Niagara Falls

Oplev de massive vandkræfter

Niagara Falls er en fascinerende attraktion. Naturkræfterne er imponerende, når du står og ser de massive vandmasser, der brager ned i dybet - hvert minut ryger 1,68 millioner liter vand ud over kanten. Der er mange eksempler på vovehalse, tusindkunstnere, ungkarle og sågar en enkelt skolelærerinde, der har kastet sig i vandmasserne for at udfordre egne grænser. Skolelærerinden overlevede, da hun i 1901 i en tønde kastede sig ud over kanten ved Horseshoe Falls – men det kan ikke anbefales, turen er risikabel, og bøden høj, hvis du overlever. Det smalle farvand, som Niagara Falls er en del af, forbinder de to søer Lake Erie og Lake Ontario. Søerne udgør grænsen mellem USA i syd og Canada i nord.

Inspiration

NIAGARA FALLS – DEN AMERIKANSKE SIDE

Langt de fleste turister, der besøger Niagara Falls, kommer sydfra. Derfor er den amerikanske side af grænsen det naturlige udgangspunkt for de fleste besøgende. Her kan du umiddelbart nyde vandfaldet American Falls med en bredde på 330 meter og et fald på 55 meter, samt det noget smallere vandfald ”brudesløret” - eller Bridal Veil Falls - også med et fald på 55 meter. Vil du endnu nærmere på vandfaldene i Niagara Falls, kan du vælge en af de klassiske sejlture, hvor alle iklæder sig regntøj for så at blive sejlet helt tæt på de brusende vandmasser – husk regntøjet, for du bliver våd!

NIAGARA FALLS – DEN CANADISKE SIDE

På trods af udsigtstårne og andre tiltag kommer amerikanerne dog til kort, når det gælder den bedste udsigt over Niagara Falls. Den skal du nemlig til Canada for at få. Fra den canadiske side af grænsen er der stort set fri udsigt til det 750 meter brede Horseshoe Falls med et fald på 52 meter. På den canadiske side kommer du typisk til Niagara Falls fra Toronto, og ellers er det relativt nemt at smutte over grænsen til Canada fra USA i bil. Men husk passet.

Bemærk: Niagara Falls er også et skræmmende eksempel på, hvor galt det kan gå, når masseturismen får frie tøjler. Langs begge flodbredder står et utal af udsigtstårne, reklameskilte og andet gøgl, der ikke ligefrem leder tankerne hen på en naturattraktion i verdensklasse.


"Niagara-halvøen er kendt for deres icewine – en sød dessertvin, hvor druen er frosset, når den høstes. Nyd et glas på en af de mange vingårde. Klimaet gør, at de hvert år kan garantere en ny produktion."

- Joan, USA-rejsespecialist i Odense


 

Kort

Vis på kort

Oplev det østlige USA og Canada - Skab din egen historie