Drømmen om det vestlige USA

21-dages kør-selv-forslag med alt det bedste i det vestlige USA

Storbyer, Stillehav og nationalparker. Tag på en uforglemmelig rejse igennem det vestlige USA. Oplev alle kontrasterne, når I kører fra strålende millionbyer langs den forrevne Stillehavskyst til monumentale bjergformationer og ørkenlandskaberne i The Wild, Wild West. Denne 21-dages rundrejse giver jer det absolut bedste af det vestlige USA.

Vi kan naturligvis tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I får skræddersyet jeres personlige drømmerejse gennem det vestlige USA.

Fra 29.109 kr.
pr. person inkl. flybillet, ophold i dobbeltværelse for 21 dages kør-selv-ferie med hotel og billeje.

Rejseperiode:
April - oktober
Vi anbefaler maj - september

Startdag: 
Daglig

Varighed:
21 dage/20 nætter

Længde: 
Ca. 3.890 km

Klimapåvirkning:
8.230 kg CO2 samlet for 2 personer - mere om grønnere kør-selv-ferier

Dette er blot et kør-selv-forslag, der kan skræddersys efter dine ønsker.

Du vælger selv:

 • type lejebil
 • rejserute
 • antal dage
 • hotelstandard
 • oplevelser undervejs

Få et tilbud

 

Dagsprogram

Afrejse Danmark - San Francisco, Californien (22 km)

Velkommen til San Francisco, juvelen ved Stillehavet, man bare ikke kan få nok af. Efter ankomst i lufthavnen kan I vælge at hente jeres bil og køre ind til byen eller I kan tage toget, der går direkte ind til byen. I San Francisco er det dyrt at parkere, og I vil ikke have brug for bilen, før I forlader byen og tager mod syd ad Highway 1.

Glæd jer til at opleve de klassiske ikoner som Golden Gate, Alcatraz og Chinatown kombineret med byens andre farverige kvarterer, som giver San Francisco en helt speciel puls og stemning. Besøg det pulserende Fisherman’s Wharf og hils på byens mest charmerende indbyggere, de brølende søløver, der slikker solskin på Pier 39. En tur med de klassiske kabelsporvogne, der stædigt kravler op ad byens stejle gader med flygtige glimt af Golden Gate og San Francisco Bay Bridge er naturligvis et must. Det samme gælder en slentretur gennem Chinatown, men husk at Chinatown er andet end turistkulissen i Grant Avenue. 

Overnatning San Francisco.
 

Oplevelser i og omkring San Francisco

Dagen er sat af til oplevelser i San Francisco. I bor centralt i San Francisco og har let adgang til de mange seværdigheder.

På Fisherman's Wharf ligger også det hyggelige shopping- og forlystelsesområde Pier 39 med et godt akvarium, Aquarium of the Bay, som er et besøg værd, men måske er det fængselsøen Alcatraz, der står højt på ønskesedlen, og bådene dertil afgår fra Fisherman's Wharf. Husk at bestille billetter i forvejen og afsæt mindst tre timer.

Chinatown kan passende nydes på en aftentur, hvor der er rig mulighed for at spise kinesisk. Men undgå de største turistfælder og restauranter langs bl.a. Grant Avenue. Husk også at shoppe lidt i de mange forretninger omkring Union Square.

Har I lyst til at få rørt benene, så lej en cykel og tag turen over Golden Gate Bridge, hvorfra I kan fortsætte til den lille hyggelige by Sausalito og tage færgen tilbage til San Ffrancisco. 

Men det er naturligvis helt op til jer, hvordan I vil spendere dagene her i San Francisco. Vi kommer blot her med nogle forslag til oplevelser.

Overnatning i San Francisco

San Francisco - Monterey, Californien (195 km)

Nu går turen så af sted sydover fra San Francisco, og I kan roligt spænde sikkerhedsbæltet og gøre klar til at nyde udsigten, for allerede på første dag er der masser af udsigt over Stillehavet. Undervejs bør I tage et stop i Santa Cruz, en hyggelig kystby med en stor, gammel boardwalk ved stranden med tilhørende forlystelsespark. Prøv fx en tur i den gamle trærutsjebane The Big Dipper.

I Monterey skal I naturligvis opleve den berømte Cannery Row med de gamle sardinfabrikker, kendt fra John Steinbecks romaner. Her finder I også et af USA’s bedste akvarier, Monterey Bay Aquarium, med fisk fra Stillehavet ud for Monterey. Slut evt. dagen af med en tur langs 17 Mile Drive i den sydlige ende af byen, millionærernes paradis, hvor nogle af verdens dyreste golfbaner og villaer ligger. Vejen lukkes ved solnedgang, og der skal betales entre, men turen er alle pengene værd.

Overnatning i Monterey

Monterey – Pismo Beach, Californien (238 km)

Stå tidligt op, for i dag skal I ud på en af verdens smukkeste køreture, så hav god tid til at nyde oplevelserne. Start dagen med et smut rundt om den charmerende by Carmel, lige syd for Monterey. Her var Clint Eastwood borgmester i slutningen af 80’erne, og byen er på mange måder som hentet ud af en film med sin charmerende strand, hvor områdets velhavere lufter hund eller tager et morgenbad i Stillehavet.

Lige syd for Carmel begynder klippekysten at skyde i vejret, og nu kører I langs de stejle klippesider på kanten af Stillehavet med en fantastisk udsigt. Det ene udsigtspunkt afløser det andet, mens vejen følger klippekystens kurver ned til Big Sur. Længere mod syd flader landskabet ud igen, og så dukker Hearst Castle op, avismillionæren William Randolph Hearsts sommerslot bygget i middelhavsstil, som I bør afsætte mindst tre timer til. Fra Hearst Castle kører I igen ud til kysten, hvor I fortsætter ned til Pismo Beach. 

Overnatning i Pismo Beach.

Pismo Beach - Los Angeles/Anaheim, Californien (335 km)

Turen i dag går igennem det kuperede vinområde syd for Santa Maria, hvor druerne vokser i frodige dale mellem tågedækkede bjergtoppe. Læg vejen forbi Solvang, den gamle danske koloni med stråtækte huse og vindmøller, hvor danske traditioner stadig dyrkes, om end i lidt forvrænget form. Ikke langt derfra ligger en af USA’s smukkeste kystbyer, Santa Barbara. Den spanskinspirerede gamle bydel og gyldne strande danner rammen om en skøn pause, inden I fortsætter mod Los Angeles og Anaheim.

Overnatning i Anaheim.

Ophold i Los Angeles/Anaheim

Hollywood, Beverly Hills, The Valley eller Santa Monica. Los Angeles er fuld af trendy, multikulturelle kvarterer, der hver især viser jer byen i et nyt lys. Besøg det nærliggende Disneyland eller Universal Studios og få en underholdende dag for hele familien, lad latinamerikanske rytmer og afrikansk kunst fylde jer med livsglæde eller forkæl jer selv med kulinariske eventyr og et pulserende natteliv. L.A. er en verden af oplevelser.

Overnatning i Anaheim.

Los Angeles/Anaheim - Palm Springs, Californien (145 km)

Turen i dag hører til blandt de kortere køreture, når fortsætter til Palm Springs, øst for Los Angeles. I Palm Springs venter der afslapning ved poolen, hvor I kan forvente dejlig varme, da byen ligger i et ørkenlandskab.

Omkring 20 km inden I når til Palm Springs, kører I gennem Cabazon. Her ligger et af de bedste Premium Outlets, hvor der er mulighed for også at købe luxury brands som fx Gucci, til outletpriser. 

Overnatning i Palm Springs.

Palm Springs - Lake Havasu, Arizona (313 km)

Fra Palm Springs går det nu mod Lake Havasu. Undervejs kører I langs Joshua Tree nationalpark, som I har mulighed for at køre igennem uden at lægge særlig mange kilometer til ruten.

I Lake Havasu City kan I ikke undgå at lægge mærke til London Bridge, der oprindeligt blev opført i London, hvor den krydsede Themsen. I dag krydser broen Coloradofloden. 

Overnatning i Lake Havasu City.   

Lake Havasu – Grand Canyon Southrim, Arizona (372 km)

Bered jer på en naturoplevelse ud over det sædvanlige, når I kører til fantastiske Grand Canyon. I kan vælge at køre ad den legendariske hovedvej Route 66. Her kommer I forbi autentiske road stops som byen Kingman, præriebyen Truxton, den historiske Hackberry General Store, der er et Route 66 ”must see”, og autentiske Seligman.

Grand Canyon er i sig selv et syn I aldrig vil glemme. Nyd det fantastiske panorama over kløften i solnedgangen og få en oplevelse for livet.

Overnatning i Tusayan, direkte ved indgangen til Grand Canyon National Park.

Oplevelser i Grand Canyon

Dagen er sat af til oplevelser i Grand Canyon. Et af højdepunkterne på enhver rejse eller i ethvert liv. Dette naturvidunder er udskåret af ældgamle klippeblokke af Colorado-floden og giver alle besøgende et indblik i de enorme kræfter, som naturen råder over. Der er mange måder at opleve Grand Canyons skønhed på, deriblandt vandreture med eller uden guide og rundture med fly eller helikopter.

Overnatning i Tusayan, direkte ved indgangen til Grand Canyon National Park.

Grand Canyon – Monument Valley, Arizona (301 km)

Det fascinerende og tyndt befolkede Navajo-reservat ligger for jeres fødder i dag. Her kan i besøge Hopi-stammens byer, hvor Hopi Cultural Center i Second Mesa og Hubbell Trading Post, der er en af de ældste handelsstationer, giver jer et fascinerende indblik i de indfødte amerikaneres kultur.
 
Det ikoniske landskab i Monument er dog dagens absolutte højdepunkt. De rødlige, fritstående klipper har været kulisse i mange westernfilm; mere amerikansk bliver det næppe. Landskabet er formet af erosion gennem flere millioner af år, hvor vand, vind og vejr har fået den bløde overflade til at forsvinde, så kun de hårdeste strukturer står tilbage.

Overnatning i Kayenta, nær Monument Valley.

Monument Valley – Page/Lake Powell, Arizona (199 km)

Efter en køretur igennem et langstrakt fladt landskab kommer I til Lake Powell, en opdæmmet sø, der har dannet et specielt, men uhyre smukt sølandskab. Her kan I bruge dagen på bådture, vandski, kano- eller vandreture i de imponerende omgivelser. I kan også besøge Glen Canyon Visitor Center og se den gigantiske dæmning.

I har også mulighed for at besøge Antelope Canyon, hvor farvespillet i klipperne slår selv de største forventninger. 

Overnatning i Page.

Lake Powell – Bryce Canyon, Utah (248 km)

En ny nationalpark venter jer i dag. I Bryce Canyon vil I opleve et eventyrlandskab med kunstneriske klippeformationer i et væld af gule og røde nuancer. Det eroderede landskab står nærmest som en forstenet skov, og I kan selv bestemme om I vil udforske det til fods eller indtage det fra nogle af de mange udsigtspunkter. Uanset er det en helt speciel oplevelse at stå midt i det glødende rød-gule stenunivers.

Overnatning i Bryce Canyon City.

Oplevelser i og omkring Bryce Canyon

Det er en god egenskab at være A-menneske, når man rejser rundt i det vestlige USA. Så lad vækkeuret ringe tidligt og kør ind i Bryce Canyon først på dagen og nyd den fantastiske nationalpark med de smukke klippesøjler skabt af millioner af års erosion. Bryce Canyon er helt speciel ved solopgang, når solen sender sine første stråler ind over klippesøjlerne, men også ved solnedgang, hvor mørket og freden sænker sig over området. 

Overnatning i Bryce Canyon City.

Bryce Canyon – Zion National Park, Utah (166 km)

I dag vil I for alvor opleve kontrasterne i det vestlige USA. Fra toppen af Bryce Canyons eventyrlige landskab går turen til Zion National Parks frodige dale, hvor de imponerende røde klippevægge tårner højt over jer. I dette formidable naturreservat kan I opleve de mange vandfald og panoramiske vues, så giv jer god tid til at udforske de mange naturskatte.

Overnatning i Springdale, lige ved indgangen til Zion National Park.
 

Zion National Park – Las Vegas, Nevada (265 km)

Nu er det tid til at slå gækken løs og nyde det søde liv i The City of Sin, hvor farverige hoteller skyder op midt i det golde ørkenlandskab. Start jeres ophold i Vegas med at køre en tur op og ned ad The Strip ved aftentide, så I ved selvsyn kan opleve det bizarre lyshav lang Las Vegas Boulevard. Og så er det ellers bare at parkere bilen, checke ind på hotellet og nyde aftenunderholdningen på The Strip.

Overnatning i Las Vegas.
 

Oplevelser i og omkring Las Vegas

I Las Vegas, mulighedernes by, kan I sejle i gondoler i Venedig, prøve en rutsjebane på toppen af New York eller måske kigge ind i pyramiderne. Her kan alt lade sig gøre. I kan selvfølgelig også prøve lykken på kasinoerne, nyde et magisk Las Vegas-show eller mæske jer i gourmet. Uanset, så bør I opleve det betagende lyshav, der skyller over the Strip, når mørket lægger sig omkring ørkenbyen.

Har I lyst til en oplevelse på vejen, kan I køre via den lille State Park, Valley of Fire. 

Overnatning i Las Vegas.

Las Vegas – Death Valley, Californien (196 km)

Fra Las Vegas pulserende storbyliv går turen nu til det dramatisk klingende Death Valley, Nordamerikas varmeste, tørreste og lavest beliggende Nationalpark. Naturen her er formet af ekstremer, hvor sneklædte bjergtinder stikker op midt i et landskab så tørt, at jorden krakelerer. Få et panoramisk vue over Death Valley fra Dante’s View, udforsk det enestående landskab i Badwater: det lavest punkt i den vestlige verden, og de unikke kunstnerisk og farverige bjergeformationer, der pryder landskabet.

Overnatning i Death Valley.

 

Death Valley – Yosemite National Park, Californien (575 km)

Morgenen er et godt tidspunkt at opleve Death Valley på, så hvis I ikke nåede det hele I går, så tag en ekstra runde, inden temperaturern bliver alt for høj. Nu går det så for alvor opad igen, da I skal over det 3.000 meter høje Tioga Pass til Yosemite National Park. Yosemite er en af Californiens helt store naturperler, der med sine fantastiske klippeformationer og sprudlende vandfald hører til en af de mest populære nationalparker i USA.

Undervejs kan I holde en pause i Mammoth Lakes og nyde den friske luft.

Bemærk, at Tioga Passet (Highway 120) er lukket fra omkring november til slut maj el. juni og ruten forlænges med 290 km syd om Sequoia National Park. Overnatningen i Death Valley kan, i denne periode, med fordel flyttes til Visalia.

Overnatning i El Portal, ved indgangen til Yosemite National Park.

Oplevelser i Yosemite National Park

I har hele dage til at nyde Yosemite National Park. Parkens hjerte er den frodige Yosemite Valley, hvor vandfald plasker ned i dalen, og imponerende klippepartier tårner sig op og indrammer dalen. I kan også køre op til Glacier Point og herfra nyde udsigten over Yosemite Valley eller køre op til Mariposa Grove, hvor der findes en lille enklave af gigantiske sequoiatræer.

Overnatning i El Portal, ved indgangen til Yosemite National Park.

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 29.109 kr. pr. person

Prisen inkluderer

 • Flybillet Kastrup/Billund-San Francisco retur
 • 20 hotelovernatninger (3 stjernede hoteller)
 • 19 dages billeje (Gruppe A) inkl. forsikring
   

Prisen inkluderer ikke

 • Måltider
 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Entré til nationalparkerne

Om rejsen

Denne tur er beregnet på gode standard hoteller.
Ønsker I Budget eller Superior hoteller undervejs, tilpasser vi gerne turen til jeres ønsker.

Ekstra oplevelser

I kan fx forlænge rejsen med en nat eller to i storbyen San Francisco eller måske i en af nationalparkerne.

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation
 • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister
 • 6 x vinder af Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Sønder Allé 6, 1. sal
8000 Aarhus
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011