slutter dagen tilbage i Reykjavik.

Overnatning: Hotel Reykjavik Centrum eller lignende

Reykjavik - Den gyldne cirkel - Stykkishólmur (376 km)

Idag besøger I nogle af Islands mest ikoniske og berømte seværdigheder, tag turen ud af byen mod øst til Gullfoss Vandfaldene, der af mange anses for at være Islands smukkeste vandfald samt Geysir's varme kilde med med spydende Strokkur og en masse sydende og boblende kilder. Ca. hvert 5. minut spyder Stokkur en vand- og dampsøjle ca. 20 meter i vejret. Fortsæt til Þingvellir National Park, hvor det urgamle parlament blev grundlagt i år 930. Dette område er også geologisk interessant, eftersom det ligger på toppen af den Midatlantiske højderyg, hvor to af Jorden's tektoniske plader langsomt rykker fra hinanden (den Nordamerikanske Plade og den Eurasiske Plade). Af samme grund kan man vandre ned gennem en kløft, kaldet Almannagjá, der er skabt mellem de to plader.

Herfra går turen videre nordvest på mod Snæfellsnes halvøen nord for hovedstadsområdet. Nyd den smukke køretur gennem det fascinerende og barske landskab tilsat smukke fjorde og fjeld, før i sidst på dagen ankommer til den lille fiskerby Stykkishólmur på den nordlige kyst af halvøen. 

Ud på aftenen er det en god idé, at gå eller kører på jagt efter nordlyset på egen hånd. Her på halvøens nordlige del er det kunstige lys begrænset og hvis vejret er klart, er mulighederne for at se nordlyset mange. 

Overnatning:  Foss Hotel Stykkishólmur

Snæfellsnes-halvøen , Snæfellsjökull nationalparken - Reykjavik (302 km)

Dagen er til opdagelsestur rundt på Snefællsnes-halvøen. Efter morgenmad kan i følge den forrevne nordkyst mod vest, og kører gennem de små landsbyer Grundarfjörður og Ólafsvík. Nu går turen sydpå på den yderste del af halvøen hvor I finder Snæfellsjökull nationalparken og på en klar dag, kan få et glimt af Snæfellsjökull Gletscheren. På halvøens 'spids' er der mange pittoreske steder at gør fotostop, som f.eks Þúfubjarg fuglefjeldet (kræver en kort spadseretur fra vejen) og Djúpalónssandur strand, hvor en klippesti fører jer ned til den imponerende sorte strand. Den sidste del af halvøen byder på det imponerende fuglefjeld ved Arnastarpi, gå en gerne en tur ved de fascinerende basaltklippeformationer. I vender nu bilen mod syd og kører via Borgarnes tilbage til Reykjavik, hvor turen sidste aften kan nydes.

Overnatning: Hotel Reykjavik Centrum eller lignende

Reykjavik til Keflavik og hjemrejse (50 km)

Alt efter hvornår flyet går mod Danmark, har I tid til at nyde de sidste timer i Reykjavik og Island. I kan måske også nå et besøg i Den Blå Lagune (husk at bestille plads), hvis I ikke nåede det på ankomstdagen.

Det er også muligt at købe ekstra nætter i Reykjavik, hvis i f.eks har lyst til flere eventyr i sagaernes og nordlysets land.

 

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 7.956 kr.

Prisen inkluderer

 • Flybillet Kastrup - Reykjavik retur med Icelandair
 • 3 overnatninger i Reykjavik inkl. morgenmad
 • 1 overnatning i Stykkishólmur inkl. morgenmad
 • 5 dages billeje gruppe A
 • 2 timers nordlyssejlads fra Reykjavik 
 • Entrebillet til Aurora Reykjavik, Center for nordlys 
   

Prisen inkluderer ikke

 • Afbestillings- & rejseforsikring
   

 

 

Om hotellerne

Standard overnatning kan være alle former for hoteller. Almindelige hoteller, en værelsesfløj på en bondegård, en hytte eller en skole der er indrette som hotel om sommeren. Men altid med privat badeværelse og altid med restaurant på stedet eller lige i nærheden.

 

Ekstra oplevelser

Er 5 dage ikke nok? Vi hjælper gerne med endnu flere spændende oplevelser i skønne Island.

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

 

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation
 • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister
 • 6 x vinder af Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Sønder Allé 6, 1. sal
8000 Aarhus
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011