Eventyrlige New Zealand fra nord til syd

25-dages kør-selv-ferie i New Zealand - oplevelser på nord- og sydøen

Oplev alle New Zealands store seværdigheder serveret på et sølvfad. Mød maorierne, oplev storbyer, varme gejsere, dybe søer, imponerende fjorde, bjerge og fantastiske gletsjere, der langsomt bevæger sig gennem grøn regnskov.

Turen er vores forslag til en stor og oplevelsesrig kør-selv-ferie i New Zealand, hvor I får mulighed for at opleve det bedste af det bedste. Turen kan selvfølgelig tilpasses efter jeres ønsker og behov, så I får netop den drømmerejse, der passer til jer.

Fra 46.087 kr. 
pr. person inkl. flybillet, ophold i dobbeltværelse i 24 nætter, 23 dages billeje samt færge sejlads og båd transportsightseeing

Rejseperiode: 
Hele året 
(Bedst oktober - april) 

Startdag: 
Daglig 

Varighed: 
25 dage/24 nætter 

Længde: 
3.577 km

Klimapåvirkning: 
15.880 kg CO2 samlet for 2 personer - mere om grønnere kør-selv-ferier

Kør-selv-forslaget kan skræddersyes til dine ønsker. 
  
Du vælger selv: 
•    Fly med lejebil/autocamper 
•    Rejserute 
•    Antal dage 
•    Hotelstandard 
•    Oplevelser undervejs

Få et tilbud

Dagsprogram

Ankomst til Auckland, Nordøen

Vel ankommet til Auckland tager I til hotellet. Herefter resten af dagen til fri disposition, og I kan gå på opdagelse i Auckland. Auckland er en dejlig by med masser af spændende områder og god shopping. Gå en tur gennem byens hovedstrøg Queen Street, slå et smut via havneområdet og tag elevatoren op i Sky Tower, hvorfra I har det store overblik.

Overnatning: Auckland.

Auckland - Bay of Islands, Nordøen (347 km)

Efter I har hentet jeres lejebil, kan I vende næsen nordpå fra Auckland. Dagens mål er området og bugten, Bay of Islands, et slaraffenland for vandhunde med gyldne strande, beskyttede bugte og lækkert vand. Den direkte vej er langs østkysten via Mangawhai og Waipu en strækning på ca. 220 km. Vi anbefaler dog at I tager omvejen via vestkysten til Dargaville og Omamari, før I kommer ind i Waipoua Kauri skoven, med de imponerende Kauri træer der strækker sig lodret mod himmelen i op til 50 meters højde og en omkreds på op til 16 meter. Efter besøg i skoven kan i køre tværs over øen til Bay of Island og Paihia.

Overnatning: Bay of Island.

 

 

Bay of Island - Coromandel halvøen, Nordøen (385 km)

Tag nu turen via Pacific Coast Highway mod sydøst tilbage forbi Auckland mod Coromandel halvøen. Syd for Auckland kommer I hurtigt ud i landlige omgivelser igen, og drejer herefter tilbage mod stillehavskysten, og halvøen som  er berømt for sin smukke kystlinje og ikke mindst en perlerække af dejlige strande. 

Overnatning: Coromandel halvøen.

 

Coromandel Halvøen

Dagen står på oplevelser rundt på Coromandel. Tag bilen rundt til en række af de lækre strande, nyd en vandretur i grønne omgivelser, eller tag med på sejlads omkring halvøen.

Overnatning: Coromandel halvøen.

Coromandel halvøen - Rotorua, Nordøen (74 km)

I dag kører I sydpå gennem smukt landbrugsland, langs søer og skove. Den direkte vej er en ganske kort tur via Tauranga og ca. 153 km til Rotorua. Vi anbefaler dog at I tager en lille omvej mod vest, og inkluderer et besøg hos Hobbitterne i Hobbiton Village, den unikke filmlokation. Herfra tager I tilbage mod øst indtil I mærker den tydelig lugt at svovl i luften, som tydeligt markerer at I nærmer jer det berømte geotermiske center i - og omkring byen Rotorua. Byen ligger omgivet af grønne skove og søer, og undergrunden er levende med termisk aktivitet. Området omkring er samtidig et godt sted at lære om Maoriernes historie, både fortid og nutid.

Overnatning: Rotorua.

Oplevelser i Rotorua

I dag anbefaler vi at I nyder de  mange spændende aktiviteter og oplevelser i Rotorua-området. Oplev Mãori kulturen i Te Puia og efterfølgende en tur gennem  den termiske dal, fuld af geysere og boblende varme vand- og mudderhuller. Se de smukt kunsthåndværk med træskæring og vævning, håndværkstraditioner som er gået i arv gennem mange generationer. Fortsæt nu til Rainbow Springs Kiwi Wildlife Park, med en god introduktion til landets flora og fauna. Dagen kan fx afsluttes med et besøg et indtryk af New Zealands landbrugsliv, I Agronome, hvor der arbejdes intensivt med får og hyrdehunde.

Overnatning: Rotorua.

 

Rotorua - Tongariro National Park, Nordøen (151 km)

Efter fascinerende oplever med termisk undergrund og Maori historier, fortsætter I nu sydpå langs bredden af Lake Taupo til Tongariro National Park, hvor de tre gamle vulkanske bjerge Ruapehu, Ngauruhoe og Tongariro dominerer sceneriet. Nationalparken indeholder en fabelagtig og varieret natur, med udgangspunkt i netop de tre gamle vulkaner, skovområder og søer.

Overnatning: Tongariro National Park. 

Tongariro National Park - Wellington, Nordøen (333 km)

Kom afsted i god tid her til morgen, så I har tid til nyde turen og også dagens destination Wellington. Turen går videre sydpå gennem et ørkenlignende plateau, og videre gennem regionerne Levin og Otaki til Wellington, New Zealands hyggelige hovedstad.

Udforske Wellington, New Zealands hovedstad. Byen er smukt anlagt mellem havnen og bakkerne, og er fuld af charme og karakter. Giv dig tid til at køre med den lokale kabelsporvogn, besøge Museum of New Zealand (Te Papa) eller parlamentsbygningen. Wellington er i øvrigt kendt for dens teatre, kunstgallerier og kulturelle aktiviteter.

Overnatning: Wellington.

Wellington – Picton med færge - Abel Tasman National Park, Sydøen (266 km)

Her til morgen kører i til færgeterminalen i Wellington og ombord på færgen. Turen over Cook strædet tager ca. 4 timer fra Nord- til Sydøen over Cook Strædet og gennem det smalle Marlborough Sounds til Picton. Fra Picton går turen mod syd og vest. Gør evt. et stop i Nelson, som er centrum for aktivitet på nordkysten af Sydøen, kendt for sine mange aktiviteter omkring strandende, men også for microbryggerier og vinproduktion. Fortsæt nu af de mindre og snoede veje vest på til Abel Tasman National Parken i Tasman regionen. Vel fremme i Awaroa stiller i bilen, og det sidste stykke vej foregår nu med båd frem til hotellet.

Overnatning: Abel Tasman National Park

Abel Tasman National Park

Brug dagen på at opleve et af de skønneste steder i New Zealand, hvis ikke på jorden. Oplev de frodige bregneskov der omkranser flodsystem. tag på vandre eller bådtur ind i nationalparken, eller nyd livet på strandende.

Overnatning: Abel Tasman National Park.

Abel Tasman National Park - Blenheim, Sydøen (280 km)

I dag tager i båden tilbage til bilen, og eventyret fortsætter nu gennem det frodige centrum på toppen af sydøen. I kører mod syd gennem Tapawera til St Arnaud, hvor I drejer mod øst til dagen mål byen Blenheim i den sydlige del af Marlborough området. Byen er kendt som centrum for den newzealandske vinindustri, og ikke mindst de mange hyggelige vingårde.

Overnatning: Blenheim

Blenheim - Hokitika, Sydøen (386 km)

Idag fortsætter I mod vestkysten og turen vil tage jer gennem Paparoa National Park, kendt for nogle imponerende klippeformationer og øde strande langs den forrevne kystlinje. Gør stop og oplev kalkstensklipper, slugte og ikke mindst de berømte Punakaiki Rocks og de såkaldte blowholes, hvor havet presses eksplosivt op gennem huller i klipperne.

Overnatning: Hokatika.

Hokitika - Franz Josef, Sydøen (135 km)

Dagens køretur er forholdsvis korte, men stadig med voldsomt imponerende og barsk natur. Fortsæt sydpå langs kysten med havet på den ene side, og gammel regnskov, vandfald og bjerge på den anden. Dagens mål er området omkring Franz Josef gletjeren, hvor der er utalige muligheder for oplevelser omkring denne imponerende is-tunge, som snoer sig ned gennem dalen. Tag jer tid tid en vandring ind i dalen på Glacier Valley Walk, langs Waiho floden ind i et imponerende landskab. Eller oplev gletjeren fra oven med en Helikopter tur.

Overnatning: Franz Josef.

Wanaka - Queenstown, Sydøen (113 km)

Idag fortsætter I turen sydpå. Kør over floderne Clutha og Cardrona, og via Dunstan søen til Cromwell. Her fortsætter I gennem Kawarau dalen til den smukt placerede alpeby, Queenstown. I kan også vælge en anden rute til dagens kørsel, gennem Crown Range Road, som er New Zelands højst beliggende vej. Denne rute er kortere, men rejsetiden vil alligevel være længere da vejen snoer sig voldsom, denne rute er grundet sin højde ikke farbar i den New Zealandske vinter.

Overnatning: Queenstown.

Queenstown

I dag er afsat til oplevelser i, og omkring Queenstown. Her findes alle tænkelige og utænkelige muligheder inden for action-sport og oplevelser i naturen. Prøv fx en Jetboat safari på Dart River, eller tag en 4WD tur ind i landet til landskab kendt fra Ringenes Herre. Det er også her i området, at mulighederne for Bungy Jump er utallige. Men bare roligt fer er også mere stille og rolige aktiviteter, som golf, vandreture og kanosejlads.

Overnatning: Queenstown.

 

Queenstown – Te Anau, Sydøen (171 km)

Start dagen tidligt og kør sydpå langs Lake Wakatipu og via Kingston på den sydlige bred af søen, fortsætter i nu gennem det frodige landskab og en række mindre byer frem til Te Anau, der ligger smukt ved søen af samme navn. Te Anau er en hyggelig lille landsby, som med sin placering lige ved Fiordlands National Park, er ideel som base for oplevelser i området. Brug dagen på en tur ind i nationalparken eller ud på Lake Te Anau. 

Overnatning: Te Anau

Te Anau – Dunedin, Sydøen (359 km)

I dag går turen på tværs af Sydøen til Dunedin, Den hurtigste rute er de ca. 287 km via hovedvej 94 og 1 direkte til østkysten og Dunedin. Vi anbefaler dog at I starter dagen lidt tidligt, og inkluderer en tur helt ned i sydspidsen af New Zealand. Turen vil bringe jer Invercargill, den sydligst beliggende by i New Zealand. Området som bærer tydeligt præg af skotsk afstemning, er bl.a. kendt for specialiteter som Bluff Oysters. Fortsæt nu mod nord ad endnu en naturskøn rute gennem det storslåede område Catlins til den charmerende by Dunedin. De første indbyggere i Dunedin var skotterne, der gjorde den berømt som ”Edinburgh of the South”.

Regionen er fuld af smuk natur og kulturel historie. I kort afstand til bygrænsen finder du et imponerende dyreliv, som fx små pingviner og Albatrosser.

Overnatning: Dunedin.

Dunedin – Mount Cook, Sydøen (316 km)

Nu går turen nordpå langs kysten til Moeraki, og videre til Oamaru. Herfra kører du ind i landet gennem et bakket landskab med gårde og farme, omgivet af smukke turkisfarvede søer. Dagens mål er Mount Cook National Park, et område domineret af selve Mount Cook, New Zealands højeste bjerg. Området er meget populært hos både klatrere og bjergbestigere, men er også rigtig dejligt til cykelture og vandring.

Overnatning: Mount Cook.

Mount Cook National Park

Nyd den fabelagtig og lidt barske natur omkring Mount Cook, med vandreture på egen hånd eller med guide. Tag evt på en flyvning med helikopter eller mindre fly, og få et fabelagtigt indtryk af New Zealands højeste bjerg, gletjere og sne.

Overnatning: Mount Cook National Park 

Mount Cook - Christchurch, Sydøen (332 km)

Brug evt. morgenen til en spændende rundflyvning over Mount Cook før turen fortsætter til østkysten og Christchurch.
På køreturen mod øst tilbage til kysten, runder I den sydlige kyst af Lake Takepo før I kører over den imponerende store Canterbury slette, en stor flad slette ideel for landbrug. Tilbage på østkysten slutter dagen i Christchurch, New Zealands andenstørste by.

Overnatning: Christchurch.

Afrejse fra Christchurch

Det er turens sidste dag, og efter mange spændende oplevelser afleverer I lejebilen i lufthavnen inden afrejse hjemover eller videre på nye eventyr.

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 46.087 kr. pr. person

Prisen inkluderer

 • Flybillet Kastrup-Auckland / Christchurch-Kastrup
 • 24 hotelovernatninger i delt dobbeltværelse på turistklasse hoteller
 • 23 dags billeje i kategori Full Size.
 • Færge fra Wellington til Picton inkl. bil
 • Vandtaxi til/fra hotel i Abel Tasman National Park

   

Prisen inkluderer ikke

 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Envejsleje bil, betales lokalt

Om rejsen

Denne tur er beregnet på gode standard hoteller.
Ønsker I Budget, Superior hoteller eller unikke overnatninger undervejs, tilpasser vi gerne turen til jeres ønsker.

Ekstra oplevelser

I kan fx forlænge rejsen med en nat eller to i storbyen Auckland eller Christchurch, i de sydlige nationalparker eller på en af de mange andre destinationer undervejs. 

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation
 • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister
 • 6 x vinder af Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Sønder Allé 6, 1. sal
8000 Aarhus
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011