Oahu

Hawaiis samlingssted

Her finder du Hawaii øernes hovedstad, Honolulu. Bare navnet klinger og får en til at drømme sig væk. Honolulu kom for alvor på verdenskortet i 1973, da Elvis holdt datidens dyreste koncert, Aloha from Hawaii, der blev satellittransmitteret til hele verden. Honolulu er et miks af super moderne skyskrabere, gamle missionshuse og mange andre stilarter. Det er med til at gøre den så unik sammen med de mange folkeslag.

Inspiration

Pearl Harbor

Kendt over hele verden efter den skæbnesvangre dag d. 7. dec. 1941, da japanerne angreb flådestationen. I dag er det en mindepark, der er besøgt af rejsende fra USA og hele verden. Omdrejningspunktet er U.S.S. Arizona Memorial. Det er et område med en vigtig historie at fortælle og meget følelsesladet.

Waikiki - surfing surfing

Waikiki – hvor surfing bølgen startede og lever i bedste velgående. Waikiki er da også specielt kendt for sine lækre strande og blevet Oahus populæreste område med pragtfulde hoteller og resorts, der alle ligger tæt på stranden.

Værd at opleve/aktiviteter

  • Nuuanu Pali udsigtspunktet – Kør via Pali hovedvejen til udsigtspunktet, der er Ohaus flotteste. Sæt god tid af, for der er masser af seværdigheder langs hovedvejen.
  • Polynesisk Kultur Center – masser af aktiviteter, underholdning med sang, dans, lokale specialiteter, kanoture, og chancen for at lære en masse om den polynesiske kultur.
  • Besøg Kualoa Ranch, hvor mange velkendte filmscener er blevet optaget. Bl.a. Jurassic Park, Godzilla og Mighty Joe Young.
  • Sig ”Ja” – til den eneste ene: I har talrige muligheder for en bryllupsrejse til Ohau, hvor I kan sige ”Ja” på en af de eksotiske strande. Waikiki stranden er en af de populæreste.

Vidste du ... Obamas Hawaii
Tidligere præsident Barack Obama er født på Hawaii - mere præcist i Honolulu. Obama voksede op på Oahu, men rejste derfra med sin mor, da han var 6 år. Som 10-årig vendte han tilbage til Hawaii og boede hos sine bedsteforældre, mens han gik i skole på Punahou School i Makiki, bare 10 min. fra Waikiki.

I sin fritid bodysurfede han fra Sandy Beach, der ligger på den østlige spids af Oahu, og så tjente han sine første penge i Baskin-Robbins Ice Cream på South King Street - hvor den også ligger i dag. Ingen tvivl om at Hawaii har betydet meget for Obama og fortsat gør. Han har ved en given lejlighed udtalt: “What’s best in me, and what’s best in my message, is consistent with the tradition of Hawaii.”

Kort

Vis på kort