Cornwall & Devon for livsnydere

10 dages kør-selv-ferie i det sydvestlige England

Det sydvestlige England med Somerset, Dorset, Devon og Cornwall er ren magi. Det er kontrasternes land med alt fra blide bakker med romantiske stråtækte landsbyer til øde og dramatiske hedestrækninger, smukke skovklædte bjerge, herlige sandstrande og forrevne klippekyster. Og så byder dette dejlige hjørne af England på en fremragende gastronomi, der absolut er værd at opleve.

Vi kan naturligvis tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I får skræddersyet jeres personlige drømmerejse gennem det sydvestlige England's spændende landskaber.

Fra 15.157 kr.
pr. person inkl. flybillet, ophold 9 nætter i dobbeltværelse samt 10 dages billeje

Rejseperiode: 
Hele året
Vi anbefaler april - oktober

Startdag:
Daglig

Varighed:
10 dage/9 nætter

Længde:
1.290 km

Klimapåvirkning:
1.095 kg CO2 samlet for 2 person - mere om grønnere kør-selv-ferier

 

Dette er blot et kør-selv-forslag, der kan skræddersys efter dine ønsker.

Du vælger selv:

 • type lejebil
 • rejserute
 • antal dage
 • hotelstandard
 • oplevelser undervejs

Få et tilbud

Det sydvestlige England

På rejsen gennem det sydvestlige England stifter I bekendtskab med mange forskellige counties, fx Dorset, Devon, Cornwall, Somerset og Wiltshire. Og hele vejen følges I af fantastisk smukke naturområder, ikke mindst i de mange nationalparker som New Forrest, Dartmoor og Exmoor, for blot at nævne et par stykker. Dertil kommer flere områder der betegnes AONB, Area of Outstanding Natural Beauty.

Også kysten tilbyder et væld af oplevelser, fx. den 200 millioner gamle Jurassic Coast med fossilfyldte skrænter i Dorset og Devon. Andre steder finder I pragtfulde sandstrande med den 'Engelske Riviera' ved Torquay i spidsen, små fredelige laguner, dramatiske klippekyster og charmerende fiskerbyer.

Inde i landet opleves øde hedestrækninger på Dartmoor, hvor I næsten fornemmer 'The Hound of Baskervilles' lurende på den ufremkommelige hede. Andre steder glider stille floder gennem gamle skove og langs flade engdrag, som fxi Test Valley i Hampshire eller River Pyne i Devon. Og holder I sig til de mindre veje, kan I næsten ikke undgå de små hyggelige landsbyer med romantiske cottages og tearooms, der har friskbagte scones med 'clotted cream and strawberry jam' på menukortet.

Historien spiller også en stor rolle med utallige slotte og borge, ofte med en særdeles dramatisk historie, flotte Manor-houses med eventyrlige haveanlæg, der i det milde, næsten subtropiske klima, kan få enhver dansk haveejer til at blive grøn af misundelse. Endelig er hele regionen er spisekammer med utallige lokale traditioner fra Cornish Pastry, minearbejdernes traditionelle frokost, til alt godt fra havet med friske hummere, østers og muslinger.

Dagsprogram

Ankomst London Heathrow - Lyndhurst (150 km)

Efter ankomsten til London Heathrow, hvor I henter jeres udlejningsbil, går turen sydpå mod Bournemouth. Et mulig første stop undervejs er Highclere Castle, som er kendt fra tv-serien Downton Abbey.

Ved Winchester er der flere alternative oplevelser undervejs. I kan tage mod øst ind i smukke South Downs nationalpark.  Lige nord for Winchester finder I Bombay Sapphire Distillery, som byder på en moderne og interaktiv oplevelse.

Fra Wincester går turen lidt sydpå til New Forest, et åbent hedelandskab med små skove og lunde. Området blev udlagt som jagtområde for Vilhelm Erobreren i starten af 1100-tallet. Kør gennem de smukke landsbyer Beaulieu og Brockenhurst og besøg Beaulieu Palace House and Gardens (Læs evt. Edward Rutherfurds fascinerende bog The Forest). 

I det smukke landskab i Test Valley, hvor floden Test løber gennem gamle skove, flade enge og bølgene kalkbakker kommer I gennem mange små idylliske landsbyer.  Og dalen byder også på mange attraktioner som Sir Harold Hilier Gardens, Longstock Park Water Garden, Highclere Castle og Romsey Abbey. Mulighederne er uendelige. I St. Margaret's kirke i East Wellow nær Romsey lligger Florence Nightingale begravet, hvilket også titrækker mange besøgende. Også den engelske forfatter Jane Austen stammer fra Hampshire.

Overnatning på Crown Manor House i Lyndhurst

Lyndhurst - Jurassic Coast - Dartmoor (165 km)

Fra Lyndhurst går turen gennem Dorset til Bovey Castle på Dartmoor. 

Første stop på vejen østpå er Weymouth, hvor vi anbefaler jer at være på udkig efter et skilt med "Tea & Scones". Her kan I holde en pause og nyde en typisk lokal scone med "clotted cream and strawberry jam".

Kør videre til Lyme Regis "The Pearl of Dorset", kendt for sine mange fund af fossiler i skrænterne og på stranden. Området er en del af "Jurassic Coast", Englands første UNESCO World Heritage Site. Fra Lyme regis kommer I direkte ind i "East Devon Area of Outstanding Natural Beauty", der byder på varieret og fantastisk smukke landskaber.

Slut dagen med et besøg på det spændende Castle Drogo ved Morton Hampstead, det sidste slot bygget i England.

Overnatning på Bovey Castle på Dartmoor
 

Dartmoor - udflugt til Torbay (110 km)

Besøg Torquay, en af Englands mest berømte feriebyer, der ligger på den "Engelske Riviera". Byens berømte syv bakker danner en fantastisk baggrund for havnefronten og byder på smukke udsigter over bugten, den Engelske Kanal, Lime Bay og ind over land mod Dartmoors hedeklædte bjerge. 

Det 950 kvadratkilometer store legendariske Dartmoor er med sine barske, hedeklædte bakker et fascinerende naturområde, der har inspireret til "Hound of Baskerville"og hvor også Tolkien har ladet sig inspirere. I Princetown midt på heden ligger landets mest berygtede fængsel Dartmoor Prison, der stammer tilbage fra Napoleonskrigene. Besøg også Grimspound, en imponerende boplads fra bronzealderen, og gå en tur ved de berømte vandfald "Becky Falls". Besøg også Buckland-in-the-Moor, en af de mest pittoreske granit- og stråtagslandsbyer på Dartmoor. 

Overnatning på Bovey Castle på Dartmoor

Dartmoor - Plymouth - Falmouth (155 km)

Cornwall er det sydligste grevskab i England og er mest kendt for sin fantastiske natur, dybe skovklædte dale og storslåede udsigter over havet. Tidligere havde Cornwall en stor industri, hvilket idag har gjort, at minelandskabet er blevet sat på UNESCOs verdensarvsliste. 

På vejen sydpå så læg et besøg "The Eden Project" i St. Austrell, der er verden største drivhus med tropisk klima og middelhavsvarme. Her forskes i menneskets forhold til planter, og The Eden Project er samtidig blevet en af Cornwall's helt store attraktioner. 

Fortsæt til St. Mawes med små snævre gader og mange gallerier. Her kan I besøge St. Mawes Castle, det fineste eksempel på Tudor militærarkitektur bygget af Henry VIII for at forsvare England mod en fransk invasion.

Overnatning på St. Michaels Resort i Falmouth
 

Falmouth - udflugt til Lands End (150 km)

Begynd dagen med et besøg i Trebah Gardens, der ligger helt fantastisk smukt ved Helford River lige syd for Falmouth. Det er et 26 tdl. stort subtropisk haveparadis med bl.a. 100 år gamle magnolier og rhododendron.

Kør til St. Michaels Mount, der nærmest er en lille pendant til det berømte franske Mont-Saint-Michel i Normandiet. Øen ligger ca. 500 m fra Marazion på fastlandet og ved ebbe kan I gå derud ad den brostensbelagte sti. Senere kan I tage hjem med båden, der kun koster et par pund pr. person. Slottet på St. Michaels Mount byder på mange spændene oplevelser, ligesom de fascinerende haver overrasker med deres subtropiske vækster.  

Fortsæt turen langs Cornwalls kyst med et besøg i Mousehole, hvor havnen er en af de mest idylliske i England.

Rund turen Cornwall af på Land's End, hvor englænderne føler at landet slutter på det østligste punkt på kongeriget.

Overnatning på St. Michaels Resort i Falmouth

Falmouth - Barnstable (170 km)

På dagens etape vil I følge kysten nordpå fra Newquay til Barnstaple, og her vil i komme gennem et smukt landskab og et utal af idylliske fiskerbyer. 

Newquay er en ferieby med strandhoteller og masser af sommerliv, og når I har lagt den bag jer, så sæt kursen mod Padstow. Her finder I en pittoresk fiskerlandsby, hvor husene ser ud til at presse sig ned mod havnen, og nyd synet mens i nyder en "Cornish" is på havnen. 

Port Isaac ligger på en naturskøn kyststrækning, der både er beskyttet som et ”Area of Outstanding Natural Beauty” og ”Heritage Coast Area”, så det er værd at tage sig tid til at studere byen fra alle vinkler. Port Isaac er både en historisk lomme og en levende fiskerby på én og samme tid. Det er oplagt at smage på dagens fangst i restauranter og pubber med udsigt over havet i denne lille perle af en havneby, så sæt tid af til en god frokost.

Besøg derefter Tintagel Castle, Kong Arthurs legendariske fødested, kendt som "place of magic". Slottet er også berømt som troldmanden Merlins hjemsted. Broen ved Tintagel er netop blevet renoveret, og I for at være sikker på en "time slot", så gå online og reserver et besøg på Tintagel Castle.

Kør videre til Clovelley på Devons nordkyst. Den lille by nærmest klæber sig til skrænten ned mod havnen, og det er en speciel oplevelse bogstaveligt at "slæbe" sig tilbage op gennem byen.

Fortsæt til dagens slutmål i Barnstaple, som byder på utallige restauranter og pubber, hvor I kan runde dagen af til aften.

Overnatning på The Imperial Hotel i Barnstaple

Barnstable - Exmoor (35 km)

Dagen i dag er sat af til vandring og afslapning i Exmoor National Park. Køreturen fra Barnstable er ganske kort, så kom National Parken rundt fra Bristol Kanalen og ind i landet, så I får set de flotte panorama vuer over vandet, gået på heden og set de fascinerende Exmoor ponies.

Overnatning på Exmoor White Horse Inn

Exmoor - Bath (160 km)

I dag går turen gennem op gennem det smukke Somerset, hvor dagen ender i spabyen Bath. 

Spabyen Bath er som taget ud af en Jane Austen-roman, hvilket ikke er overraskende, da den berømte forfatterinde både har boet i og ladet sig inspirere af den romantiske by. Går I en tur forbi den elegante halvbue af smukke georgianske 1700-tals huse, Royal Cresent, over én af verdens smukkeste broer, Pulteney Bridge og forbi Queens Square, forstår I hvorfor.

Bath mest kendt for sine gamle romerske bade, og de bør absolut også opleves.

Overnatning på The Roseate Villa i Bath

Bath og omegn (30 km)

Er I til en større by end Bath, så har I også muligheden for at besøge Bristol, der ligger kun 20 km fra Bath. Byen opstod ved Avon floden, der løber ud i Bristol kanalen og videre ud til Nordatlanten. Søfartshandlen sørgede for at Bristol voksede med lynets hast i det 15.- og 16. århundrede og bragte enorme rigdomme til byen.

I dag er det turister og lokale, der sørger for et evigt leben i havneområdet, hvor I finder spændende spisesteder, cafeer og barer og ikke mindst mange interessante seværdigheder som fx SS Great Britain. I Bristols gamle bydel bør I besøge St. Nicholas Market, der regnes for et af Storbritanniens bedste markeder. Det er Bristols ældste marked, der åbnede i 1743. Her er en herlig stemning og masser af atmosfære blandt de mange butikker og boder, der sælger alt fra kunsthåndværk, antikvarer og vin til lokale specialiteter.

Overnatning på The Roseate Villa i Bath

Bath - afrejse London Heathrow (165 km)

Turens sidste dag, hvor det går mod London Heathrow og videre hjemrejse mod Danmark.

På turen mod lufthavnen foreslå vi, at I lægger vejen rundt om det store neolitiske område i Avebury, som er et udmærket alternativ eller supplement til mere kendte Stonehenge. Her finder I store stencirkler, gigantiske menneskeskabte bakker og gravkamre, som blev bygget for 5000 år siden, samtidig med Stonehenge og pyramiderne i Egypten.

Turen slutter i lufthavnen, hvor I efter at have afleveret jeres lejebil fortsætter i fly mod Danmark. Men I kan naturligvis også vælge at forlænge kør-selv turen med en af vores andre kør-selv-forslag som fx Shakespeare & the Cotsworld for livsnydere eller Kent og Sussex for livsnydere, så I får hele den engelske sydkyst med. 

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 15.157 kr.

Prisen inkluderer

 • Flybillet Kastrup - London Heathrow retur
 • 9 overnatninger i dobbeltværelse på unikke hoteller
 • 10 dages billeje gruppe C
   

Prisen inkluderer ikke

 • Afbestillings- & rejseforsikring

 

Om rejsen

 • 1 overnatning i Lyndhurst
 • 2 overnatninger på Dartmoor
 • 2 overnatninger i Falmouth
 • 1 overnatning i Barnstable
 • 1 overnatning i Exmoor
 • 2 overnatninger i Bath

Ekstra oplevelser

I kan også kombinere kør-selv-turen med andre af vores kør-selv-forslag, fx "Shakespeare & the Cotsworlds" eller  "Langs Englands Sydkyst", "Kent og det Sydøstlige England" eller "Kent & Sussex for livsnydere"

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

Ønsker du inspiration fra vores rejsespecialister?

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation
 • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister
 • 6 x vinder af Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Sønder Allé 6, 1. sal
8000 Aarhus
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011