Eventyrlige New Zealand fra nord til syd

21-dages kør-selv-ferie i New Zealand - Oplevelser på nord- og sydøen

Oplev alle New Zealands store seværdigheder serveret på et sølvfad. Mød maorierne, oplev storbyer, varme gejsere, dybe søer, imponerende fjorde, bjerge og fantastiske gletsjere, der langsomt bevæger sig gennem grøn regnskov.

Turen er vores forslag til en stor og oplevelsesrige kør-selv-ferie i New Zealand, hvor I får mulighed for at opleve det bedste af det bedste. Turen kan selvfølgelig tilpasses efter jeres ønsker og behov, så I får netop den drømmerejse, der passer til jer.

Fra 34.772 kr.
pr. person inkl. flybillet, ophold i dobbeltværelse i 20 nætter, 21 dages billeje samt sightseeing

Rejseperiode:
Hele året
(Bedst oktober - april)

Startdag:
Daglig

Varighed:
21 dage/20 nætter

Længde:
3.577 km

Kør-selv-forslaget kan skræddersyes til dine ønsker.
 
Du vælger selv:

•    Fly med lejebil/autocamper
•    Rejserute
•    Antal dage
•    Hotelstandard
•    Oplevelser undervejs

Få et tilbud

Dagsprogram

Ankomst til Auckland, Nordøen

Vel ankommet til Auckland tager I til hotellet. Herefter resten af dagen til fri disposition, og I kan gå på opdagelse i Auckland. Auckland er en dejlig by med masser af spændende områder og god shopping. Gå en tur gennem byens hovedstrøg Queen Street, slå et smut via havneområdet og tag elevatoren op i Sky Tower, hvorfra I har det store overblik.

Overnatning: Auckland.

Auckland - Bay of Islands, Nordøen (347 km)

Efter I har hentet jeres lejebil, kan I vende næsen nordpå fra Auckland. Dagens mål er området og bugten, Bay of Islands, et slaraffenland for vandhunde med gyldne strande, beskyttede bugte og lækkert vand. Den direkte vej er langs østkysten via Mangawhai og Waipu en strækning på ca. 220 km. Vi anbefaler dog at I tager omvejen via vestkysten til Dargaville og Omamari, før I kommer ind i Waipoua Kauri skoven, med de imponerende Kauri træer der strækker sig lodret mod himmelen i op til 50 meters højde og en omkreds på op til 16 meter. Efter besøg i skoven kan i køre tværs over øen til Bay of Island og Paihia.

Overnatning: Bay of Island.

 

 

Bay of Island - Coromandel halvøen, Nordøen (385 km)

Tag nu turen via Pacific Coast Highway mod sydøst tilbage forbi Auckland mod Coromandel halvøen. Syd for Auckland kommer I hurtigt ud i landlige omgivelser igen, og drejer herefter tilbage mod stillehavskysten, og halvøen som  er berømt for sin smukke kystlinje og ikke mindst en perlerække af dejlige strande. 

Overnatning: Coromandel halvøen.

 

Coromandel Halvøen

Dagen står på oplevelser rundt på Coromandel. Tag bilen rundt til en række af de lækre strande, nyd en vandretur i grønne omgivelser, eller tag med på sejlads omkring halvøen.

Overnatning: Coromandel halvøen.

Coromandel halvøen - Rotorua, Nordøen (74 km)

I dag kører I sydpå gennem smukt landbrugsland, langs søer og skove. Den direkte vej er en ganske kort tur via Tauranga og ca. 153 km til Rotorua. Vi anbefaler dog at I tager en lille omvej mod vest, og inkluderer et besøg hos Hobbitterne i Hobbiton Village, den unikke filmlokation. Herfra tager I tilbage mod øst indtil I mærker den tydelig lugt at svovl i luften, som tydeligt markerer at I nærmer jer det berømte geotermiske center i - og omkring byen Rotorua. Byen ligger omgivet af grønne skove og søer, og undergrunden er levende med termisk aktivitet. Området omkring er samtidig et godt sted at lære om Maoriernes historie, både fortid og nutid.

Overnatning: Rotorua.

Oplevelser i Rotorua

I dag har vi inkluderet nogle spændende oplevelser i Rotorua-området. Oplev Mãori kulturen i Te Puia og efterfølgende en tur gennem  den termiske dal, fuld af geysere og boblende varme vand- og mudderhuller. Se de smukt kunsthåndværk med træskæring og vævning, håndværkstraditioner som er gået i arv gennem mange generationer. Fortsæt nu til Rainbow Springs Kiwi Wildlife Park, med en god introduktion til landets flora og fauna. Dagen sluttes med et besøg et indtryk af New Zealands landbrugsliv, I Agronome, hvor der arbejdes intensivt med får og hyrdehunde.

Overnatning: Rotorua.

 

Tongariro National Park - Wellington, Nordøen (333 km)

Kom afsted i god tid her til morgen, så I har tid til nyde turen og også dagens destination Wellington. Turen går videre sydpå gennem et ørkenlignende plateau, og videre gennem regionerne Levin og Otaki til Wellington, New Zealands hyggelige hovedstad.

Udforske Wellington, New Zealands hovedstad. Byen er smukt anlagt mellem havnen og bakkerne, og er fuld af charme og karakter. Giv dig tid til at køre med den lokale kabelsporvogn, besøge Museum of New Zealand (Te Papa) eller parlamentsbygningen. Wellington er i øvrigt kendt for dens teatre, kunstgallerier og kulturelle aktiviteter.

Overnatning: Wellington.

Wellington – Picton med færge - Nelson, Sydøen (235 km)

Her til morgen afleverer i bilen ved færgeterminalen i Wellington, hvorefter I tager med Interisland-færgen den ca. 4 timer sejlads fra Nord- til Sydøen over Cook Strædet gennem det smalle Marlborough Sounds til Picton. Fra Picton går turen mod syd. Gør evt. et stop i Blenheim, som er centrum for områdets vinproduktion, før I fortsætter vestpå den korte tur til Nelson, i Tasman regionen. Her møder du en hyggelig kystby fuld af liv og charmerende butikker, kunst, god mad og  smukke scenerier. I byens omegn finder du hele tre nationalparker med spektakulære udsigter og natur.

Overnatning: Nelson.

Nelson - Hokitika, Sydøen (342 km)

Idag fortsætter I mod vestkysten og turen vil tage jer gennem Paparoa National Park, kendt for nogle imponerende klippeformationer og øde strande langs den forrevne kystlinje. Gør stop og oplev kalkstensklipper, slugte og ikke mindst de berømte Punakaiki Rocks og de såkaldte blowholes, hvor havet presses eksplosivt op gennem huller i klipperne.

Overnatning: Hokatika.

Hokitika - Franz Josef, Sydøen (135 km)

Dagens køretur er forholdsvis korte, men stadig med voldsomt imponerende og barsk natur. Fortsæt sydpå langs kysten med havet på den ene side, og gammel regnskov, vandfald og bjerge på den anden. Dagens mål er området omkring Franz Josef gletjeren, hvor der er utalige muligheder for oplevelser omkring denne imponerende is-tunge, som snoer sig ned gennem dalen. Tag jer tid tid en vandring ind i dalen på Glacier Valley Walk, langs Waiho floden ind i et imponerende landskab. Eller oplev gletjeren fra oven med en Helikopter tur.

Overnatning: Franz Josef.

Franz Josef - Wanaka, Sydøen (284 km)

Nyd områdets vandfald og flodscenerier mens du fortsætter turen langs kysten. I drejer nu ind i landet og følger den stigende vej ind i floddalen til Haast Passet. Vejen snoer sig videre gennem Mount Aspiring National Park, og vegetationen bliver mindre og  mindre jo længere ind i landet I kommer. Lake Wanaka og Hawea sørger for en smuk indkørsel til den hyggelige by ved bredden af Wanaka søen.

Overnatning: Wanaka.  

Wanaka - Queenstown, Sydøen (113 km)

Idag fortsætter I turen sydpå. Kør over floderne Clutha og Cardrona, og via Dunstan søen til Cromwell. Her fortsætter I gennem Kawarau dalen til den smukt placerede alpeby, Queenstown. I kan også vælge en anden rute til dagens kørsel, gennem Crown Range Road, som er New Zelands højst beliggende vej. Denne rute er kortere, men rejsetiden vil alligevel være længere da vejen snoer sig voldsom, denne rute er grundet sin højde ikke farbar i den New Zealandske vinter.

Overnatning: Queenstown.

Te Anau – Dunedin, Sydøen (359 km)

I dag går turen på tværs af Sydøen til Dunedin, Den hurtigste rute er de ca. 287 km via hovedvej 94 og 1 direkte til østkysten og Dunedin. Vi anbefaler dog at I starter dagen lidt tidligt, og inkluderer en tur helt ned i sydspidsen af New Zealand. Turen vil bringe jer Invercargill, den sydligst beliggende by i New Zealand. Området som bærer tydeligt præg af skotsk afstemning, er bl.a. kendt for specialiteter som Bluff Oysters. Fortsæt nu mod nord ad endnu en naturskøn rute gennem det storslåede område Catlins til den charmerende by Dunedin. De første indbyggere i Dunedin var skotterne, der gjorde den berømt som ”Edinburgh of the South”.

Regionen er fuld af smuk natur og kulturel historie. I kort afstand til bygrænsen finder du et imponerende dyreliv, som fx små pingviner og Albatrosser.

Overnatning: Dunedin.

Dunedin – Mount Cook, Sydøen (316 km)

Nu går turen nordpå langs kysten til Moeraki, og videre til Oamaru. Herfra kører du ind i landet gennem et bakket landskab med gårde og farme, omgivet af smukke turkisfarvede søer. Dagens mål er Mount Cook National Park, et område domineret af selve Mount Cook, New Zealands højeste bjerg. Området er meget populært hos både klatrere og bjergbestigere, men er også rigtig dejligt til cykelture og vandring.

Overnatning: Mount Cook.

Mount Cook - Christchurch, Sydøen (332 km)

Brug evt. morgenen til en spændende rundflyvning over Mount Cook før turen fortsætter til østkysten og Christchurch.
På køreturen mod øst tilbage til kysten, runder I den sydlige kyst af Lake Takepo før I kører over den imponerende store Canterbury slette, en stor flad slette ideel for landbrug. Tilbage på østkysten slutter dagen i Christchurch, New Zealands andenstørste by.

Overnatning: Christchurch.

Afrejse fra Christchurch

Det er turens sidste dag, og efter mange spændende oplevelser afleverer I lejebilen i lufthavnen inden afrejse hjemover eller videre på nye eventyr.

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 34.772 kr. pr. person

Prisen inkluderer

 • Flybillet Kastrup-Auckland / Christchurch-Kastrup
 • Transport til hotel i Auckland
 • 20 hotelovernatninger på turistklasse hoteller
 • 21 dags billeje i kategori Full Size.
 • Entre til Te Puia - Maori Arts & Crafts Institute
 • Entre til Rainbow Springs Kiwi wildlife  Park Rotorua
 • Entre til Agronome Leisure Park Farm show i Rotorua
 • Færge fra Wellington til Picton

Prisen inkluderer ikke

 • Rejse- og afbestillingsforsikring

OM REJSEN

Denne tur er beregnet på gode standard hoteller.
Ønsker I Budget, Superior hoteller eller unikke overnatninger undervejs, tilpasser vi gerne turen til jeres ønsker.

EKSTRA OPLEVELSER

I kan fx forlænge rejsen med en nat eller to i storbyen Auckland eller Christchurch, i de sydlige nationalparker eller på en af de mange andre destinationer undervejs. 

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation

 • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister 

 • Kåret til Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Sønder Allé 6, 1. sal
8000 Aarhus
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011